
Liv og røre. Utenfor standen til Fosterhjemstjenesten i Solparken var det mye liv og røre under Arctic Race.
Fosterhjemstjenesten bidrar til at Bodø blir et godt sted å vokse opp for alle!
18. august 2016
Det skal være godt for alle å vokse opp i Bodø. Men ikke alle barn har den tryggheten og omsorgen de trenger. Det jobber Fosterhjemstjenesten aktivt med.
Som ett av tre hovedmål for Bodø Kommune ligger formuleringen «Byen det er godt å bo i», og en helt fersk omdømmeundersøkelse viser heldigvis at 9 av 10 av de som alltid har bodd i Bodø mener at vi har et godt oppvekstmiljø.
Det er likevel alltid noen som ikke får den den oppveksten de fortjener. Vår engasjerte fosterhjemstjeneste jobber målrettet for å hjelpe.
Fosterhjemstjenesten avdeling Bodø er veldig aktiv og synlig i bybildet, i håp om å rekruttere nye familier som kan bidra til å gi barn som trenger det, en trygg og god oppvekst. Behovet for flere familier er stadig stort.

– Vi forsøker å være ute der folk er og stiller på stand i forbindelse med ulike arrangementer fordi vi tror det er viktig å være synlige for å nå ut med vårt budskap, sier rådgiver i Fosterhjemstjenesten i Bodø, Elisabeth Kristin Pettersen.
- Les også «Workers of Bodø»-portrett med rådgiver i Fosterhjemstjenesten – Elisabeth Kristin Pettersen
- Les også: Derfor gjør Bodøelevene det så bra på skolen
Effekt på sikt
De stiller opp med sin lilla stand, omtrent overalt hvor det samles mange mennesker; på Bertnesdagene, fotballturneringer og sist nå under Arctic Race. Engasjerte mennesker i mørke lilla t-skjorter som gjerne vil ha din oppmerksomhet. Som deler ut brosjyrer og håper du tar deg tid til å lese og reflektere over om dette kan være noe for deg å bidra med. Pettersen tror effekten av at de er til stede i bybildet ikke nødvendigvis vises i løpet av en helg, men på sikt.
– Vi rekrutterer ikke nødvendigvis nye familier når vi er på stand. Men de blir kjent med oss og hvilke utfordringer og behov vi har. Blir kanskje nysgjerrige og drar hjem for å tenke over saken. En dag når de er klar, tar de kontakt, sier rådgiveren i Fosterhjemstjenesten.


Stort behov
Ifølge regionsdirektør i Bufetat, Pål Christian Bergstrøm, mangler det i dag 250 fosterhjem i Nord- Norge. Behovet er med andre ord stort og for de barna som står på venteliste, er det viktig å få plassert i trygge, gode hjem så snart som mulig.
For å bli fosterhjemsfamilie er det satt ned fem ferdighetskrav for å sikre at barnet skal få en tett og god oppfølging av den nye familien.
- Oppdra og gi god omsorg
- Støtte barns utvikling og håndtere forstyrrelser i utviklingen
- Støtte forholdet mellom barn og familiene deres
- Gi barn mulighet til å etablere trygge, varige bånd
- Å kunne samarbeide
I tillegg har Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet satt sammen et kurs hvor teamene er valgt ut for å hjelpe deg med å sette deg inn i de utfordringene du og din familie vil stå overfor i rollen som fosterforelder.
– De fem kravene vurderes av oss som rådgivere i fosterhjemtjenesten og av familien under kurset og etter kurset, forteller Elisabeth Kristin Pettersen.
Les mer om hvordan du kan bli fosterfamilie her.
