Liv og røre. Utenfor standen til Fosterhjemstjenesten i Solparken var det mye liv og røre under Arctic Race.

Liv og røre. Utenfor standen til Fosterhjemstjenesten i Solparken var det mye liv og røre under Arctic Race.

Fosterhjems­tjenesten bidrar til at Bodø blir et godt sted å vokse opp for alle!

18. august 2016

Workers of Bodø

Det skal være godt for alle å vokse opp i Bodø. Men ikke alle barn har den tryggheten og omsorgen de trenger. Det jobber Fosterhjemstjenesten aktivt med.

Som ett av tre hovedmål for Bodø Kommune ligger formuleringen «Byen det er godt å bo i», og en helt fersk omdømmeundersøkelse viser heldigvis at 9 av 10 av de som alltid har bodd i Bodø mener at vi har et godt oppvekstmiljø.

Det er likevel alltid noen som ikke får den den oppveksten de fortjener. Vår engasjerte fosterhjemstjeneste jobber målrettet for å hjelpe.

Fosterhjemstjenesten avdeling Bodø er veldig aktiv og synlig i bybildet, i håp om å rekruttere nye familier som kan bidra til å gi barn som trenger det, en trygg og god oppvekst. Behovet for flere familier er stadig stort.

Bilde av ansatte forsterhjemstjenesten
Synlig i bybildet. Emmy Votvik, Alf Sjursen, Elisabeth Kristin Pettersen, Veronika Jonassen, Liv Moen, Theresa Abrahamsen Hvalby og Dag Torulf Olsen.

– Vi forsøker å være ute der folk er og stiller på stand i forbindelse med ulike arrangementer fordi vi tror det er viktig å være synlige for å nå ut med vårt budskap, sier rådgiver i Fosterhjemstjenesten i Bodø, Elisabeth Kristin Pettersen.

Effekt på sikt

De stiller opp med sin lilla stand, omtrent overalt hvor det samles mange mennesker; på Bertnesdagene, fotballturneringer og sist nå under Arctic Race. Engasjerte mennesker i mørke lilla t-skjorter som gjerne vil ha din oppmerksomhet. Som deler ut brosjyrer og håper du tar deg tid til å lese og reflektere over om dette kan være noe for deg å bidra med. Pettersen tror effekten av at de er til stede i bybildet ikke nødvendigvis vises i løpet av en helg, men på sikt.

– Vi rekrutterer ikke nødvendigvis nye familier når vi er på stand. Men de blir kjent med oss og hvilke utfordringer og behov vi har. Blir kanskje nysgjerrige og drar hjem for å tenke over saken. En dag når de er klar, tar de kontakt, sier rådgiveren i Fosterhjemstjenesten.

Fosterhjemstjenesten Arctic Race
Fargerikt i løypa. Fosterhjemstjenesten er med den mørke lilla fargen blitt et synlig innslag hvor folk ferdes, ikke minst langs løypene under Arctic Race i Bodø 10. til 14. august.
Liv og røre. Utenfor standen til Fosterhjemstjenesten i Solparken var det mye liv og røre under Arctic Race.
Liv og røre. Utenfor standen til Fosterhjemstjenesten i Solparken var det mye liv og røre under Arctic Race.

Stort behov

Ifølge regionsdirektør i Bufetat, Pål Christian Bergstrøm, mangler det i dag 250 fosterhjem i Nord- Norge. Behovet er med andre ord stort og for de barna som står på venteliste, er det viktig å få plassert i trygge, gode hjem så snart som mulig.

For å bli fosterhjemsfamilie er det satt ned fem ferdighetskrav for å sikre at barnet skal få en tett og god oppfølging av den nye familien.

  • Oppdra og gi god omsorg
  • Støtte barns utvikling og håndtere forstyrrelser i utviklingen
  • Støtte forholdet mellom barn og familiene deres
  • Gi barn mulighet til å etablere trygge, varige bånd
  • Å kunne samarbeide

I tillegg har Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet satt sammen et kurs hvor teamene er valgt ut for å hjelpe deg med å sette deg inn i de utfordringene du og din familie vil stå overfor i rollen som fosterforelder.

– De fem kravene vurderes av oss som rådgivere i fosterhjemtjenesten og av familien under kurset og etter kurset, forteller Elisabeth Kristin Pettersen.

 

Les mer om kurset her.

Se video av stand-up komiker Trine lise Olsen som gir deg flere gode grunner til å bli fosterfamilie.

Les mer om hvordan du kan bli fosterfamilie her.

Thor hushovd med fosterhjemstjenesten
Stjernemøte. Thor Hushovd omkranset av blant andre Liv Moen og Sonja Eilertsen fra Fosterhjemstjenesten.