Cathrine Jenssen-Tvervik, teamleder hos NAV Bodø

Vil hjelpe næringslivet: - Vi skal nå ut og snakke med bedriftene i Bodø, for NAV ønsker å være en aktiv sparringspartner som kan bidra til at arbeidsgiverne står enda bedre rustet til å finne rett person til rett plass, sier teamleder Cathrine Jenssen-Tvervik

Slik skal de skaffe Bodø de beste hodene

Et banebrytende samarbeid skal nå sørge for at bedriftene i Bodø får tak i de rette medarbeiderne.

23. oktober 2017

Jobb

Det å ansette rett person er en krevende prosess og en feilansettelse kan koste dyrt.

– Når vi vet at en stor del av stillingene i fylkeshovedstaden aldri blir utlyst, sier det seg selv at her er det mye å hente, sier leder for markedsteamet hos NAV Bodø, Cathrine Jenssen-Tvervik.

Et felles løft

Det er på denne bakgrunnen at NAV nå går sammen med Bedriftskompetanse, Nordnorsk lederutvikling, Bodø kommune og Bodø i Vinden for å arrangere et felles rekrutteringsseminar.

I utgangspunktet er flere av disse konkurrenter i deler av markedet, men nå er det samarbeid som står på dagsorden.

Nasjonalt marked

For er det noe Bodø trenger i årene som kommer, så er det en økt tilgang på riktig og spisset kompetanse. Arrangørene brenner rett og slett for å gjøre et felles løft – til det beste for byen og næringslivet.

8. november blir byens arbeidsgivere invitert til en fagdag om rekruttering, nettopp for å synliggjøre hvilke muligheter som finnes. 

Les mer om Smart Rekruttering 8. november, og meld deg på her. 

Må spille hverandre gode

– Våre samarbeidspartnere her sitter med spesifikk innsikt og kunnskap som vi ikke har. Nå får vi sjansen til å spille hverandre gode. Det dreier seg om raushet, vilje til å inkludere og se på hva som – til sjuende og sist – gavner byen vår, understreker Jenssen-Tvervik.

For hun er overbevist om at nøkkelen til suksess ligger i et utstrakt samarbeid:

– Ingen er tjent med at vi sitter på hvert vårt nes og ruger på interne hemmeligheter. Kun når vi deler kunnskap og jobber side om side er vi i stand til å få til nyskaping og en fremoverlent by.

Digital revolusjon

NAV på sin side er i full gang med å rigge om skuta for å møte de ny utfordringene. Nå rulles det ut flere nye tiltak og elektroniske løsninger som skal sørge for at både arbeidsgivere og arbeidssøkere får en enklere hverdag.

– Vi skal ta tilbake førsteplassen når det gjelder å ha den største og beste CV-banken på nettet, sier Jenssen-Tvervik.

Mer synlig

NAV skal jobbe tett sammen med FINN.no for å maksimere synlighetene for ledige stillinger og de skal utvikle enda bedre filter-funksjoner slik at arbeidsgiverne kan sikre seg at du kun får nettopp de folkene de er på jakt etter.

– NAV er Norges største leverandør av arbeidssøkere og da er det også viktig å knuse gamle myter om hvordan ting foregår, mener Jenssen-Tvervik.

Byggeplass i Bodø
En by i vekst: Det er en voldsom vekst i Bodø for tiden, og enda mer vil skje i kraft av prosjektet Ny by – Ny flyplass. Derfor er tilgangen på nok og riktig arbeidskraft helt avgjørende. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Vil være sparringspartner

Derfor har NAV Bodø  styrket markedssiden og har satt av 4,5 stillinger kun til dette.

– Vi skal ut og snakke med næringslivet. Vi ønsker å være en aktiv sparringspartner, vi sitter med en unik oversikt og kunnskap som bedriftene kan dra direkte og praktisk nytte av.

For hva skjer hvis en Bodø-bedrift trenger en spesifikk fagperson som ikke befinner seg i byen?

Sparer tid og penger

– Vi dekker hele Norge, fra Lindesnes til Kirkenes. Og et eller annet sted der ute, veldige ofte allerede i våre databaser, finnes nettopp denne personen som Bodø-bedriften leter etter, sier Jenssen-Tvervik.

Hvilket betyr at bedriftene kan spare tid og penger på et tettere samarbeid med NAV.

En hjelpende hånd

Andre ganger handler det, for NAV sin del, om å fungere som døråpner for arbeidssøkere som av en eller annen grunn ikke klarer å få kontakt med en ønsket arbeidsplass. Eller som ikke helt klarer å se for seg hva som ville være den beste jobben.

Andre trenger kanskje litt ekstra hjelp, en hjelpende hånd, bare det å bli sett kan være nok til at de kommer seg inn på rett spor.

Så kan alt dette enkelt og greit oppsummeres med visjonen til NAV:

– Vi gir mennesker muligheter!

Cathrine Jenssen-Tvervik hos Nav Bodø
Offensiv satsing: – En stor del av de ledige jobbene i Bodø blir aldri utlyst og da er det en stor fare for at bedriftene går glipp av de beste kandidatene, sier Cathrine Jenssen-Tvervik hos NAV Bodø. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons