Storbyggerne. Det er et stort behov for nye boliger i årene fremover. Lars Henrik Lauritzen og Roy B. Nilssen i Corponor lover å ta sin del av ansvaret for å tilfredsstille behovet på mellom 300 og 350 boenheter i året.

Bygger Bodø

8. februar 2016

Bodø er en by i kraftig vekst. I Bodøsjøen har Corponor bygd opp en hel bydel med over 200 boliger og 1000 boenheter er under planlegging i fylkeshovedstaden.

Corponor er blant Bodøs og Nord-Norges største eiendomsutviklerselskap, og har vært en viktig aktør i utviklingen av byen siden etableringen på slutten av 90-tallet. I alt har selskapet bygd rundt 1000 boenheter i Bodø. I underkant av 1000 nye er under planlegging eller oppføring.

Og behovet for nye boliger er fortsatt stort. Per Jæger i Boligprodusentenes Forening uttalte til Avisa Nordland i 2014 at det i Bodø vil være behov for 375 nye boliger hvert år frem til 2020. En annen prognose viser et behov for 6.600 nye boliger frem mot 2035.

– Det er ingen tvil om at det må bygges mye i fremtiden, sier Roy B. Nilssen i Corponor.

I tillegg til de mange prosjektene selskapet jobber med, ser han også på mange andre fremtidige muligheter.

– Det er mange tomter å ta av i Bodø, men skal du bo i bykjernen kan du ikke forvente enebolig, påpeker han og tror dagens unge ikke er like opptatt av hus og hage som foreldregenerasjonen var i etableringsfasen.

– Vi har en småbarnsfamilie som har valgt å selge eneboligen sin for å kjøpe seg inn i Bryggerihagen. De ser mulighetene i hageanlegget som følger med leiligheten og samtidig få benytte det urbane sentrumslivet. Det tror jeg vi kommer til å se mer av i fremtiden, spår Nilsen.

Bodøsjøen Park er Corponors største utbyggingsprosjekt i antall kvadratmeter og omfatter over 200 enheter med eneboliger, rekkehus og leiligheter. Prosjektet ble offisielt igangsatt 15. november 2007, da første byggetrinn med seks eneboliger ble lagt ut for salg. Halvannen time tok det å selge ut alle husene.

Siden den gang har byggetrinn for byggetrinn blitt iverksatt og ennå er ikke Corponor i mål.

– Vi har igjen rundt 130 boenheter i Bodøsjøen Park som skal bygges de neste årene, sier salgs- og markedssjef i Corponor, Lars Henrik Lauritzen.

Hver sin hjemby. Ved spisebordet har Lise og Jan Martin funnet plass til hvert sitt bilde fra Design by Odd med kart over Bodø og Trondheim, for å illustrere at i dette hjemmet er begge byene representert.
Hver sin hjemby. Ved spisebordet har Lise og Jan Martin funnet plass til hvert sitt bilde fra Design by Odd med kart over Bodø og Trondheim, for å illustrere at i dette hjemmet er begge byene representert.

Fant boligdrømmen

En av familiene som har funnet seg godt til rette i Bodøsjøen Park er samboerparet Lise Sundnes Solbjørg (35) og Jan Martin Singstad (34) med barna Jakob (5) og Peder (2).

Familien flyttet fra Trondheim til Lises hjemby Bodø i 2014 etter at hun har bodd i Oslo og Trondheim de siste 14 årene. Hun og resten av familien stortrives i sitt nye hjem i Bodøsjøen.

– Det var ikke det at jeg ikke trivdes i Trondheim, men etter hver gang jeg var hjemme på besøk hos mamma og pappa, kjente jeg akutt hjemlengsel, forteller Lise.

Jan Martin var ikke fremmed for tanken å flytte nordover til Bodø da samboeren først begynte å snakke om det.

– Jeg har bodd i Trondheim hele mitt liv og var klar for å prøve noe nytt, sier 34-åringen.

Lise tror mye av grunnen til at hun fikk hjemlengsel var den enorme positiviteten som har rådet rundt Bodø de siste årene.

– Jeg har fulgt med på blant annet Bodø i vinden sine mange prosjekter og det er ikke å legge skjul på at man lar seg rive med av all positiviteten som er i Bodø. I tillegg kjente jeg savnet til familie og venner. Det var allerede flere av vennene mine som hadde valgt å flytte hjem.

Trives i nytt hus. Da Lise, Jan Martin, Peder (2) og Jakob (5) skulle etablere seg i Bodø falt valget på dette rekkehuset i Bodøsjøen Park. – Her stortrives vi, sier familien.
Trives i nytt hus. Da Lise, Jan Martin, Peder (2) og Jakob (5) skulle etablere seg i Bodø falt valget på dette rekkehuset i Bodøsjøen Park. – Her stortrives vi, sier familien.

Betatt av Bodøsjøen

Og da de først bestemte seg for å flytte, gikk det veldig fort. Paret som er opptatt av å ha trygge rammer, sa opp sine faste lærerjobber våren 2014 og solgte huset før verken nye jobber eller nytt hjem var i boks.

Vi samlet flyttegodset i en container og flyttet inn i leiligheten til mamma og pappa, mens de selv tok til takke med en hybelleilighet, sier Lise og ler.

Men før nytt skoleår høsten 2014 hadde begge fått seg nye faste jobber, ved henholdsvis Bodøsjøen og Saltvern skole. Hus var det verre med.

Hvor vi skulle bo i Bodø var ikke så viktig. Jeg er selv oppvokst på Hunstad, men tenkte at det hadde vært fint for oss at vi ikke flyttet hjem til «min» bydel, men skapte vår egen bydel sammen, sier Lise. Så en nydelig sommerdag da familien å fire var på tur i Bodøsjøen, ble de bergtatt av naturen og det vakre området.

– Vi kom over Bodøsjøen Park med rekkehusene som passet oss veldig godt Det gikk ikke lang tid før vi hadde kjøpt oss inn her.

Mange fordeler med nytt. Jan Martin og Lise mener det er mange fordeler med å kjøpe nytt fremfor brukt. Vi slipper heftige budrunder, omkostninger, kan selv påvirke hvordan vi vil ha det og vi slipper å pusse opp på mange år, sier de to.
Mange fordeler med nytt. Jan Martin og Lise mener det er mange fordeler med å kjøpe nytt fremfor brukt. Vi slipper heftige budrunder, omkostninger, kan selv påvirke hvordan vi vil ha det og vi slipper å pusse opp på mange år, sier de to.

Mange fordeler med nytt bygg

Familien flyttet inn i rekkehuset våren 2015 og har fått 150 kvadratmeter bolig fordelt på tre etasjer, med fire soverom, loftstue og flere balkonger. Selv om husene står tett i Skipperveien, stortrives de.

– Vi har prøvd enebolig, men vi savnet det å ha naboer rundt oss. Så vi var på utkikk etter rekkehus av akkurat denne typen for det sosiale sin del, men det var det ikke mange av i Bodø. Vi trives veldig godt med dette huset, sier Lise og trekker frem beliggenheten som et stort pluss.

– Vi har fem lekeplasser innenfor en radius på 200 meter. Vi bor rett ved skolen hvor ungene etter hvert kan tusle under gangtunnelen og til skolen. Det er flere barnehager her og en matbutikk som har åpent sju dager i uken. I tillegg ligger vi nært både City Nord og Nordlandshallen. Nabolaget virker å være veldig trivelig, forteller paret.

De trekker frem mange fordeler med å kjøpe nytt fremfor brukt.

Vi slipper heftige budrunder og kjøpsomkostninger. Vi kan være med på å sette vårt eget preg på huset under oppføringen og vi slipper å tenke oppussing mange år frem i tid.

At Lise trives med å komme hjem til Bodø, er en ting. Men hva med Jan Martin som har flyttet «hjemmefra» for første gang. Hvordan har overgangen fra Midt-Norge til Nord-Norge vært?

– Trøndere og nordlendinger er egentlig veldig like og det gjør at jeg helt sikkert har funnet meg lettere til rette og trives så godt enn jeg ville gjort mange andre steder. Hadde Lise vært fra Sørlandet, hadde jeg nok ikke vært like lett å be, sier han og ler.

Corponor_CMYK

Er et av de største eiendomutviklingsselskapene i Nord-Norge.
Stiftet i 1998 og er eid av Roy B. Nilssen (45 prosent), Kristian Adolfsen (22,5 prosent), Roger
Adolfsen (22,5 prosent) og Siv-Nina Nyheim (10 prosent).
Av gjennomførte prosjekter kan nevnes: Bodin Allé, Badeparken, Spektrum Allé ogBodø Panorama
Bodø Panorama-prosjektet er det største for Corponor i antall boenheter og startet allerede i 2005. Høsten 2015 står de foreløpig siste leilighetene ferdige og da har Corponor solgt over 270 leiligheter og omsatt for én milliard kroner.
I tillegg er følgende prosjekter igangsatt eller under planlegging: Bremnes Panorama med om lag 150 boliger. Bryggerikvartalet med om lag 142 enheter.

Fakta om Corpnonor – næringseiendommer

Corponor er ikke bare en viktig aktør på privatmarkedet, men en sentral utbygger av forretningseiendommer i Bodø
Gjennom Hotell Stormen AS har Corponor kjøpt deler av kvartal 22 i Bodø sentrum, med mulighet for å bygge inntil 17 etasjer. Her er der planlagt om lag 50 leiligheter.
I 2013 sto Bodø Storsenter på Stormyra ferdig med om lag 22.000 kvm bruttoareal.
I 2013 sto også Central Atrium ferdig i Bodø sentrum. Et innovativt kontorbygg på ca. 7.800 kvm bruttoareal, bygd på tomten til tidligere Central hotell.