Del denne saken
Bodø kommune og BBL Finans stall av med gull og sølv i BB Cup 2017.

Denne serien er unik i Norge, og har eksistert i mer enn 30 år

0

Visste du at Bodø har landets eneste bedriftsserie i basketball for damer? Og de har rom for enda flere spillere.

Basketball har kanskje ikke store tradisjoner i Norge, men i Bodø lever den derimot i beste velgående. Bedriftsserien for damer har holdt det gående i mer enn 30 år.

– Vi har fem lag med i seriespillet, og slik har det vært i mange år nå. Det kommer stadig noen nye til, men hos oss er døra alltid åpen for alle som ønsker å prøve seg, sier Birgitte Andersen.

Basketballkamp
Konkurranseinstinktet bør være på plass, men det sosiale og fellesskapet er for mange det viktigste.

Åpent for alle

Det stilles absolutt ingen krav om tidligere erfaring, og nye medlemmer tas imot med åpne armer.

– Vi har spillere i alle aldersgrupper, fra studenter til godt voksne veteraner. Spillere som har spilt lite eller ingen basketball tidligere, får god hjelp til å komme i gang. Vi har spillere som har spilt på høyt nivå tidligere, så vi sitter på gode ressurser for alle som ønsker å lære seg sporten, sier Andersen.

Sosialt

Selv om konkurranseinstinktet gjerne regjerer ute på banen, er det fellesskapet og det sosiale som er grunnen til at serien har eksistert så lenge som den har gjort.

– Det aspektet er veldig viktig for oss. Vi trener sammen, lagene hjelper hverandre, og vi arrangerer gjerne sosiale treff hvor alle lagene samles til en hyggelig stund utenfor banen. Det er nok mye av grunnen til at serien har holdt stand, sier hun.

Serien har spillere i alle aldre. Her feirer skolelaget en seier.
Serien har spillere i alle aldre. Her feirer skolelaget en seier.

Ingen herreserie

I dag har serien 30-40 spillere, men noen herreserie finnes ikke.

– Dessverre så har vi ikke det. Men dersom mange nok melder sin interesse, så burde det også være mulig. Det hadde vært artig å få det til også, sier Andersen.

Dersom du kunne tenke deg å bli med på dette helt unike eventyret, kan du kontakte Birgitte Andersen eller Rita Eriksen Blix.

Del denne saken