10 grunner til å elske Valnesfjord

19. januar 2016

Thomas Schulzki er oppvokst på Gjerøy på Helgeland, mellomlandet i Bodø, men endte opp i Valnesfjord. Les hvorfor han elsker «vakkerbygda».

 

Vi har tidligere spurt en innflytta Bodøværing hvorfor han elsker Bodø, og nå går turen videre ut i regionen. Første stopp på turen er Valnesfjord.

Det var helt naturlig å spørre Thomas Schulzki, avdelingssjef for Signal Bredbånd sitt kundesenter på Fauske. En mann vi visste var glad i bygda si. Han er lidenskapelig opptatt av musikk og spiller bass i 2 band. Thomas er gift med Nansy og de har to store barn. Kona er levende opptatt av bygdeutvikling, og som dere vil se… det er Thomas også.

Nansy og Thomas
Nansy og Thomas

Her er hans 10 grunner til å elske Valnesfjord.

1. Valnesfjæringen – Dette er egentlig grunn 2 – 10 også – Men jeg elsker folka som bor i Valnesfjord. Da vi kom til Valnesfjord i 1998 ble vi tatt imot med åpne fordomsfrie armer, og introdusert og inkludert fra dag 1.

2: Kulturen – Valnesfjæringen er kulturell hyperaktiv, og leverer alt fra Jazz i verdensklasse til strikka ullvotter.

3: Det er lov å lykkes i Valnesfjord – Den nordnorske janteloven er sammen med bygdedyret så godt som fraværende, Valnesfjæringene heier hverandre frem!

4: Fordomsfriheten er enestående. Da Fossumkollektivet skulle etablere seg i Valnesfjord ble de tatt imot med åpne armer – og all skepsis ble tatt opp åpent og verken feid under teppet eller krisemaksimert.

5: Saltenpendelen fra NSB gjør at det er helt uproblematisk å arbeide eller studere i Bodø og bo i Vakkerbygda, og knytter sammen arbeidsmarkedet i indre Salten med Bodø

6: Det er lov å kreve kvalitet og heve seg over middelmådigheten bygder ofte er belemret med. Dette har Han Sylte og Coop Nordland både forstått og utnyttet.

7: Møsbrømlefsa. Dette var totalt ukjent for meg som Helgelending i eksil – denne har jeg adoptert, om enn med kniv og gaffel.

8: Valnesfjæringen lar seg begeistre og realiserer selv de sprøeste påfunn, om det er festivaler eller Lokal-Tv

9: Det er plass til forskjellige typer mennesker – om man er høyt utdannet, introvert, hyperaktiv, punker, religiøs eller kunstner – Du finner likesinnede om du har behov for det, og rom til å være deg selv.

10: Oppvekstmiljø for mine barn var avgjørende for at vi flyttet til Valnesfjord, og viste seg å være et meget klokt valg.

velkomst gudny og elisabeth og folk
Gudny Hegge og Elisabeth H. Hunstad er Valnesfjords regionale «helseforetak» – de «helser» (hilser;) nye innbyggere velkommen til bygda. Denne velkomsten er etablert av Valnesfjord nærmiljøutvalg og sponses av lokalt næringsliv. Videofabrikken
DSC01847
Fra friluftskonsert på kulturhaugen i Valnesfjord Irene Hansen
luk 8215
Fotballglede for 8215 Valnesfjord. Videofabrikken
møsbrømlefse 2 oktober 2013
Man kan ikke bo i Valnesfjord uten å like Møsbrømlefse….Nam! Videofabrikken
bolystleder velkomst
Denne honningkrukka er det synlige bevis på at Valnesfjord nærmiljøutvalg i 2012 fikk den høythengende Antisutreprisen fra Salten friluftsråd. Nettopp fordi bygda er preget av «tommel opp», dugnad, jakt på løsninger og en kultur for å heie på hverandre. Videofabrikken
togstasjonen
Her stopper Saltenpendelen. 29 minutter fra Bodø sentrum. Videofabrikken
valnesfjord no valnesfjordkofta
Vakkerbygda har sin egen vakre kofte, selvsagt. Valnesfjord-kofta er designet av Valnesfjord hobby- og husflidslaug. Mønster til kofte, votter og sokker i alle størrelser selges på Håndverksbua. Videofabrikken