Parkenfestivalen arrangeres i August hvert år. Oval-Inge Alfheim

Med kultur som trekkplaster!

11. november 2015

Det finnes mange grunner til å like Bodø, og enda flere grunner til å elske henne. På kort tid har Bodø gått fra å være en stor småby i utkanten – til å bli en liten storby, ikke minst på grunn av de mange kulturtilbudene.

 Etter Stormen sto ferdig har Bodø virkelig fått vind i seilene. Her, i vår egen lille by, kan vi oppleve verdensstjerner i et av Europas mest moderne konserthus, fordype oss i verdenslitteraturen med kanskje verdens fineste utsikt og ikke minst ta i bruk en bydel som for få år siden lå brakk og øde. Fra sliten bussterminal og parkeringsplass til yrende folkeliv. Det er det som er kultur.

 Men Stormen er bare et bygg. Fra før er Bodø kjent som en yngleplass og en kuvøse for noen av landets største musikalske talent. Musikk har alltid satt Bodø på kartet. Halvdan Sivertsen og Terje Nilsen er allemannseie. Jan Gunnar Hoff er en internasjonal stjerne på jazzhimmelen. Tore og Roger Johansen det samme. Morten Abel. Har du hørt om han? Nettopp. Fra Bodø.  Det samme er Joddski og Sondre Justad. Og Lamark. Og Kråkesølv. Lista er nesten like lang som moloen.

 Musikk og kultur er utvilsomt en grunnpilar i Bodø.  Her går folk mann av huse for å oppleve fantastiske Parkenfestivalen, som ofte er utsolgt før en eneste artist er sluppet, og i år besøkte 30 000 mennesker konserter under Nordland Musikkfestuke. Her i Bodø.

Leif Ove Andsnes spiller på Keiservarden. Foto: Bjørn Erik Olsen
Leif Ove Andsnes spiller på Keiservarden.
Bjørn Erik Olsen

Bodø har noe for alle. Har du noen gang besøkt Nødutgangfestivalen, festivalen for avant garde musikk? Eller kanskje Bodø Internasjonale Orgelfestival? Bodø Jazz Open? Utvalget er stort og mulighetene mange.

 Uansett hvorfor du er i eller kommer til Bodø kan vi garantere deg en kul tur!