5 alternative julekonserter i Bodø

Lei av Sissel, Kurt og Wenches jul? Vi har plukket ut 5 alternative «julekonserter» med både lokale helter og spennende undergrunnsartister.

12. desember 2017

Fritid

OBS: Dette er ikke en komplett oversikt, men en guide til nye opplevelser.

14.12 – Miss Nöyd

Miss Nöyd er melankolsk folkpop som omfavner deg og drar deg inn i stemningsfulle historier om kjærlighet og livet. Bak Miss Nöyd står sanger, låtskriver og gitarist Bente Kristine Lorentzen fra Henningsvær i Lofoten. Med seg denne torsdagen har hun trommeslager og improvisasjonsmusiker Brage Tørmænen fra Kirkenes.

Konserten er en del av «Halv ti på torsdag» – en ukentlig konsertserie på Dama di. Her kan du oppdage ditt nye favorittband hver eneste torsdag, og konsertene begynner presis klokka 21:30.

STED: DAMA DI

DATO: TORSDAG 14. DESEMBER

TIDSPUNKT: 21:30 ALDERSGRENSE: 18 ÅR PRIS: 50 KR

 

15.12 – Kråkesølv / Ola Strand / Av Eden / Æ

X Rockeklubb (XRK) fyller 20 år som konsertarrangør og feirer med en storslått jubileumskonsert på Sinus fredag 15. desember. På plakaten finner vi artistene Kråkesølv, Æ og framtida, Av Eden og Ola Strand – fire band som har hatt sterk tilknytning til rockeklubben gjennom mange år.

XRK har hatt stor betydning for musikkmiljøet i Bodø gjennom 20 år, og artistene fra den mye omtalte «Bodøbølgen» har alle sitt utspring fra dette miljøet.

STED: SINUS

DATO: FREDAG 15. DESEMBER

TIDSPUNKT: 18:00

ALDERSGRENSE: FRI ALDER

PRIS:  120 KR / 60 KR (MEDLEM XRK)

21.12 – Lyse Netter

Lofoten er i vinden om dagen. Ikke bare blant backpackere, bobilturister, toppturentusiaster og miljøvernere, men også på musikkscenen. Og det siste tilskuddet fra det brusende nordnorske poplandskapet er Lyse Netter. Deres første singel «Prøva Igjen» gikk rett inn på spillelistene på både NRK P3 og NRK P1, var en de mest spilte norske låtene på radio i sommermånedene og ble av P3s musikksjef Mats Borch Bugge hyllet som ”Nordlandsindie på sitt mest dansbare”.

Konserten på Dama di blir bandets tredje liveopptreden noensinne og de ser svært frem til å komme hjem til Nordland.

STED: DAMA DI

DATO: TORSDAG 21. DESEMBER

TIDSPUNKT: 21:30

ALDERSGRENSE: 18 ÅR

PRIS: 50 KR

27.12 – Julejam med Ad Lib Jazzklubb

Ad Lib Jazzklubb avslutter året med sin tradisjonsrike julejam på Sinus, og et knippe av Bodøs råeste jazzmusikere danner husbandet for kvelden. Tradisjonen tro vil det i tillegg komme mange musikalske overraskelser, og det kan dukke opp både kjente og ukjente artister på scenen. Julejammen er kjent for sin løse snipp, så her kan alt skje. Et must for alle jazzinteresserte.

STED: SINUS

DATO: ONSDAG 27. DESEMBER

TIDSPUNKT: 21:00

ALDERSGRENSE: 18 ÅR

PRIS: 200 KR / 150 KR (STUDENT)

28.12 – Rainer / Nergaard / Kolberg

Med en blanding av originale komposisjoner og fri improvisasjon skal trioen spille sammen for første gang i en eksklusiv romjulskonsert på Dama di. Du har kanskje hørt noen av dem tidligere i band som Bushman’s Revenge, Brat, Rune Your Day, Roundtrip, eller Team Hegdal. Dette er en energisk pianotrio som er en smule røff på utsiden, men kan være vakker på innsiden.

Trioen består av Joakim Rainer Petersen (Piano), Rune Nergaard (Bass) og Ole-Thomas Kolberg

(Trommer). Gutta kan garantere en fremoverlent konsertopplevelse av de sjeldne.

STED: DAMA DI

DATO: TORSDAG 28. DESEMBER

TIDSPUNKT: 21:30

ALDERSGRENSE: 18 ÅR

PRIS: 50 KR