Disse lærlingene er strålende fornøyd med lærlingeløpet hos Elektro. Fra venstre: Arve Austvik, Sander Moen, Marius Fredriksen, Mikkel Westvig Nilsen og Martin Fagervik Omnes.

Disse lærlingene er strålende fornøyd med lærlingeløpet hos Elektro. Fra venstre: Arve Austvik, Sander Moen, Marius Fredriksen, Mikkel Westvig Nilsen og Martin Fagervik Omnes.

Disse gutta har gode grunner til å glise bredt

7. mars 2017

Langt fra alle er i en situasjon hvor de blir tilbudt fast jobb rett etter endt utdanning. Her blir de det.

I en by i voldsom utvikling, er det stort behov for dyktige fagfolk. Elektro AS er ikke noe unntak, og nå søker de alt fra lærlinger til montører og ingeniører.

Fem unge gutter sitter og jobber med skoleoppgaver i lokalene til Elektro på Rønvikleira. De er i gang med et lærlingeløp de føler seg sikre på vil gi en trygg og stabil jobb med mange muligheter.

– Dette er et stort fagfelt med veldig mange forskjellige muligheter. Og slik verden utvikler seg, kommer ikke dette yrket til å forsvinne, sier Mikkel Westvig Nilsen.

Han benytter seg av muligheten Elektro gir lærlingene, og tar et dobbelt fagbrev.

– Det gir meg flere muligheter når lærlingperioden er over, sier han.

Det at de får sitte hos Elektro en dag i uken for å jobbe med oppgaver som forberedelse til eksamen i begynnelsen av juni, er noe de setter pris på.

– Det er en stor fordel at vi får sitte her og jobbe med nettbaserte skoleoppgaver. I tillegg til at vi kan diskutere med hverandre, er alle ansatte på huset tilgjengelige. Elektro legger forholdene veldig godt til rette, sier de.

Videreutdanning

Og nettopp muligheter er et sentralt stikkord for Elektro sin filosofi. Direktør Einar Jørgensen kaller det selskapets mest sentrale verdi.

– Vi er veldig opptatt av å kurse og videreutdanne våre ansatte. Vi selger kompetanse, og da er vi helt avhengig av å ha personell som er oppdatert på det aller siste. I dag har vi fire ansatte som tar teknisk fagskole ved siden av jobben. Tre andre ønsker å starte til høsten. Dette sponses av bedriften fordi vi ser viktigheten av kompetanseheving. Vi ønsker medarbeidere som selv ønsker å ta grep om egen videreutvikling, og støtter opp om dette, sier han.

Einar Jørgensen, administrerende direktør i Elektro.
Administrerende direktør i Elektro, Einar Jørgensen, jakter dyktige fagfolk til selskapet.

I tillegg til at Elektro vil ta opp flere lærlinger, søker de flere montører, automasjonsingeniør og ingeniør/tekniker alarmsikkerhet.

– Vi kan tilby en spennende jobb med mange karrieremuligheter. Elektro er involvert i mange store prosjekter med forholdsvis lang tidshorisont, noe som er en fin situasjon å være i. I tillegg til lærlinger, som er den viktigste rekrutteringskilden vår, er vi på jakt etter dyktige montører og ingeniører, sier Jørgensen.

Rett ut i fast jobb

Inne i et tomt butikklokale på Kochsenteret, er Sofie Mølstre og Rinda Rustebakke i gang med å skru ned lamper. Begge har gått sin lærlingetid hos Elektro, og begge ble tilbudt fast jobb da de var ferdige.

– For meg sto det egentlig mellom det å bli kokk eller elektriker. Foreldrene mine var ganske klare på at de syntes jeg skulle bli elektriker, og slik ble det. Det har jeg ikke angret på, sier Sofie.

Sofie Mølstre og Rinda Rustebakke ute på jonn for Elektro.
Sofie Mølstre (til høyre) og Rinda Rustebakke har begge jobbet i Elektro etter endt lærlingperiode.

Hun er én av dem som har benyttet seg av muligheten til å ta to fagbrev for å stå enda sterkere.

– Jeg tok fagbrev i automasjon først, før jeg valgte å ta ett som montør. Det gir meg større muligheter, og gjør meg mer attraktiv som jobbsøker. Jeg hadde en veldig allsidig lærlingeperiode som har gjort meg veldig godt rustet for framtiden, sier hun.

Rinda var også bestemt på å ta en yrkesfaglig utdanning.

– Jeg skulle bli mekaniker eller elektriker, og da var pappa ganske klar. Han mente dette var veien å gå, og sånn ble det. Jeg var ferdig med fagprøven for 4-5 år siden, og ble tilbudt fast jobb etterpå.

Et bransjeansvar

For Einar Jørgensen er dette en bekreftelse på at satsingen på lærlinger betaler seg. Etter endt lærlingperiode ønsker Elektro å tilby jobb i selskapet.

– I tillegg til å være den viktigste rekrutteringskilden vår, ser vi det som et bransjeansvar å bidra til å utdanne dyktige fagfolk, avslutter han.

Elektro AS

  • Etablert i 1946
  • En av landets største privateide tekniske entreprenører med 530 medarbeidere innen alle fagområder i elektro- og VVS-faget.
  • Konsernets produkter og tjenester omfatter elektroinstallasjon, alarm- og sikkerhetsanlegg, automasjon, ventilasjon, telecom og maritim elektro/elektronikk og VVS-installasjoner samt handelsvirksomhet innen belysning og forbrukselektronikk samt VVS.
  • Konsernet består i alt av 17 datterselskaper med Elektro Bodø AS (elektroentreprenør), Meløy Elektro AS (elektroentreprenør, Argon Elektro AS Trondheim (elektroentreprenør), Elektro-Team AS Hitra (elektroentreprenør), Elektro Installasjon (elektroentrepenør), Lofoten Elektro AS (elektroentrepenør), Elektro Mo AS (elektroentrepenør), Nordkontakt AS (elektroentrepenør), Nilsson AS (VVS-entreprenør), Nilsson Mo AS (VVS-entreprenør), Nilsson Haras (VVS entreprenør ), UNIFAB AS (Offshoreselskap) og NK nett.
  • Selskapets hovedkontor er lokalisert til Energihuset i Bodø, hvor morselskapet Elektro AS, Elektro Bodø AS, Nilsson AS og UNIFAB AS er samlokalisert.