Silje Søyland Amundsen (24)

En framoverlent ung dame med ambisjoner og ben i nesen.

Silje vil til Bodø

20. oktober 2016

Etter en påskeferie i Salten, heiser Silje Søyland Amundsen (24) alle seil for å komme seg til Bodø.

— Jeg er forelsket i denne delen av Norge, forelsket i Bodø og Saltdal, sier 24-åringen som nettopp fullført en mastergrad innenfor matvitenskap, retning mat, helse og ernæring på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU).

— Jeg må til Bodø, nærmere naturen og jeg har motivasjon og viljestyrke til å få det til – om jeg får meg jobb, sier hun.

Tarmen

Silje er oppslukt av fordøyelsessystemet. I våres skrev hun masteroppgave om hvordan low-FODMAP påvirker tarmfloraen til pasienter med IBS.

— Og jeg ble oppslukt av det «glemte organet». Jeg brenner for fordøyelsessystemet og dens samspill med og påvirkning på både kropp og sinn, sier Silje.

Silje Søyland Amundsen
Silje Søyland Amundsen (24)

Hun forteller at hun stadig leser seg opp, og med en bachelorgrad i fysiologi, celle- og molekylærbiologi, fra samme universitet har hun en spennende retningskombinasjon som gjør at hun kan ta del i laboratoriearbeid, i forskningsprosjekt eller på et sykehus med analysearbeid.

— Jeg kan også jobbe som ernæringsrådgiver, innenfor næringsmiddelindustrien eller som en veileder for privatpersoner på et gamlehjem eller i skoleverket. Problemet er at jeg har ikke klinisk ernæringsfysiologi, men jeg har interesse og motivasjon uten like, som gjør at jeg jevnlig holder meg oppdatert på forskningsfronten, sier Silje.

Dermed kan hun tilby ny kunnskap og nyttige råd til enhver tid.

Silje Søyland Amundsen

Vind i seilene

Silje er en framoverlent ung dame med ambisjoner og ben i nesen. Hun er positiv og selvstendig med en målrettet drivkraft som kan få henne langt – om hun havner innenfor det hun brenner for.

— Jeg er god med folk. Og jeg er dritgod på fordøyelse, smiler hun.

Og kunnskap om tarmen er noe hun mener må ut til folket. Både til barn, voksne og den eldre garde.

— Får jeg en jobb hvor jeg kan jobbe med det jeg brenner for, så kan jeg love at jeg skal gi jernet. Jeg er allerede kunnskapsrik, men jeg bygger meg stadig opp ny erfaring. Og når jeg får gjøre noe innenfor det jeg interesserer meg for, så gir jeg 110 prosent, sier den positive damen fra Vestby, som med vind i seilene ønsker seg et liv i nord.

Kontaktinformasjon til Silje fås hos Bodø i Vinden. Send mail til Jannike.ramsvik@bodo.kommune.no