10 grunner til at jeg elsker Bodø – Henry Hansen

26. november 2015

At vi som bor her i Bodø og regionen elsker våre hjemplasser, er mer synlig enn noen gang.

Sosiale medier fungerer som en skrytesentrifuge, det er nå en side av saken. Men det å bo i en region som utvikler seg så til de grader, det gjør noe med oss. Vi er stolte. Rett og slett overmåtelig stolte.

«Selvskryt skal man lytte til, for det kommer fra hjertet» heter det.

Er alibiet enda sterkere om skrytet kommer fra våre innflyttere? De som kommer med nye, åpne øyne og hodestups forelsker seg? I denne serien utfordrer vi innflyttere fra hele regionen til å sette ord på hvorfor de elsker sitt nye hjemsted.

Først ut er Henry Hansen, hotelldirektør Scandic Havet

Henry Hansen er enda ny i byen. Han flyttet hit for to år siden fordi drømmejobben var her i Bodø. I tretten år hadde han drevet hotell i Bergen, han hadde kona si der, datteren og to hunder. Så dro han til Bodø helt alene. Henry er hotelldirektør på nye Scandic Havet, og det første året rundt åpning var det nok greit at han kunne operere alene. Å åpne et hotell er ingen åtte til fire-jobb. Henry kjente ingen den dagen han landet, men det skulle fort endre seg. En mer åpen mann skal man egentlig lete lenge etter. Han trykket kjapt Bodø til sitt bryst og begynte å skryte av sin nye by.

Etter snart to år i Bodø er familien kommet på plass og hus er kjøpt midt i sentrum. Hotellet går strålende og Henry har blitt bodøværing.

Her er hans 10 grunner til å elske Bodø.

1. Jeg elsker Bodøværingene. De er verdens mest inkluderende mennesker, og det var det første som slo meg når jeg flyttet hit. Jeg ble tatt varmt imot, og invitert hjem til folk.

2. Bodøværingene er stolte av byen sin. Jeg husker spesielt godt at folk var veldig opptatt av å vise fram alt byen har å by på.

3. Vi har et kultur- og idrettsliv som alle kan misunne oss. Så mange ildsjeler som brenner for sine arrangementer er virkelig inspirerende.

4. Jeg er litt over gjennomsnittlig glad i å trene, så Bodøs natur er et eldorado for meg. Både fjellene og Bodømarka er ofte i bruk. Og det er jo så nært!

5. Næringslivet. Bodø har et rikholdig og fremadstormende næringsliv. Folk er fulle av ideer og har en sterk trang til utvikling til byens beste.

6. Bodø/Glimt og BHK må med på lista mi. Begge lag er spydspisser og utrolig viktige merkevarer for Bodø.

7. Bodø har et av Norges og Europas beste konserthus. Stormen har blitt akkurat det vi alle drømte om. Tusen takk til alle dem som har stått på for å realisere drømmen.

8. Nærhet til alt. Bodø er utrolig kompakt. Flyplass midt i byen er en voldsom fordel når vi skal selge hotellet vårt og byen vår. Personlig har jeg skaffet meg hus med «tøffel»-avstand til sentrum.

9. Ny By – Ny Flyplass. Dette er offensive fremtidsplaner som virkelig setter Bodø på kartet nasjonalt og internasjonalt. GENIALT!

10. Ferske reker fra kaia. Verdens beste.:-)