HØY AKTIVITET: André og Ellisiv Løvold er stolte over at Løvold Solution er en bedrift som kan tilby attraktive og spennende arbeidsplasser. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

HØY AKTIVITET: André og Ellisiv Løvold er stolte over at Løvold Solution er en bedrift som kan tilby attraktive og spennende arbeidsplasser. Her sammen med Mikael Aasjord. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Et konsern i vinden jakter på dyktige medarbeidere

21. mars 2017

Løvold Solution går gnistrende godt og nå jakter de med lys og lykter etter kloke hoder som kan være med på å løfte konsernet til nye høyder.

– Det hjelper ikke at vi har flyttet inn i et topp moderne bygg og har en avansert maskinpark. Det er folkene her som skaper verdiene, sier André og Ellisiv Løvold.

Rigget for fremtiden

Sammen styrer ekteparet ei Løvold-skute de mener er rigget for fremtiden. For de venter stor vekst og høy aktivitet i Bodø i årene som kommer, ikke minst med tanke på at det nylig ble gitt grønt lys for Ny by – Ny flyplass.

Løvold Solution-konsernet føler at de har mye til felles med fylkeshovedstaden. Begge har gått den lange veien fra en sped begynnelse til en moderne og offensiv aktør. I 79 år har Løvold vært den trofaste støttespilleren til havets arbeidsfolk – helt fra 30-tallets kystfiskere til dagens høyteknologiske havbruksnæring, anlegg- og offshorevirksomhet.

­– Vi har på en måte gått hånd i hånd med landsdelen og byen vår, sier André og Ellisiv.

GRUNDIGE ANALYSER: Fortøyningsberegner og ingeniør André Mikalsen overlater ingenting til tilfeldighetene når Løvold skal kalkulere hva som trengs for en solid fortøyning. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
GRUNDIGE ANALYSER: Fortøyningsberegner og ingeniør André Mikalsen overlater ingenting til tilfeldighetene når Løvold skal kalkulere hva som trengs for en solid fortøyning.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Visjonen til Løvold legger lista høyt:

”Kvalitet i alle ledd” – og det er noe som forplikter.

– Vi skal være bedre enn våre konkurrenter med det vi holder på med, sier André.

– Og det er jo det samme målet Bodø har siktet seg inn mot og når vi blir kåret til Norges mest attraktive by, viser det at alt er mulig, supplerer Ellisiv.

Samfunnsansvar

De føler et stort ansvar for å være med på utviklingen av Bodø og er nå blitt en av partnerne til Bodø i Vinden.

– Vi vil gjerne være med å bidra i kraft av at vi har et sterkt merkenavn og bedrifter i sterk utvikling. Vår bidrag er å skape verdier og tilby attraktive arbeidsplasser som gjør Bodø til en enda mer fristende by å flytte til.

Etter hvert som konsernet har vokst, trenger de også påfyll med ulike kompetanse.

– Vi har blitt en landsdekkende leverandør som nå jobber tett med store konsern innen ulike fagfelt. Derfor har vi behov for alt fra dyktige ingeniører til smarte programmerere og offensive salgsfolk.

EGNE UTVIKLERE: Daglig leder i Havbruksloggen, Magnus Skyrud Jensen, fronter Løvolds offensive, digitale satsing på utvikling av programvare og app’er. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
EGNE UTVIKLERE: Daglig leder i Havbruksloggen, Magnus Skyrud Jensen, fronter Løvolds offensive, digitale satsing på utvikling av programvare og app’er.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Under Løvold Solution-paraplyen finner vi tre driftsselskaper:

  • Løvold AS er en ledende leverandør innen fiskeri, havbruk, industri og maritim sektor. Fortøyningssystemer i havet et selskapets spesialitet. I tillegg har de landets mest moderne produksjonsverksted for wire og løfteredskaper
  • TOOLS Løvold AS med avdelinger i Bodø, Glomfjord, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen forsyner bedrifter i hele Nordland med utstyr og forbruksmateriell. På kundelisten finner vi industri, anlegg, offshore og offentlig sektor
  • Havbruksloggen AS er et selskap som har utviklet et webbasert vedlikeholdsprogram for havbruksnæringen, dette er nå tatt i bruk av store aktører i hele Norge. Selskapet har også laget spesialtilpassede webportaler og løsninger for e-handel for kundene til TOOL Løvold.

Størst på fortøyninger

Løvold startet sin historiske karriere på Falckodden i Bodø, fortsatte verdiskapingen i Breivika og endte opp på Rønvikleira.

Løvold er en av Norges største leverandører av fortøyninger når man ser på volum og neste skritt er å rette blikket mot utlandet.

SOLID FORTØYD: Løvold AS lever fortøyninger og trosser i alle mulige dimensjoner. – Vi ønsker hele tiden å ligge hakket foran våre konkurrenter, sier André og Ellisiv Løvold. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
SOLID FORTØYD: Løvold AS leverer fortøyninger og trosser i alle mulige dimensjoner. – Vi ønsker hele tiden å ligge hakket foran våre konkurrenter, sier André og Ellisiv Løvold. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Spennende pilotprosjekt

De ulike selskapene i konsernet gjør det alle skarpt på sine ulike fagfelt. Minstemann i familien – Havbruksloggen AS –  har allerede fått kunder i hele Norge og flere av de største aktørene innen næringen. Nå er det klart for å oversette systemet til engelsk og de har også fått en forespørsel om å få det på islandsk

– Det er en stor styrke at våre utviklere kan jobbe integrert i en bedrift hvor andre fagfolk og kunder hele tiden kommer med innspill og ønsker. Det hadde nesten vært umulig å skape den samme suksessen om dette hadde vært en gjeng som satt isolert på en kontor et sted, mener André og Ellisiv.

BREDT UTVALG: Avdelingsleder Trond Edvardsen i Bodø og daglig leder Lars Vestnes i Tools Løvold er stolte over å kunne tilby et komplett utvalg av utstyr og tjenester til næringslivet. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
BREDT UTVALG: Avdelingsleder Trond Edvardsen i Bodø og daglig leder Lars Vestnes i Tools Løvold er stolte over å kunne tilby et komplett utvalg av utstyr og tjenester til næringslivet.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Hver time teller

For Tools Løvold vil Ny by – Ny flyplass-prosjektet sørge for en voldsom aktivitet og med over 500.000 vareartikler er bedriften i stand til å dekke et hvert behov som måtte dukke opp.

Et annet poeng er at i dagens marked er hver time verdt sin vekt i gull og evnen til å levere just-in-time er avgjørende.

– Vi selger ikke bare utstyr og teknikk, men like mye en sikkerhet og beredskap som gjør at kundene unngår store stopp i produksjonen.

Miljø og økonomi

Storebroren i familien, Løvold AS, er Norges ledende leverandør av fortøyningsløsninger. Og her står både miljø og økonomi i høyeste grad i fokus:

– Et oppdrettsanlegg med slakteklar fisk kan ha en verdi på 300 millioner kroner. Da finnes det null rom for feil med fortøyningene.

Samtidig vet man at det i nær fremtid kommer enda strenger krav til kontroll og sertifisering av merder, brygger og kaier. Da er Løvold AS garantisten for at du har alt under kontroll, noe som krever at selskapet er rigget med riktig kompetanse for å ivareta denne rollen også i fremtiden.

FAGFOLK I ALLE LEDD: Produksjonsmedarbeider Aage Krekling sørger for at trossespleisen blir gjennomført på en hundre prosent forsvarlig måte. FOTO: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
FAGFOLK I ALLE LEDD: Produksjonsmedarbeider Aage Krekling sørger for at trossespleisen blir gjennomført på en hundre prosent forsvarlig måte.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Ved siden av disse selskapene har Løvold også Breivika Eiendom hvor man de neste årene skal jobbe med å legge til rette for best mulig rammebetingelser for en ny bydel – fra Molorota til Pelle Molins Plass.

– Dette er et kjempespennende prosjekt hvor det ligger til rette for en utvidelse av  sentrum mot vest. Vi er sammen med andre grunneiere og Bodø kommune i startfasen for å komme i gang med en reguleringsplan for dette området. Her ønsker vi å se helhetlig på området for byens beste.

– Vi føler virkelig at vi er med på laget sammen med Bodø kommune når det gjelder å skape et kraftfullt lokalsamfunn som kan sørge for at kommende generasjoner får et best mulig utgangspunkt og kan være stolte av å bo og leve i Bodø, konkluderer André og Ellisiv Løvold.

Bedriftsledere med mange jern i ilden og et Løvold-konsern som absolutt er i vinden.