Karneval

11 jubileumsarrangement i juni

10. juni 2016

Fritid

Så utrolig gøy det var å ha bursdagsfeiring 20.-22. mai. Trodde du kanskje feiringen var over? Vi skal selvsagt fortsette feiringen hele året. Her er et lite utdrag av det du kan få med deg av jubileumsarrangement i juni.

1. Fotballfest i rådhusparken fra 10. juni

Fotball-EM åpner med Frankrike – Romania, fredag 10. juni kl 21. Dagen etter kan du se England, og på søndag Tyskland. Og sånn går det slag i slag, i en hel måned.

Fotballfesten AS vil gjenskape festen i Rådhusparken under VM i 2014. Vi skal vise samtlige 51 kamper på storskjermer ute og inne. Inne-arenaen blir mer komfortabel og større enn sist, med plass til 4-500 gjester. Totalkapasiteten vil være opp mot 1.500.

Utsiden av arenaen vil preges av en historisk utstilling vi har kalt «200 års Bodø-historie på 200 meter».

Program og Facebook-event

Førsommer

2. Førsommer 10. juni – Tverlandet

Ungdom fra hele byen som arrangører og deltagere på feiring av Bodøs 200års jubileum!

Arrangører fra Tverlandet Fritidssenter, Kulturhuset Gimle, Hunstad Kultursenter, FRUKT og Saltstraumen Fritidssenter inviterer hele Bodø til stort ute-arrangement! Det loves festivalstemning med masse aktiviteter som hoppeslott, sumobryting, skating, streetart mm. Det blir konkurranser med flotte premier, matservering og stor ute-konsert der MANNA, RSP&Thomax, Regnvær, MCW, Av Eden og Glovarm står på scenen i løpet av kvelden.

Porgram og Facebook-event

3. Spinnvill 10.-12. juni – sentrum

10.-12. juni arrangerer Bodø Paradekorps Norges første landsstevne for voksne trommekorps – «Spinnvill i Bodø 2016». 19 korps – 450 deltakere – gjester da jubileumsbyen, fra Hvitsten i sør til Hammerfest i nord. Fredag 10. juni blir det spillende korps å se og høre rundt i byen fra kl. 1400. Lørdag 11. juni blir det spilling rundt i bygatene på formiddagen, før det braker løst med Karnevalsparade. Alle korpsene vil lage liv og lyd, og ikke minst sette farge på byen denne helgen.

Program

Midnattsolrittet

4. Midnattsolrittet

Midnattsolrittet er et sykkelritt i Bodø og Salten og ble allerede i sitt første år i 2009 en stor suksess. Rittet ble fulltegnet lenge før fristen gikk ut og dette skapte et enormt trykk og stemning rundt rittet. i 2015 deltok 1700 ryttere.

Hovedmålet med rittet er at alle som deltar skal få en like god opplevelse og at kvalitet skal gå foran kvantitet. Mange bedrifter og vennegjenger ser på Midnattsolrittet som vårens høydepunkt og er et mål de trener mot. Midnattsolrittet har en stor deltakerfest rett i etterkant av rittet hvor deltakerne kan lyge og skryte av dagens bragder.

Midnattsolrittet har derfor blitt et sosialt arrangement som syklister fra fjern og nær ser frem til hver vår.

Program

5. Karneval 11. juni – sentrum

Lørdag 11. juni 2016 er dagen for karneval – da er det karnevalsparade på dagen, for både barn og voksne, og brasiliansk sambafest for voksne på kvelden. Bodø sentrum pyntes og dekoreres i god brasiliansk stil, og det blir en fargerik, glad og høylytt karnevalsparade hvor alle er inviterte. Vi akkompagneres av trommekorps fra hele Norge med Bodø Paradekorps i spissen, og av både norske og brasilianske musikere fra Bodø og Oslo.

ProgramKarnevalsparadeKostymekonkurranse – karneval og Karnevalsfest.

6. Kjerringøy handelssted museum 50 år 11. juni

Kjerringøy handelssted skal feire sine 50 år som museum med å gjenåpne flere rom i hovedhuset og kramboden, etter de store restaureringsjobbene i interiøret.

Jubileumsmarkeringen skal skje i samarbeid med skolen på Kjerringøy og vil derfor finne sted 11. juni 2016. Det vil bli et seminar med innlegg om pågående restaureringer, historien om fredningen, overtakelse og restaurering på 1940- og 1960-tallet og spesialomvisning med restaurering og bygningshistorisk blikk. Lørdag 11. juni blir det også en utendørs musikkteater- forestilling og handelsstedet og kysthistorie lagd av elever ved Kjerringøy skole. I tillegg til en håndtverksdag med verksteder og demonstrasjoner av aktiviteter knyttet til kystkulturen.

Program og Facebook-event

7. Frostrøyk i midnattsol 14. juni – Burøya

Sommerkonsert i et frysehus er vel for et paradoks å regne, men vi liker å gjøre litt uvanlige ting gjennom vår konsertserie «Bodø førr evig – en jubileumskonsert i 6 deler», i samarbeid med Bodø 2016, og ønsker med dette å gi publikum en ganske så annerledes sommeropplevelse.

Oktetten vil fremføre varme sommersanger og utdrag av musikken fra filmen «Frost».

Dansere fra Pias Ballettstudio vil heve temperaturen, Rikke Selstad fra Domkirkens jentekor synger «Blir du med å lage snømann?», og vi får en forfriskende visning av sommerens moter fra Høyer i regi av Marit Helene Thoresen, som også er kveldens konferansier.

Program og Facebook-event

8. Luftforsvarets flygende sirkus 16. juni – Stormen Konserthus

Luftforsvarets musikkorps inviterer til en forrykende festaften der høyde, fart og rekkevidde står i fokus. På programmet denne kvelden står en rekke musikkverk som er spesialskrevet for Luftforsvarets musikkorps og anledningen, deriblant verket «F16 revisited», komponert av Karl-Ivar Refseth, hvor musikerne i korpset spiller på deler av et F16-fly som er hentet fra Flystasjonen på Ørlandet. Blåserne i Luftforsvarets musikkorps har også vært på pantejakt, og satt sammen et flaskeorkester som fremfører Frode Vikens «Rai Rai»! Den spinnville komikeren Åsleik Engemark deltar både som konferansier og solist i løpet av konserten, og latter og smil garanteres!

Program og Facebook-event

9. Arctic yoga festival 16.-19. juni

Artic yoga conference

Arctic Yoga Conference er verdens nordligste yogafestival. Festivalen er drevet frem av det engasjerte yogamiljøet i Bodø og regionen. Arctic Yoga Conference er en yogafestival tilpasset alle, uansett alder og nivå. Her vil en bli introdusert for mange spennende yogaformer og en får praktisere med dyktige og inspirerende lærere fra både inn- og utland.
I tillegg til spennende workshops og undervisning, vil siste forskning innen yoga, mindfulness og helse bli presentert.

Program og Facebook-event

Landevei

10. Sykkel NM 19.-26. juni – sentrum

Bodø er sykkelbyen i 2016 og 19. juni starter Norgesmesterskapet i landeveissykling. Det skal konkurreres i gateritt, tempo, lagtempo og fellesstart. Søndag 19., fredag 24. og søndag 26. vil rittene gå via Bodø sentrum.

Program

11. Åpning keiserstien 19. juni – Keiservarden

Keiserstien, en ny sti opp til byens tak, Keiservarden, vil endelig bli åpnet søndag 19. juni. Bodø2016 er veldig heldig å ha Bodø Energi med på laget til opprustningen av dette turområdet som så mange benytter seg av. Vi vil takke Bodø Energi for deres deltagelse i prosjektet, og ser frem til mange turer både i jubileumsåret og i mange år som kommer.

Program