En Magnemite er definitivt ikke blant de sjeldne. Skal du sikre deg noe mer ekslusivt, må du oppsøke de rette stedene.

På jakt etter en sjelden Pokémon? Her er noen steder du bør oppsøke

22. juli 2016

Fritid

Pokémon Go-feberen herjer i hele verden, og Bodø er ikke noe unntak. Men for å fange sjeldne Pokémon, må du gjerne jobbe litt ekstra for det.

Det er bare å ta seg en tur forbi Solparken i disse dager så skjønner du at dette fenomenet er enormt. I grove trekk går spillet ut på å fange så mange Pokémon som mulig. I takt med antall Pokémon du fanger, øker erfaringspoengene (XP) dine. Jo høyere XP, jo lettere blir det å fange Pokémon. Disse kan så trenes opp i en av mange Pokégyms som finnes rundt omkring. Her kan du samle mange bonuser du vil få bruk for videre i spillet. Pokéstops er steder du bør oppsøke ofte. Her får spillerne påfyll av Pokéballs (brukes til å fange Pokémon), i tillegg til en masse annet du vil ha god bruk for. Pokestops finner du ved forskjellige landemerker i byen, som for eksempel Glasshuset, Stormen, eller Solparken.

Pikachu fra Pokémon Go
Pikachu er selve ikonet fra Pokémon, og en av fire du kan velge i starten av spillet.

Ute etter en sjelden Pokémon?

Noen Pokémon er mer sjeldne, og enkelte steder har de en tendens til å dukke opp oftere enn andre. Her er en aldri så liten liste over hvor i Bodø du har størst mulighet til å fange akkurat den Pokémon du mangler i samlingen:

Solparken

Her samles mange spillere, og disse setter gjerne ut ”lures” ved Pokestopen. Disse tiltrekker seg Pokémon, og gir deg mulighet til å fylle opp beholdningen med litt av hvert.

Løpsmarka

Mange har meldt om observasjoner av sjeldne Pokémon nettopp her. Ikke akkurat sentrumsnært, men verdt en tur dersom du er ute etter noe spesielt på neste Pokéwalk.

Moloen

Bodøs kanskje mest populære utfartsmål uansett vær og vind blir ikke mindre populært etter at flere sjeldne Pokémon har vist seg nettopp der.

Rensåsparken

Pokémon trives tydeligvis godt i grønne lunger, for dette er også et sted med mye aktivitet, og med gode muligheter for å treffe på noe litt utenom det vanlige.

Rønvikleira

Dette området, spesielt i nærheten av hurtigrutekaia, er kjent for mange eksotiske Pokémon-innslag.

Bodøsjøen

Dette flotte turmålet er vel verdt et besøk også for Pokémonjegere. Har skal mange ha sikret seg Pokémon av den helt sjeldne typen.

God jakt!