Verdifullt nettverk: Jørgen Dalheim Olsen setter stor pris på det nettverket han har fått lov å utvikle under sine periode i Trainee Salten.

Verdifullt nettverk: Jørgen Dalheim Olsen setter stor pris på det nettverket han har fått lov å utvikle under sine periode i Trainee Salten.

Jørgen (26) har fått en god start på arbeidslivet gjennom Trainee Salten

27. januar 2017

Navn: Jørgen Dalheim Olsen
Kommer fra: Verdal
Alder: 26 år
Utdanning: Bachelorgrad som dataingeniør med spesialisering innenfor systemutvikling fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, og en mastergrad i ledelse av teknologi fra Handelshøyskolen i Trondheim.
Har jobbet i: Signal Bredbånd AS og Nord universitet.

Hva har vært det beste med å være deltaker i Trainee Salten-programmet?

– Det er veldig mye som har vært bra med å være med i trainee-programmet. Jeg har fått lov til å være med på utrolig mye spennende hos bedriftene jeg har jobbet hos. Helt fra å være med å planlegge og ta beslutninger, til å være med å sette de ut i live.

– Hvis jeg skal trekke frem én ting, har jeg som tilflytter satt veldig stor pris på nettverket jeg umiddelbart ble en del av. Nesten før jeg hadde rukket å komme på plass i Bodø fikk jeg hilse på både nye og gamle traineer.

Hva har du lært om deg selv i løpet av denne perioden?

– Trainee-programmet er lagt opp slik at man får lov til å jobbe med forskjellige typer arbeidsoppgaver, og i to ulike bedrifter. Dette har gjort at jeg har fått større kjennskap til hva jeg liker å arbeide med, og hvordan.

– I tillegg har Nordnorsk Lederutvikling sitt samarbeid med Trainee Salten vært nyttig, og kommer til å være nyttig i årene som kommer. Jeg har fått verdifull informasjon om meg selv, som er vanskelig å kartlegge på egenhånd. Dette er, og kommer til å være, et fint verktøy for min personlige utvikling.

Verdifullt nettverk: Jørgen Dalheim Olsen setter stor pris på det nettverket han har fått lov å utvikle under sine periode i Trainee Salten.
Verdifullt nettverk: Jørgen Dalheim Olsen setter stor pris på det nettverket han har fått lov å utvikle under sine periode i Trainee Salten.

Hva er drømmejobben din?

– Drømmejobben er en jobb der jeg ser at arbeidet jeg legger ned gir resultater. Det gir en veldig motivasjon og gjør det gøy å være på jobb. Jeg misliker tungvinte måter å arbeide på, og synes det er givende å kunne effektivisere arbeidsdagen med å se på hvordan man med noen, ofte enkle, endringer eller hjelpemidler kan bidra til dette.

–  Ellers har jeg fortsatt mye å lære, så det er viktig for meg at jeg kan utvikle meg, og at jeg blir utfordret i arbeidshverdagen.

Hva skal du gjøre nå?

– Nå skal jeg fortsette arbeidet hos Nord universitet. Her er det mye som skjer i forbindelse med den tidligere fusjonen mellom Høgskolen i Nesna, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Universitetet i Nordland. Det blir spennende å følge med på, og jobbe med, den nye organiseringen som nå holder på å sette seg i organisasjonen.

Hvorfor vil du anbefale andre å søke på en plass hos Trainee Salten?

– Som ansatt i Trainee Salten får man en god start på arbeidskarrieren. Man får et nettverk av likesinnede, samt et nettverk ut i næringslivet og potensielle arbeidsgivere i regionen. Samtidig får man spennende arbeidsoppgaver, der man er med helt fra ledernivå der strategien blir til og beslutningene blir tatt, helt til å sette disse ut i live.

– Det fine med trainee-rollen er at den ikke er helt definert, det er med andre ord litt opp til traineen selv å definere den. Dette gir oss som traineer et fint spillerom til å forme vår egen arbeidshverdag.

Ditt beste minne fra perioden hos Trainee Salten?

– Det er vanskelig å trekke ut kun ett spesifikt minne, det har vært veldig mange fine stunder i løpet av tiden min i Trainee Salten. Jeg har mange gode minner fra samlingene sammen med de andre traineene og Nordnorsk lederutvikling, der vi har besøkt forskjellige steder i Saltenregionen.

– Stein Markussen fra NNL har laget en god ramme for samlingene, og det har vært lange dager med faglig påfyll med ledelses og personlig utvikling som tema, samt hyggelige sosiale stunder med de andre traineene.

– I tillegg har jeg mange gode minner fra tiden hos bedriftene jeg har jobbet hos. Selv om jeg har vært hos bedriftene i relativt kort tid, føler jeg likevel at jeg har blitt en del av de. Bedriftene skal ha ros for måten de tok meg imot på, og fikk meg til føle meg som hjemme. Her har jeg fått vennskap og relasjoner jeg kommer til å ha i mange, mange år.