Del denne saken
Arrangørgjengen for Gnist Gründeruke

Viktig melding til alle gründere: Hold av 9 – 12. oktober!

0

Nå gjentas suksessen med Gnist gründeruke.

Næringssjef i Bodø kommune, Heidi Thommesen, går egentlig bare rundt og gleder seg til at Gnist Gründeruke skal begynne.

– Vi hadde et veldig spennende program i fjor, og i år er det enda bedre. Vi har mange påmeldte, men det er ennå noen ledige plasser for de som ønsker å være med, sier hun.

En møteplass

Gründeruka er et samarbeid mellom Gründerhjelperne som består av: Bodø kommune, Innovasjon Norge, Skatteetaten, Inkubator Salten, SPIR Idélab, Ungt Entreprenørskap, Start Nord, NAV, Nordland fylkeskommune og DNB. Alt for å legge forholdene best mulig til rette for gründere i alle faser av utvikling.

Her kan du lese mer om Gründerhjelperne

– Dette skal være en møteplass for inspirasjon, kunnskap og nettverksbygging. Målgruppa spenner fra de som går med en gründer i magen, men som ennå ikke har kommet i gang, til de som er i startfasen og de som har vært i drift i ett til fem år. Sistnevnte kategori er gjerne de som er i den fasen hvor de føler at de burde begynne å se vekst, sier Thommesen.

Stor suksess

Gründeruka ble arrangert for første gang i fjor, og tilbakemeldingene fra deltakerne levnet liten tvil om at suksessen måtte gjentas.

– Vi sendte ut evalueringsskjema i etterkant, og fikk veldig gode tilbakemeldinger. Det var til og med én som skrev at vi måtte bestemme datoen tidlig, slik at han kunne ta ut ferie. Stort bedre tilbakemelding enn det kan man nesten ikke be om, sier hun.

I tillegg til en hel haug med gründere, håper Thommesen at også næringslivet kjenner sin besøkelsestid.

– Vi ønsker at næringslivet deltar, både for å få inspirasjon og finne møteplasser. For at en gründervirksomhet skal lykkes, er man avhengig av et næringsliv som er nysgjerrig på hva som rører seg i dette miljøet.

Sterkt program

Thommesen er strålende fornøyd med årets program, som spenner fra kurs i hvordan man starter og driver en bedrift, til mer inngående workshops om det å være gründer, både metoder for suksess og mental styrke.

Her finner du hele programmet

– Ferd kommer for å snakke om sosialt entreprenørskap, og i tillegg kommer professor Andrew Corbett fra Babson College, verdens ledende utdanningsinstitusjon innen entreprenørskap. Dette har vi fått til i samarbeid med Nord universitet, og er noe vi er veldig stolte over å ha på programmet. Et annet høydepunkt er nordlandsfinalen i Angel Challenge. Her skal ti finalister pitche ideene sine til ti investorer, med en premiepott på 500.000 kroner. Middagen og Gnistfesten torsdag kveld er også noe man bør få med seg. Her deler vi inn i grupper, for å gi mulighet til å knytte viktige kontakter og utvide nettverket. Årets program har noe for alle, uansett hvor langt de har kommet, sier Thommesen.

Hjelper gründere hele året

Thommesen understreker at det ikke bare er under Gründeruka at Gründerhjelperne er tilgjengelige.

– Vi kan kontaktes hele året gjennom. Det fine med oss, er at vi har vår ekspertise på mange forskjellige områder. I tillegg kjenner vi hverandre godt, slik at vi raskt kan sette deg i kontakt med de rette personene til å hjelpe akkurat deg. Er det noe du er usikker på, eller ønsker å vite mer om, er det bare å ta kontakt med oss, sier hun.

Bilde fra fjorårets Gründeruke
Fjorårets Gründeruke samlet mange gründere på de mange ulike kursene og seminarene
Del denne saken