Verdifull erfaring: Pernille Devold Kolsing føler at hun har sikret seg meget verdifull erfaring fra oppholdene hos Iris Salten IKS og Bodø Energi.

Verdifull erfaring: Pernille Devold Kolsing føler at hun har sikret seg meget verdifull erfaring fra oppholdene hos Iris Salten IKS og Bodø Energi.

Pernille (26) er fornøyd med å ha dannet seg et solid nettverk i Saltens næringsliv

26. januar 2017

Navn: Pernille Devold Kolsing
Kommer fra: Evenes
Alder: 26
Utdanning: Master i økonomi og administrasjon fra Universitetet i Tromsø, med major i økonomisk analyse og minor i markedsføring.
Har jobbet i: Iris Salten IKS og Bodø Energi

Hva har vært det beste med å være deltaker i Trainee Salten-programmet?

– Å få muligheten til å jobbe med problemstillinger innenfor ulike deler av økonomifaget og være en del av ulike bedrifter og bedriftskulturer. Det er svært verdifullt for meg å kunne bruke disse to årene på å tilegne meg erfaring fra to ulike bransjer, og danne meg et bilde av hvilke typer arbeidsoppgaver jeg trives best med.

– I tillegg må jeg trekke frem alle de flotte folkene som utgjør trainee-gruppa, med dem kan man dele både utfordringer og gode prestasjoner fra arbeidshverdagen. Rett og slett en herlig gjeng!

Hva har du lært om deg selv i løpet av denne perioden?

– Jeg trives best med å kunne veksle mellom ulike typer arbeidsoppgaver. Med dette mener jeg både det å drive med tallknusing og kunne bruke kompetanse innenfor de «myke» fagene, som for eksempel markedsføring.

– Å jobbe mot et satt mål, koordinere og drive frem et en løsning på en problemstilling er helt klart den arbeidsmetodikken jeg trives best med. Det å se at bedriften jobber mot et felles mål, og synliggjøring av det den enkelte bidrar med i bedriften er viktig for meg.

Hva er drømmejobben din?

– Drømmejobben består av en arbeidshverdag hvor jeg kommer på jobb og kjenner at jeg virkelig brenner for fremgangen til bedriften jeg jobber i. En form for prosjektstilling som gir en variert arbeidshverdag, og hvor jeg kan få skifte fokus mellom fagfelt hadde vært midt i blinken. Bedriften bør ha en god kultur for nytenkning og gjerne tilby et produkt eller tjeneste som gir merverdi til samfunnet rundt.

Verdifull erfaring: Pernille Devold Kolsing føler at hun har sikret seg meget verdifull erfaring fra oppholdene hos Iris Salten IKS og Bodø Energi.
Verdifull erfaring: Pernille Devold Kolsing føler at hun har sikret seg meget verdifull erfaring fra oppholdene hos Iris Salten IKS og Bodø Energi.

Hva skal du gjøre nå?

– Frem mot juni skal jeg gjøre ferdig oppholdet i Bodø Energi, og fortsette å lære av det fagmiljøet jeg har rundt meg der. I tillegg må jeg selvsagt begynne å se meg rundt etter en ny start etter at jeg er ferdig med trainee-programmet. Det blir en spennende tid fremover!

Hvorfor vil du anbefale andre å søke på en plass hos Trainee Salten?

– De to årene i trainee-programmet er fylt opp med masse arbeidserfaring, faglige utfordringer, kursing og muligheten til å danne seg et solid nettverk i Saltens næringsliv. Jeg regner med at alle nyutdannede som ønsker at deres kunnskap og kompetanse skal være med på å utvikle Bodø og omegn, sender inn en søknad.

Ditt beste minne fra perioden hos Trainee Salten?

– Dette er helt klart en klisje, men jeg klarer ikke å trekke frem et enkelt minne som det beste. For meg er det å dra ut på kurs med resten av trainee-gjengen, i regi av NNL, det som utgjør det lille ekstra i jobbhverdagen. Det er godt å få et avbrekk i helt andre omgivelser og bli kjent med områdene rundt Bodø.