Del denne saken
Liv og røre. Utenfor standen til Fosterhjemstjenesten i Solparken var det mye liv og røre under Arctic Race.

Fosterhjemstjenesten bidrar til at Bodø blir et godt sted å vokse opp for alle!

0

Det skal være godt for alle å vokse opp i Bodø. Men ikke alle barn har den tryggheten og omsorgen de trenger. Det jobber Fosterhjemstjenesten aktivt med.

Som ett av tre hovedmål for Bodø Kommune ligger formuleringen «Byen det er godt å bo i», og en helt fersk omdømmeundersøkelse viser heldigvis at 9 av 10 av de som alltid har bodd i Bodø mener at vi har et godt oppvekstmiljø.

Det er likevel alltid noen som ikke får den den oppveksten de fortjener. Vår engasjerte fosterhjemstjeneste jobber målrettet for å hjelpe.

Fosterhjemstjenesten avdeling Bodø er veldig aktiv og synlig i bybildet, i håp om å rekruttere nye familier som kan bidra til å gi barn som trenger det, en trygg og god oppvekst. Behovet for flere familier er stadig stort.

Bilde av ansatte forsterhjemstjenesten
Synlig i bybildet. Emmy Votvik, Alf Sjursen, Elisabeth Kristin Pettersen, Veronika Jonassen, Liv Moen, Theresa Abrahamsen Hvalby og Dag Torulf Olsen.

– Vi forsøker å være ute der folk er og stiller på stand i forbindelse med ulike arrangementer fordi vi tror det er viktig å være synlige for å nå ut med vårt budskap, sier rådgiver i Fosterhjemstjenesten i Bodø, Elisabeth Kristin Pettersen.

Effekt på sikt

De stiller opp med sin lilla stand, omtrent overalt hvor det samles mange mennesker; på Bertnesdagene, fotballturneringer og sist nå under Arctic Race. Engasjerte mennesker i mørke lilla t-skjorter som gjerne vil ha din oppmerksomhet. Som deler ut brosjyrer og håper du tar deg tid til å lese og reflektere over om dette kan være noe for deg å bidra med. Pettersen tror effekten av at de er til stede i bybildet ikke nødvendigvis vises i løpet av en helg, men på sikt.

– Vi rekrutterer ikke nødvendigvis nye familier når vi er på stand. Men de blir kjent med oss og hvilke utfordringer og behov vi har. Blir kanskje nysgjerrige og drar hjem for å tenke over saken. En dag når de er klar, tar de kontakt, sier rådgiveren i Fosterhjemstjenesten.

Fosterhjemstjenesten Arctic Race
Fargerikt i løypa. Fosterhjemstjenesten er med den mørke lilla fargen blitt et synlig innslag hvor folk ferdes, ikke minst langs løypene under Arctic Race i Bodø 10. til 14. august.
Liv og røre. Utenfor standen til Fosterhjemstjenesten i Solparken var det mye liv og røre under Arctic Race.
Liv og røre. Utenfor standen til Fosterhjemstjenesten i Solparken var det mye liv og røre under Arctic Race.

Stort behov

Ifølge regionsdirektør i Bufetat, Pål Christian Bergstrøm, mangler det i dag 250 fosterhjem i Nord- Norge. Behovet er med andre ord stort og for de barna som står på venteliste, er det viktig å få plassert i trygge, gode hjem så snart som mulig.

For å bli fosterhjemsfamilie er det satt ned fem ferdighetskrav for å sikre at barnet skal få en tett og god oppfølging av den nye familien.

  • Oppdra og gi god omsorg
  • Støtte barns utvikling og håndtere forstyrrelser i utviklingen
  • Støtte forholdet mellom barn og familiene deres
  • Gi barn mulighet til å etablere trygge, varige bånd
  • Å kunne samarbeide

I tillegg har Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet satt sammen et kurs hvor teamene er valgt ut for å hjelpe deg med å sette deg inn i de utfordringene du og din familie vil stå overfor i rollen som fosterforelder.

– De fem kravene vurderes av oss som rådgivere i fosterhjemtjenesten og av familien under kurset og etter kurset, forteller Elisabeth Kristin Pettersen.

 

Les mer om kurset her.

Se video av stand-up komiker Trine lise Olsen som gir deg flere gode grunner til å bli fosterfamilie.

Les mer om hvordan du kan bli fosterfamilie her.

Thor hushovd med fosterhjemstjenesten
Stjernemøte. Thor Hushovd omkranset av blant andre Liv Moen og Sonja Eilertsen fra Fosterhjemstjenesten.

 

Del denne saken