Line Dreyer Eilertsen (22) (t.v.) begynte som ekstrahjelp og er i dag avdelingsleder, mens Hanna Mathisen (17) er lærling hos Bodø Bakeri og planlegger å ta fagbrev. I bakgrunnen står daglig leder Bjarne Mosås (i midten) og flere av de ansatte i bedriften som er en av fem nominerte til «I Vinden-prisen». FOTO: ALEKSANDER RAMBERG/ AVISA NORDLAND

Se hvem som er nominert til I-vinden prisen 2015!

12. april 2016

Etter en grundig vurdering av rundt 20 innsendte forslag, har juryen plukket ut de 5 bedriftene som nå er nominerte til I Vinden-prisen 2015….

  • I Vinden prisen deles ut til en bedrift som utmerker seg i sitt arbeide for å rekruttere og utvikle ung arbeidskraft
  • Prisen er et samarbeid mellom Bodø i Vinden og Avisa Nordland
  • Juryen består av juryleder Jannike Ramsvik fra Bodø i Vinden, Ole Kristian Bodøgaard fra AN Media, Stian Johansen fra Trainee Salten/BBL, Trine Landsem Ekhorn fra Nord Universitet og Ann Kristin Pettersen fra Elkem Salten.
  • Tidligere vinnere er DIPS i 2011 og Elkem Salten i 2013
  • Prisen deles ut på næringslivskonferansen Opplyst2016 den 3.mai 2016

De nominerte for 2015 er:

DIPS

Haneseth Bodø

Bodø Bakeri

Cous Cous Frisør og

GK Automasjon.

– Det var artig å ringe rundt til lederne i bedriftene. Alle ble veldig glade over å bli nominert. Det er veldig ulike typer bedrifter vi står igjen med nå, sier en fornøyd prosjektleder i Bodø i vinden, og juryleder, Jannike Ramsvik.

Hoppende glad for nominasjonen. Foto: DIPS ASA
Hoppende glad for nominasjonen. DIPS ASA

Spørreskjema

Rundt 25 bedrifter ble foreslått som kandidater til prisen etter en grundig runde på sosiale medier. For å få et best mulig grunnlag fikk mange av disse et spørreskjema der de måtte svare på hvordan bedriften jobber med sine unge arbeidstakere.

– Bedriftene har blant annet blitt spurt om sosiale tiltak på arbeidsplassen, og om hvordan de unge involveres i utviklingen av bedriftene. I år har vi også lagt vekt på  om de jobber bevisst med digitale og sosiale medier i markeds- og rekrutteringsarbeid, sier Ramsvik. – Vi er tross alt i en digital tid, og skal man nå de unge må man være attraktive i digitale kanaler.

–  Juryen har gjort en grundig evaluering av spørreskjemaene, pluss at vi har gjort våre egne undersøkelser før vi satt igjen med disse fem, forklarer Ramsvik.

Hvem vinner?

I dagene fremover presenteres hver  av de nominerte i AN, og fra og med mandag kan du stemme på de fem kandidatene til «I Vinden-prisen» 2105. Avstemmingen er ikke avgjørende, men førende for juryen som har sitt siste og avgjørende  møte 28. mai.

Så deles prisen ut under næringskonferansen «Opplyst2016» i Stormen 3. mai.

Se de glade nominerte her:

Bodø bakeri nominert til i vinden pris
Bodø Bakeri. Alexander Ramberg/Avisa Nordland
GK automasjon nominert til I vinden prisen
Et fint knippe unge ansatte på GK Automasjon

 

Glade gutter fra Haneseth Bodø
Glade gutter fra Haneseth Bodø
dips
DIPS-gjeng som smiler over nominasjonen
Jentene på Cous Cous tok seg like gjerne en velfortjent skål!
Jentene på Cous Cous tok seg like gjerne en velfortjent skål!