prosjektleder Bodø i Vinden

- Jobben min er ledig! Hilsen prosjektleder Bodø i Vinden, Jannike Ramsvik

Ofte stilte spørsmål om jobben som prosjektleder i Bodø i Vinden

Jeg heter Jannike Ramsvik, og jeg skal snart levere fra meg stafettpinnen som prosjektleder for Bodø i Vinden. Her er svarene på de mest stilte spørsmålene fra alle som til nå har ringt meg. Kanskje du har lurt på noe av det samme?

6. juni 2017

Ledige jobber

Her er stillingsutlysningen på Bodøs mest spennende markeds- og kommunikasjonsjobb. Vi trenger en knakende dyktig koordinator, en engasjert formidler og en med salgsgenene på plass.

Hvorfor slutter du egentlig? 

Jeg hadde ingen planer om å slutte i Bodø i Vinden. Det kom rett og slett en mulighet fra Bodø Glimt jeg ikke kunne si nei til. Jeg har rett og slett stortrivdes i jobben.

Årets Jury til I Vinden prisen. Fine folk å jobbe med. Fra venstre; Ole Kristian Bodøgaard, Avisa Nordland, Jannike Ramsvik, Bodø i Vinden, Marianne Bahr Simonsen, NHO, Odd Emil Ingebrigtsen, BRUS

Jobber du mye alene?

Det er kun èn person som jobber i Bodø i Vinden, og det er prosjektlederen. Likevel er du ikke alene.

For det første jobber du i Næring og utviklingsavdelingen i Bodø Kommune. Dette er en avdeling med ca 25 ansatte, som holder på med mye spennende. Næringsutvikling, folkehelse, samferdsel, bolig og mye mye mer. Bodø i Vinden er plassert i seksjonen for utviklingsprosjekter sammen med de største prosjektene, som Ny by- ny flyplass, SMART Bodø og sentrumsutviklingsprosjektet for å nevne noen.

For det andre har du et styre rundt deg, bestående av 7 representanter fra virksomhetene som finansierer Bodø i Vinden. Styreleder er Ellisiv Løvold, som du kan bli litt kjent med her (trenger AN-abbonement) og her.

For det tredje jobber du mye mot eksterne samarbeidspartnere som leverer tjenester til Bodø i Vinden. Akkurat nå er det filmselskapet AVIA Produksjon, byrået Riktig Spor og Bodø NU Respons som er tettest på oss.

Hvor stor del av jobben handler om salg?

I denne jobben må du være flink på å selge budskap og ideer. Du må kunne få folk til å tro på deg og til å stole på deg. De må like strategiene og planene du presenterer, og innholdet du er med å lage for å fronte Bodø som bo- og arbeidssted. Men det er også mer. Bodø i Vinden finansieres ved at Bodø Kommune har prosjektlederen ansatt hos seg, pluss at 29 andre virksomheter er inne og finansierer prosjektet, slik at vi har midler til å drive det. Disse avtalene må fornyes med jevne mellomrom. I tillegg må du ut og skaffe nye partnere. Det er en klassisk salgsjobb der du booker møter, presenterer og får landet skriftlige kontrakter.

Hvor mye må jeg kunne om å drifte hjemmesider og Facebooksider?

Du må ikke være en racer på annonseverktøyet, eller har inngående kjennskap til WordPress (publiseringsløsningen vi bruker) eller Google Analytics. Men – dette er en operativ jobb, så du må kunne lære det til en viss grad. Noe kan du sikkert sette ut til byråene rundt deg, og de vil hjelpe deg med det meste.

Men det som er et hakk viktigere, er at du har teft. Du skal være stemmen til Bodø i Vinden på Facebook, Instagram (og gjerne Twitter og LinkedIN også, om dere finner ut av det). Du må kunne formulere deg bra, klare å tenke spennende vinklinger mot ulike målgrupper. Denne feelingen på hva som fungerer på en side, utvikler seg selvsagt over tid.

Har du teft til å skjønne at denne gikk viralt?

Sitter du mye ved PC eller er du mest ute på farten?

Det varierer veldig. Jeg har dager der jeg kun har kontorarbeid, f.eks fakturabehandling, lage presentasjoner, koordinere innkjøp av diverse tjenester, sette opp #smartpånett kurs i deltaker.no og mange sånne ting.

Men det er også dager der jeg ikke er inne. Fordi jeg er i møte med styringsgruppa i Opplyst, som Bodø i Vinden er med å arrangere, eller i jurymøte til I Vinden prisen som vi deler ut på det arrangementet. Eller ute og arrangerer en av flere #smartpånettkurs. Jeg kan være i møter med potensielle partnerbedrifter, eller være med å arrangere Innsikt. Jeg kan være på konferanse eller kurs. Det aller vanligste er at jeg er i møte med en av våre samarbeidspartnere eller partnerbedrifter.

Kommunikasjonssjef i Bodø Kommune, Tord Berthinussen og prosjektleder Jannike Ramsvik på scenen under lanseringsshowet i november 2015

Da tror jeg mye er besvart, men du er fremdeles velkommen til å ringe meg dersom du lurer på noe. Jeg nås på mob.nr 416 33464, eller du kan sende en mail på jannike.ramsvik@bodo.kommune.no Dersom du heller vil snakke med min overordnede tar du kontakt med Stephan Skjelvan på mob.nr 932 51221 eller mail stephan.skjelvan@bodo.kommune.no. Kontaktinformasjon til styreleder Ellisiv Løvold: mob.nr 901 08691 / ellisiv@lovold.no

Løp og søk folkens. Dette er en utrolig givende jobb!