Møt kull nummer 12 i Trainee Salten. Fra venstre: Silje Kristin Berg Stamnes, Artyom Andreev Alekseevich, Merethe Løkås og Magnus Finvik.

Møt kull nummer 12 i Trainee Salten. Fra venstre: Silje Kristin Berg Stamnes, Artyom Andreev Alekseevich, Merethe Løkås og Magnus Finvik.

Disse fire håper å prege næringslivet i Salten

Silje (24), Artyom (26), Merethe (27) og Magnus (21) utgjør det siste kullet i Trainee Salten. En utfordring de gleder seg stort til å ta fatt på.

29. august 2017

Jobb

Trainee Salten har i en årrekke gitt unge lederspirer sjansen til å vise seg fram, og det har også gitt gode resultater. De fire utvalgte talentene i kull nummer 12 i rekken, er alle klare til å sette sitt preg på næringslivet i regionen. Nå venter trainee-perioden i noen av regionens mest spennende bedrifter.

Magnus Finvik, Trainee Salten
Magnus Finvik (21)
Navn: Magnus Finvik
Alder: 21 år gammel (blir 22 i desember)
Hjemplass: Valnesfjord
Utdanning: Er utdannet dataingeniør med hovedfokus på programvareutvikling ved UiT sitt studiested i Bodø.
Hvilke bedrifter skal du jobbe hos?

Jeg skal i første periode jobbe hos Løvold Solution AS, og i andre periode hos Bodø kommune.

Hvorfor søkte du på Trainee Salten?

Jeg søkte meg til Trainee Salten fordi jeg anså det som en kjempemulighet til å få en god start på karrieren. Salten er et område jeg trives veldig godt i, og det er mange spennende bedrifter og muligheter for en med min utdanning. Gjennom programmet får man ta del i et utviklingsprogram i regi av Nordnorsk Lederutvikling som tidligere traineer snakker varmt om.

Hvilke forventninger har du til programmet?

Pakkeløsningen der man får lære mye om seg selv gjennom utviklingsprogrammet, nettverksbygging, samt yrkeserfaringen man får fra to ulike bedrifter, tror jeg vil være veldig fint å ha i ryggen når man skal videre i arbeidslivet.

Hva er din drømmejobb?

Drømmejobben er nok ennå ikke helt ferdigtenkt. Men det hadde vært moro å kunne jobbe med noe en har skapt selv. Enten en egen bedrift eller et eget produkt.

Merethe Løkås, Trainee Salten
Merethe Løkås (27)
Navn: Merethe Løkås
Alder: 27 år gammel
Hjemplass: Trondheim
Utdanning: Siviløkonom. Bachelorgrad fra Handelshøgskolen i Trondheim, med spesialisering innen markedsføring og innovasjon. Mastergrad fra Nord Universitet, med spesialisering innen internasjonal handel og markedsføring.
Hvilke bedrifter skal du jobbe hos?

Starter første periode hos Signal Bredbånd. Andre periode skal jeg være hos Kunnskapsparken.

Hvorfor søkte du på Trainee Salten?

Det å få erfaring fra to av landsdelens mest spennende virksomheter, og i tillegg få delta på utviklingsprogrammet i regi av NNL, vurderer jeg som en perfekt start på arbeidslivet. Som trønder i Bodø gir programmet også en unik mulighet til å bygge nettverk, og få en fot innenfor næringslivet i regionen.

Hvilke forventninger har du til programmet?

Jeg forventer en spennende og utfordrende arbeidshverdag, med en bratt læringskurve. Videre håper jeg at det vil by seg muligheter til å bryne seg på varierte oppgaver, hvilket kan gi meg innsikt i hvordan jeg bør spisse min kompetanse i fremtiden. I perioden som trainee, håper jeg å møte inspirerende mennesker, og få nye tilskudd til mitt nettverk, både profesjonelt og sosialt.

Hva er din drømmejobb?

Svaret på det spørsmålet håper jeg å ha når perioden som trainee er over!

Artyom Andreev, Trainee Salten
Artyom Andreev (26)
Navn: Artyom Andreev Alekseevich
Alder: 26 år
Hjemplass: Bodø
Utdanning: Sivilingeniør innen bygg og anleggsteknikk ved NTNU
Hvilke bedrifter skal du jobbe hos?

Saltdalshytta og Bodø kommune

Hvorfor søkte du på Trainee Salten?

Jeg har alltid hatt et ønske om å bosette meg i Bodø etter endt utdanning. Trainee Salten ga meg muligheten til å jobbe et år på Rognan og et år i Bodø, så det var egentlig midt i blinken. For øvrig vil trainee-programmet bidra til at jeg knytter flere kontakter i saltenregionen, noe som øker sjansene for at jeg også kan få meg jobb i Bodø (eller i nærheten av) i framtiden. I tillegg får man med seg kursing fra Nordnorsk Lederutvikling, som jeg tror er et veldig godt supplement til den utdanningen jeg allerede har.

Hvilke forventninger har du til programmet?

Jeg tror det blir to veldig spennende år. Jeg er veldig nysgjerrig på å finne ut hvilke typer arbeidsoppgaver jeg trives best med. Det kommer garantert til å bli utfordrende og lærerikt.

Hva er din drømmejobb?

Det er nok å kunne jobbe med prosjektering av større bygninger eller broer. Jeg har sansen for store konstruksjoner som skiller seg ut i omgivelsene. Det hadde vært kult å kunne peke på en stor konstruksjon og si: «Det bygget, eller den broen, har jeg vært med på å utvikle».

Silje Stamnes, Trainee Salten
Silje Stamnes (24)
Navn: Silje Kristin Berg Stamnes
Alder: 24
Hjemplass: Bodø
Utdanning: Siviløkonom
Hvilke bedrifter skal du jobbe hos?

Retura og Nord Universitet

Hvorfor søkte du Trainee Salten? 

Jeg søkte Trainee Salten på grunn av den brede erfaringen man som nyutdannet får ved å prøve seg i to forskjellige bedrifter. I tillegg gir programmet unike muligheter knyttet til nettverksbygging, samt et utviklingsprogram i regi av NNL som jeg tror vil være bra å ha med seg videre i karrieren.

Hvilke forventninger har du til programmet? 

Mine forventninger er at jeg får utfordret meg på flere ulike områder, og at jeg lærer mye i løpet av de to årene. Jeg tror også utviklingsprogrammet til NNL vil bidra til personlig utvikling, og en bedre forståelse av andre mennesker.

Hva er din drømmejobb? 

Drømmejobben er en jobb med godt arbeidsmiljø og varierte arbeidsdager hvor jeg får utfordret og utviklet meg selv. Det er en jobb jeg gleder meg til å gå til hver dag.