Keiservarden Terje Rakke

Her har du 15 grunner til at du ikke kommer til å kjede deg i Bodø i sommer

24. juni 2016

Fritid

Her er guiden til sommer-Bodø.

1. Øyhopping

Givær, Bliksvær, Landegode, Helligvær og Karlsøyvær er en egen øyverden, rundt den åpne Bodø-halvøya. Lett tilgjengelig og godt beskyttet. Klar for øyhopping i Bodøs skjærgård?

Øyhopping med egen eller leid båt eller havkajakk er helt perfekt. Øyriket ligger i kort avstand fra Bodø havn. Det er daglige avganger med hurtigbåt til et av Væran fra Bodø.

Se oversikt over rutetabeller

002443_Ernst Furuhatt_www.nordnorge.com_Bodoe
Helligvær. Ernst Furuhatt

2. Forbundet Kystens landsstevne

Bodø er en kystby med lange tradisjoner knyttet til sjøfart, fiske og annen kystkultur. Det skal også markeres under byjubileet for Bodø.

14. til 17. juli 2016 inviterer Kystlaget Salta til Forbundet Kystens landsstevne, en kystkulturfestival der hele havna fylles med tradisjonsbåter.

Dette blir fire døgn med aktiv kystkultur, en kystkulturfestival som er åpen for alle, ikke minst barn og ungdom. Det er ventet mellom 150 og 200 deltakende båter, mest tradisjonsbåter i alle størrelser og fasonger. De fleste kommer på torsdag 14. juli, og Bodøs befolkning ønskes velkommen om bord.

Roger Johansen

3. Ribtur til Saltstraumen

Bli med til verdens sterkeste malstrøm. En RIB-tur til Saltstraumen er en opplevelse for livet, ulikt alt annet du har opplevd. Når 400 millioner kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom en 150 meter bred og 31 meter dyp passasje i løpet av seks timer, er du plutselig ansikt til ansikt med verdens sterkeste malstrøm. En strøm som farer forbi i 40 kilometer i timen. Stella Polaris har avgang hver dag klokka 16. Dette må bare oppleves.

Se informasjon om billettkjøp og oppmøtested

006615_Tore Schning Olsen_www.nordnorge.com_Bodoe
Ribtur i Saltstraumen. Tore Schöning Olsen

4. Vikingmarked

Háleyg Vikingmarked arrangeres for første gang i Bodø 11.-14. august 2016. Da slår vikinger fra mange land leir i Bodøsjøen, og du kan oppleve hvordan et marked kan ha fremstått for tusen år siden.

Vikingene bor og lever i leiren, og her kan du få oppleve mange håndverkere i arbeid. Du kan delta i vikinglek og prøve bueskyting, i tillegg til å se på Glimabryting og sverdkamp. De mange handelsfolkene tilbyr også sine varer for salg. Du kan selv delta på kurs i gamle håndverksteknikker, i tillegg til teater og musikk fra perioden.

5. Midnattsgolf

Bare noen få minutter fra Bodø lufthavn og sentrum av byen, venter en flott 18-hulls kombinert links og skogsbane. Salten Golfklubb er Nord-Norges største golfklubb, og byr på omgivelser som tar pusten fra de fleste. Sjø, holmer, svaberg og fjell gir rammen rundt fairwayer og greener som er på høyde med de aller beste. Her er det mulig å spille golf hele natten.

Les mer om Bodø Golfpark her

Rune Nilsen

6. Up North kunstfestival

UpNorth er en kunstfestival basert i Nord-Norge som hovedsakelig fokuserer på urban kunst. Målet til festivalen er å presentrere kunst av høy kvalitet for publikum – i miljø du vanligvis ikke ville forvente å finne denne typen kunstuttrykk. Fra 9.juli kommer festivalen til Bodø med følgende kunstnere:

Rustam Qbic (rus) / Animalito (arg) David De La Mano (es) / Millo (it) Dzia (be) / Atle Østrem (no) SinnsykShit (no)

Følg UpNorth festival på Facebook og få med deg hva som skjer.

7. Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway er et norsk etapperitt på sykkel med internasjonal deltakelse som er en del av Europatouren. Rittet ble for første gang arrangert i 2013 med en etappe hvor både start og målgang var i Bodø, og nå i jubileumsåret er de tilbake igjen.

I år legges hele to etapper innom Bodø. Første etappe går mellom Fauske og Rognan 11. august, via Bodø. 4. og siste etappe avslutter i Bodø 14. august. Så her er det bare å sette av noen dager til en skikkelig folkefest.

006124_Tore Schning Olsen_www.nordnorge.com_Bodoe
Tore Schöning Olsen

8. Turisthytta popuprestaurant

Her har du sjansen til å gjennoppleve magien med Turisthytta, et av Bodøs mest ikoniske bygg, i form av en stor kulinarisk opplevelse. ​Ut august er Turisthytta nemlig forvandlet til en popup-restaurant, åpen tirsdag til lørdag klokka 18-00.

Dette er en unik mulighet til å oppleve Turisthytta før den kanskje forsvinner for godt. Det er bare å bestille bord folkens. Her kan du lese en artikkel fra Bodø Nu om Turisthytta

Les mer om Popuprestauranten her

13501858_1222866514404468_4957645834051667021_n

9. Nordlandsbadet

Nordlandsbadet er et av Norges flotteste og mest moderne badeanlegg. Her finner du mosjonsbasseng, terapibasseng, stupebasseng, opplæringsbasseng, bølgebasseng, utebasseng og eget barnebasseng. I mosjonsbassenget er det fint å trene på egenhånd, eller delta i en av treningsgruppene.

Her finner du også flere morsomme sklier, stupebasseng med 5 meter, 2,5 meter og 1 meter med sviktbrett, strømkanal m.m. Nordlandsbadet har åpent 360 dager i året – og garanterer sommertemperatur.

Åpningstider i sommer er alle dager fra klokka 11 til 18. Onsdager holder Badeland åpent til klokka 20.

Her kan du lese mer om Nordlandsbadet

Foto: Nordlandsbadet
Nordlandsbadet

10. Norsk Luftfartsmuseum

I sommersesongen er det et yrende liv og mye besøk på museet. Det er omvisninger hver dag, med en egen familievennlig omvisning.

F.o.m. 15. juni t.o.m. 15. august har både museet og museumskafèen utvidet åpningstider med åpent hver dag fra kl. 10.00 – 18.00.

Du kan oppleve luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold i museets utstillinger. Du kan se berømte og beryktede fly som Spitfire, Mosquito, Junkers Ju-88 og Ju-52, Twin Otter, spionflyet U-2 og mange flere.

Sjekk ut museets egen hjemmeside her

11. Stormen konserthus og bibliotek

Her finner du konserter og andre arrangementer gjennom hele sommeren. Biblioteket er sommeråpent 8-18 mandag til fredag, lørdag 10-16 og søndag 12-16. Hver ukedag er det aktiviteter for barna i Biblioteket kl 12 og kl 13. I tillegg har vi 700 kg lego tilgjengelig i kreativt verksted i Barnebiblioteket.

Se hjemmesiden for program og nærmere informasjon

Stormen kulturkvartal (foto: Thomas Litangen)
Thomas Litangen

12. Prøv deg som pilot

Newton Flight Academy  er et helt nytt tilbud i fra Newton, og er et samarbeid mellom First Scandinavia og Norsk Luftfartsmuseum. De har åpent hver dag i hele sommer fra kl.1200-1800, og kan tilby turer i flysimulator.

De tilbyr tre programmer:
1) Introduksjon til simulator, kort flytur (ca.15 min): kr. 250,-
2) Simulator for begynnere. (ca. 30 min): kr. 390,-
3) Simulator avansert. (ca. 30 min): kr. 390,-
Simulatorene har plass til 2 personer, og alle priser gjelder pr simulator:-)

Newton flight acadamy
Newton flight acadamy

13. Fjellturer i vår vakre natur

Ti på Topp er et tilrettelagt og motiverende fjellvandringstilbud for folk i alle aldre, og et lystbetont bidrag til god helse. Du er garantert flotte naturopplevelser, samtidig som du kommer i god fysisk form.

Årets 10 topper byr på noe for enhver smak. Det er noen lette turmål, noen moderate turmål, men også et par mer krevende turer. Felles for dem alle er at de ligger i Bodøs fantastiske natur:-)

Les mer om Ti på Topp

Keiserstien
Keiserstien

14. Nordlandsmuseet

Midt i Bodø ligger Nordlandsmuseet. Bygningen er blant de eldste i Bodø sentrum, bygd 1903. Utstillingene her handler om byen vår, vikingtid, samer og lofotfiske. I tillegg finnes et spennende tørr-akvarium i kjelleren. I tillegg driver Nordlandsmuseet Kjerringøy Handelssted, Hamsunmuseet, Beiarn Bygdetun og en rekke andre spennende steder som er verdt å besøke.

Oversikt over alt inklusive åpningstider finner du på Nordlandsmuseets hjemmeside.

15. Bodø Actionhall

Liker du action, fart og spenning? Da må du sjekke ut Bodø ActionHall! De tilbyr lasertag, reball, paintballutleie, RC-bane, arkademaskiner, airhockey, biljard, warhammer, magic og snart escaperoom.

Les mer om tilbudene og åpningstidene på på hjemmesiden til Bodø actionhall

Savner du alle festivalene på listen her, så er det ikke fordi vi har glemt dem. Vi har faktisk så mange festivaler i Bodø og regionen at vi har samlet alt i en egen oversikt.
Her finner du oversikten over festivalene i 2016. 

Har du barn må du sjekke ut denne oversikten som Visit Bodø har laget.
Her har du forslag på 15 aktiviteter som passer å gjøre sammen med barn i Bodøområdet.