Del denne saken
Vil hjelpe næringslivet: - Vi skal nå ut og snakke med bedriftene i Bodø, for NAV ønsker å være en aktiv sparringspartner som kan bidra til at arbeidsgiverne står enda bedre rustet til å finne rett person til rett plass, sier teamleder Cathrine Jenssen-Tvervik

Skal skaffe Bodø de beste hodene

0

Et banebrytende samarbeid skal nå sørge for at bedriftene i Bodø får tak i de rette medarbeiderne.

Det å ansette rett person er en krevende prosess og en feilansettelse kan koste dyrt.

– Når vi vet at en stor del av stillingene i fylkeshovedstaden aldri blir utlyst, sier det seg selv at her er det mye å hente, sier leder for markedsteamet hos NAV Bodø, Cathrine Jenssen-Tvervik.

Et felles løft

Det er på denne bakgrunnen at NAV nå går sammen med Bedriftskompetanse, Nordnorsk lederutvikling, Bodø kommune og Bodø i Vinden for å arrangere et felles rekrutteringsseminar.

I utgangspunktet er flere av disse konkurrenter i deler av markedet, men nå er det samarbeid som står på dagsorden.

Nasjonalt marked

For er det noe Bodø trenger i årene som kommer, så er det en økt tilgang på riktig og spisset kompetanse. Arrangørene brenner rett og slett for å gjøre et felles løft – til det beste for byen og næringslivet.

8. november blir byens arbeidsgivere invitert til en fagdag om rekruttering, nettopp for å synliggjøre hvilke muligheter som finnes. 

Les mer om Smart Rekruttering 8. november, og meld deg på her. 

Må spille hverandre gode

– Våre samarbeidspartnere her sitter med spesifikk innsikt og kunnskap som vi ikke har. Nå får vi sjansen til å spille hverandre gode. Det dreier seg om raushet, vilje til å inkludere og se på hva som – til sjuende og sist – gavner byen vår, understreker Jenssen-Tvervik.

For hun er overbevist om at nøkkelen til suksess ligger i et utstrakt samarbeid:

– Ingen er tjent med at vi sitter på hvert vårt nes og ruger på interne hemmeligheter. Kun når vi deler kunnskap og jobber side om side er vi i stand til å få til nyskaping og en fremoverlent by.

Digital revolusjon

NAV på sin side er i full gang med å rigge om skuta for å møte de ny utfordringene. Nå rulles det ut flere nye tiltak og elektroniske løsninger som skal sørge for at både arbeidsgivere og arbeidssøkere får en enklere hverdag.

– Vi skal ta tilbake førsteplassen når det gjelder å ha den største og beste CV-banken på nettet, sier Jenssen-Tvervik.

Mer synlig

NAV skal jobbe tett sammen med FINN.no for å maksimere synlighetene for ledige stillinger og de skal utvikle enda bedre filter-funksjoner slik at arbeidsgiverne kan sikre seg at du kun får nettopp de folkene de er på jakt etter.

– NAV er Norges største leverandør av arbeidssøkere og da er det også viktig å knuse gamle myter om hvordan ting foregår, mener Jenssen-Tvervik.

Byggeplass i Bodø
En by i vekst: Det er en voldsom vekst i Bodø for tiden, og enda mer vil skje i kraft av prosjektet Ny by – Ny flyplass. Derfor er tilgangen på nok og riktig arbeidskraft helt avgjørende. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Vil være sparringspartner

Derfor har NAV Bodø  styrket markedssiden og har satt av 4,5 stillinger kun til dette.

– Vi skal ut og snakke med næringslivet. Vi ønsker å være en aktiv sparringspartner, vi sitter med en unik oversikt og kunnskap som bedriftene kan dra direkte og praktisk nytte av.

For hva skjer hvis en Bodø-bedrift trenger en spesifikk fagperson som ikke befinner seg i byen?

Sparer tid og penger

– Vi dekker hele Norge, fra Lindesnes til Kirkenes. Og et eller annet sted der ute, veldige ofte allerede i våre databaser, finnes nettopp denne personen som Bodø-bedriften leter etter, sier Jenssen-Tvervik.

Hvilket betyr at bedriftene kan spare tid og penger på et tettere samarbeid med NAV.

En hjelpende hånd

Andre ganger handler det, for NAV sin del, om å fungere som døråpner for arbeidssøkere som av en eller annen grunn ikke klarer å få kontakt med en ønsket arbeidsplass. Eller som ikke helt klarer å se for seg hva som ville være den beste jobben.

Andre trenger kanskje litt ekstra hjelp, en hjelpende hånd, bare det å bli sett kan være nok til at de kommer seg inn på rett spor.

Så kan alt dette enkelt og greit oppsummeres med visjonen til NAV:

– Vi gir mennesker muligheter!

Cathrine Jenssen-Tvervik hos Nav Bodø
Offensiv satsing: – En stor del av de ledige jobbene i Bodø blir aldri utlyst og da er det en stor fare for at bedriftene går glipp av de beste kandidatene, sier Cathrine Jenssen-Tvervik hos NAV Bodø. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
Del denne saken