Bilde Hege Røsto Jensen

Hverdagsturer: Frihetsfølelsen og det å lufte hodet på tur i fjellet en helt vanlig onsdag er noe nytt for Hege (35), som har bodd 14 år i hovedstaden.

Søker jobb i Bodø: Hege Røsto Jensen (35)

23. september 2016

-Jeg vet at bedrifter behøver kompetansen min og da særlig den digitale.

Når Hege Røsto Jensen først blir fascinert og engasjert er det lite som stopper 35-åringen fra Fredrikstad. Derfor valgte hun å flytte til Bodø når firmaet hun jobbet i gikk konkurs. Og nå søker altså Hege jobb i Bodø, på denne spreke måten.

– Da jeg også møtte kjærligheten i nord, var valget lett. Men jeg har lenge tenkt på å dra nordover, og så er regionen preget av optimisme og muligheter for tiden, sier Hege Røsto Jensen (35) fra Fredrikstad.

Som menneske er Hege åpen og sosial. Hun knytter lett bånd, og er en dame som tar vare på menneskene rundt seg.

hege-rosto-jensen-ski
Naturen lokket: Hege Røsto Jensen (35) dro til Valnesfjord da hun skulle på sin første topptur, og det ble ikke den siste.

-Og derfor tror jeg at jeg vil trives her nord, for nordlendingene de er åpne og lett å få kontakt med. Bare man stikker en tur innom butikken så kommer jeg i prat med folk, og det føles så lett å kommunisere her og folk er så lite selvhøytidelig. Det er noe med nordlendinger, en folkelighet samtidig som de har en artig og frekk humor, ler Hege.

Bred erfaring og klar for jobb

Hege er samfunnsviter med god erfaring fra prosjektledelse, kommunikasjon og rådgivning. Hun er kontaktskapende, og beskriver seg selv som lærevillig og initiativrik.

-Jeg har en mastergrad i sosialantropologi og en bachelorgrad i Kultur- Samfunnsfag. Jeg har jobbet med mye forskjellig. Og med min bakgrunn så må jeg selge meg selv, fortelle hvem jeg er og hva jeg kan, sier Hege.

Hun er god på å analysere samfunnet, se røde tråder og kan fort gå inn i en bedrift og se mønster.

Jul i varmen: Hege Røsto Jensen (35) feirer jul i Spania. Dit drar hun for å få D-vitamintilskudd i mørketiden.

-Min styrke er å se helheter og begge sider av en sak gjennom metodikker. Og jeg ser fort tendenser bare med å snakke med folk, analysere dem gjennom kulturen de har levd i og gjennom livet de lever, sier Hege.

Hva er en typisk bodøværing da Hege?

-Jeg tenker med en gang at åpenheten jeg møter blant bodøfølk er et resultat av å ha vært en del av kystnorge, og at dette er en kystby. At det gjennom mange år har vært møter med tilreisende som har kommet til byen og at dette har gjort mye med kulturen, sier Hege.

Drømmen

Når Hege skal beskrive hva hun drømmer om å jobbe med, kommer ordene turisme, regionsutvikling og reiseliv umiddelbart.

-Jeg er veldig god digitalt, og da særlig på digital kommunikasjon. Jeg ønsker å være med på å tenke nytt sammen med noen som er stolt av regionen, og det kan være både innen det private eller det offentlige, sier Hege.

Hun innrømmer at det ikke alltid er så lett å få jobb med en så bred utdannelse som hun har. Men nå som alle bedrifter har sterkt behov for digitale løft, mener hun at kompetansen hun besitter vil kunne løfte enhver bedrift, liten eller stor.

-Jeg vet at bedrifter behøver kompetansen min og da særlig den digitale, sier Hege som i fritiden er internasjonal kunstløpdommer.

-Jeg har nettopp vært i Japan og vært dommer. Jeg engasjerer meg sterkt når jeg brenner for noe. Og ja, det hadde vært artig med et skøytemiljø i Bodø. De har fått det til i Tromsø, så hvorfor ikke, smiler hun.

Og skøytesporten har formet Hege som person, særlig i forhold til å ta avgjørelser.

-Jeg er ikke redd for å ta upopulære avgjørelser, men de skal være rettferdig, avslutter Hege.

 • Les også: Søker jobb i Bodø: Thomas Andre Hansen (26)

Vil du snakke med Hege?

Høydepunkter fra Heges CV:

 • Prosjektleder i digitalbyrået Itch
 • Utstillingsleder og ansvarlig for skoleprogrammet ved Aker Solutions besøkssenter Engineerium
 • Formidler og koordinator ved besøkssenteret Utviklingshuset – Norad
 • Lærer i Oslo Kommune

 

 • Bachelorgrad Kultur- og samfunnsfag, Universitetet i Oslo
 • Mastergrad i Sosialantropologi, Universitetet i Oslo

 

 • Leder av Dommerutvalget kunstløp, Norges Skøyteforbund
 • Nasjonal og internasjonal kunstløpdommer
 • Medlem av Norges Skøyteforbunds  kommunikasjonsutvalg
 • Frivillig leksehjelper og besøksvenn i Bodø Røde Kors
 • Frivillig under internasjonale kunstløparrangementer (EM, ungdoms-OL, junior-VM)

Kontaktinformasjon til Hege fås hos Bodø i Vinden. Send mail til Jannike.ramsvik@bodo.kommune.no

Bilde Hege Røsto Jensen