Logo Smart Rekruttering

Smart Rekruttering er et tilbud for alle som ønsker å bli bedre i ansettelsesprossesen.

Lyst til å bli bedre til å rekruttere nyansatte? Da bør dette tilbudet være noe for deg

23. oktober 2013

Jobb

Har du og bedriften din hatt utfordringer med å ansette riktig type folk? Da bør du sette av 8. november i kalenderen.

Bodø kommune, Nordnorsk Lederutvikling, Bedriftskompetanse og NAV står bak temadagen som har som mål å hjelpe bedrifter med å gjøre jakten på nye medarbeidere mest mulig effektiv, lønnsom og ikke minst riktig.

– Mange kjenner kanskje til #smartpånett, som har vært en suksess. Dette er en slags utvidelse av dette konseptet, men med rekrutteringsprosess som tema, sier Therese Eliassen i Bodø i Vinden.

8. november fra 11.00 til 15.30 har du muligheten til å bli med.

Et tilbud for alle

Målet med konseptet er at de som deltar skal ta med seg noen nye verktøy tilbake, som vil hjelpe dem med å rekruttere nye ansatte.

– Vi i Bodø i Vinden er med fordi bedrifter ofte rekrutterer fra andre steder i landet. Da er det ikke bare selve stillingen som skal selges, men også byen og nærområdet. Og akkurat den biten kan vi hjelpe til med, sier Eliassen.

Smart Rekruttering er et tilbud for alle som rekrutterer nye folk. Og det er gratis.

– Dette skal være et tilbud for alle med rekrutteringsbehov, uansett om du skal fylle lederstillinger eller andre, sier hun.

Spennende foredragsholdere

Blant foredragsholderne er Nordnorsk Lederutvikling, Bedriftskompetanse, NAV, Bodø kommune og Nordlandssykehuset.

– Nordnorsk Lederutvikling og Bedriftskompetanse har mange erfaringer om rekrutteringsprosessen som de ønsker å dele. NAV skal snakke om det å samarbeide med næringslivet. Mange tenker ikke på NAV når de tenker på kvalifisert arbeidskraft, noe som er helt feil. Det er mange med høy kompetanse på mange områder som har kontakt med NAV-systemet, og som vil være veldig interessant for mange arbeidsgivere, sier Eliassen.

Hva koster en rekrutteringsprosess?

Hans Petter Stub er en av Norges mest erfarne konsulenter innen employer branding, og har jobbet for kunder som IKEA, DNB, BMW, McDonald’s og Statens vegvesen. 8. november er han én av foredragsholderne på Smart Rekruttering.

– Han skal fortelle hva en rekrutteringsprosess faktisk koster i kroner og øre, og hvordan man kan redusere denne kostnaden betydelig. I tillegg er han opptatt av hva du gjør med de søkerne som ikke får jobben, men som du gjerne ser for deg som en kandidat ved en senere anledning, sier Eliassen.

I løpet av dagen vil publikum også få høre noen konkrete eksempler på både gode og dårlige rekrutteringsprosesser.

– Nordlandssykehuset og Bodø Kommune gjør mange ansettelser i løpet av et år. De har bygget seg opp rikelig med erfaring på hva som fungerer og ikke fungerer, og dette vil de dele med oss, avslutter hun.

Ja takk, jeg vil gjerne være med på smartrekruttering og melder meg på.