Fant drømmejobben på Bodø i Vinden!

19. oktober 2016

Hver måned presenterer Bodø i Vinden en liste over spennende jobber i Bodøområdet. Og det var her Tor Kristensen fra Stryn fant drømmejobben – den han virkelig hadde lyst på.

-Egentlig var det «Bodøfilmen» som gjorde at jeg begynte å følge Bodø i Vinden på Facebook. Og plutselig dukket disse jobbmulighetene opp i nyhetsfeeden min. Og der så jeg en jobb ved Nordlandsforskning som jeg hadde utrolig lyst på, forteller Kristensen.

Umiddelbart fikk han godfølelsen, sendte inn søknad – og fikk stillingen som prosjektcontroller ved kunnskapsbedriften.

Eksklusivt

Det å se en liste over spennende jobber kjentes eksklusivt og ekstra spennende.

-Jeg fikk en annen følelse å klikke inn på disse ledige stillingene som på en måte var plukket ut som attraktive. Og når jeg leste stillingsbeskrivelsen ved Nordlandsforskning så forsto jeg med en gang at dette var drømmejobben. Og jeg kunne ikke la en sånn sjanse gå fra meg, sier Kristensen, som i flere år har jobbet med finans og investeringer i Trondheim.

tor-kristensen-29_
Kunnskapsbedrift: Nå skal Tor Kristensen ta fatt i spennende oppgaver. Han gleder seg over å ha fått jobb i et selskap med stor kunnskap.

Han mener det å lage nyheter omkring attraktive ledige jobber får flere til å tenke på Bodø som en mulig by for videre karriere.

-Hadde ikke jeg fått opp denne annonsen via facebook og Bodø i Vinden, så er det ikke sikkert jeg hadde funnet og fått drømmejobben, sier Kristensen.

Og det å få være med på listen over spennende jobber, gir arbeidsplasser muligheten til å nå de rette menneskene.

-Og for oss på Nordlandsforskning, så gir det å være med på denne listen over spennende jobber kredibilitet og troverdighet. Og ikke minst blir vi synlig. Vi har i flere år annonsert i nasjonale aviser men har sluttet med det, sier kommunikasjonsrådgiver Hanne Risa.

tor-kristensen-29-og-hanne-risa-nordlandsforskning-ny-jobb
Drømmejobben: For Tor Kristensen dukket drømmejobben opp på Bodø i Vinden, for Hanne Risa fikk Nordlandsforskning riktig mann til stillingen som prosjektcontroller.

Drivende bedrift

For Kristensen var det viktig å komme innenfor en bedrift med mening og som hele tiden er i utvikling.

-Nordlandsforskning er full av folk som kan mye, og jeg får jobbe tett på mennesker som skaper kunnskap. I tillegg er dette en bedrift som ikke repeterer, men som drives av å forske fram til noe nytt, sier Kristensen.

I den nye jobben skal han delta i nye forskningsprosjekter og kartlegge måten disse gjøres.

-I tillegg skal jeg lage et kurslignende prosjektlederforum, hvor vi setter opp retningslinjer for prosjektledelse. Det handler om å gjøre de mer effektiv og i tillegg kunne måle fremgangen, sier Kristensen, som nå skal være med på å dytte Nordlandsforskning i enda mer riktig retning.

-Vi er veldig glad for å ha ansatt Tor. Han vil bli en god ressurs for oss, sier Risa.

Kvalitet

Kristensen er overrasket over Bodø som by, og synes kulturtilbudene er vel så bra som i storbyen Trondheim.

-Bodø har kvalitetene til en storby, men også til en mindre by. Det synes jeg er veldig positivt. Og at jeg nå har flyttet til en mindre by uten at det har gått på bekostning av karrieren, det er helt fantastisk, sier Kristensen.

Og de som har vært på besøk er like imponert over Bodø.

-Mange har sett at byen er større enn de trodde. Og ikke minst blir folk imponert over nærheten til absolutt alt – også den nydelige naturen, avslutter Kristensen.