Del denne saken

Marianne Bahr Simonsen, prosjektleder som #elskerbodø

0

Marianne Bahr Simonsen har et hjerte som banker for byen, og det hun selv mener er Bodøs mest spennende jobb.

Som prosjektleder for Smart Bodø, har hun hånden på rattet i det største byutviklingsprosjektet i Bodøs historie. Et prosjekt hvor mange underprosjekter skal gjøre Bodø til en by for framtiden.

– Smart Bodø skal utvikle det nåværende og framtidige Bodø til å bli en innovativ og klimavennlig by, med mennesket i sentrum. Vi skal utvikle alt fra nye smarte løsninger for søppelhåndtering, transportløsninger og helse- og omsorgstjenester en eksisterende by, til større infrastrukturprosjekter i en helt ny bydel. Og denne utfordringen skal løses med innbyggernes behov og innspill i fokus, sier hun.

Marianne Bahr Simonsen er opprinnelig fra Lørenskog, men etter 14 år i Bodø, føler hun seg som bodøværing.

– Jeg kom hit som student i 2003, og planen var at jeg skulle være her i ett år. Men så møtte jeg de sjarmerende nordlendingene, og ble værende.

Det tok likevel noen år før Bodø ble ”hjemme”, men i dag er hun ikke i tvil.

– Jeg var lenge rastløs, og lurte lenge på hvor jeg skulle bygge og bo når familien tok til å vokse. Men nå kjennes det veldig godt å kalle Bodø hjemme. Jeg reiser mye, og hver gang innflygingen til Bodø starter, kjenner jeg på den gode hjemmefølelsen.

Del denne saken