Daglig leder og eier av Benetton AS i Bodø sentrum. Iris Lyngmo

Med hjertet plantet i sentrum

21. april 2016

Da Stormen offisielt åpnet dørene i november 2014 satt Kristin Mentzoni hjemme i stua og gråt av glede. Vendepunktet var kommet.

Kristin Mentzoni  og mannen Atle Finstad åpnet Benetton i Bodø sentrum i juli 2008. Åpningen kom på verst tenkelig tidspunkt, med en påbegynt finanskrise og et sentrum av Bodø som mer eller mindre lå brakk.

Det skulle vise seg å bli mange tøffe år med graving i bygatene, butikker som la ned og kunder som valgte bort kaos i sentrum til fordel for kjøpesentre, men tross mange motbakker har Mentzoni hele veien hatt klokkertro på å drive butikk i Bodø sentrum.

– Hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg nok aldri turt å åpne butikk i sentrum. Det har vært knalltøffe år både fysisk og psykisk. Den dagen Stormen åpnet, var det som en tung bør ble fjernet fra skuldrene mine. Jeg visste at dette var vendepunktet og satt bare hjemme og gråt hele kvelden. Vi hadde overlevd alle disse årene. Nå kunne det bare gå en vei, sier Kristin Mentzoni (38).

Ny vår

Og det har bare gått en vei siden åpningen av Bodøs nye storstue. Området rundt kulturkvartalet er rustet opp. Utenfor butikken til Mentzoni er det blitt en trivelig gågate, etter mange måneder med gravearbeid og vanskelig fremkommelighet.

– Se utenfor nå. Det er blitt fantastisk flott her, utbryter hun.

Kristin Mentzoni ser en økning i omsetningen fra måned til måned og kan røpe at hun kommer til å satse ytterligere på butikken sin i sentrum.

– Var du aldri fristet til å følge strømmen og flytte butikken inn i et kjøpesenter?

– Jeg har opp igjennom årene fått flere tilbud fra kjøpesentre i byen, men jeg ønsker ikke det. Jeg tror på Bodø sentrum og det er her jeg har hjertet mitt godt plantet, sier hun.

Positiv utvikling. Daglig leder og eier av Benetton AS i Bodø sentrum, Kristin Mentzoni, ser med stor glede at Bodø sentrum er i sterk utvikling. Nå satser hun og planlegger en utvidelse av butikken. Foto: Iris Lyngmo
Positiv utvikling. Daglig leder og eier av Benetton AS i Bodø sentrum, Kristin Mentzoni, ser med stor glede at Bodø sentrum er i sterk utvikling. Nå satser hun og planlegger en utvidelse av butikken. Iris Lyngmo
Nytt sentrum

Og Mentzoni har mye å glede seg til i årene fremover. Gjennom «Sentrumsutviklingsprosjektet» ledet av Carina Dreyer Salater, skal det satses mye og stort på Bodø sentrum de neste årene.

Mentzoni er glad for at bykjernen nå får oppmerksomhet og påpeker at det er viktig at arbeidet med å videreutvikle sentrum fortsetter, og ikke stopper opp nå som kulturkvartalet er ferdigstilt.

– Vi trenger flere nisjebutikker og vi trenger et levende sentrum. Jeg har klokkertro på Bodø sentrum og den satsingen som nå gjøres for å utvikle byen vår. Jeg gleder meg til fortsettelsen og til å drive butikk her.