De gode opplevelsene

Bodøregionens ni kommuner byr på et rikt og mangfolig kulturliv med mange attraksjoner. Er du på jakt etter gode opplevelser, er regionen et funn. Laksefiske, småviltjakt, grotteturer, vandring i køfri fjellheim og nasjonalparker er åpne invitasjoner til det gode liv.

 

Bodø kommune          

     
                           

 

Bodø kan skryte av verdens sterkeste malstrøm. Saltstraumen er et eldorado for dykkere og hobbyfiskere. Her får du se vanvittige krefter i sving. På den andre siden av Bodø-halvøya ligger maleriske Kjerringøy. En tur hit er som å vandre rett inn i en Knut Hamsun-roman. Fra Bodø sentrum kan du spasere opp til Keiservarden, et nasjonalt utkikspunkt med skue ut over en storslagen kyst med over 2000 øyer og Lofotveggen i nordvest.

 

Beiarn kommune

 

 

Beiarn kommune er et vakkert stykke norsk innland som strekker seg fra Beiarfjorden i nord til Svartisen i sør. I Beiarn er det gode muligheter for friluftsliv. Beiarelva er kjent som en av norges beste lakseelver. Kommunen byr på fritidsaktiviteter som kor, korps, nærradio og idrettslag både for vinter- og sommeridrett. Kommunen har gratis barnehageplass.

 

Fauske kommune 

 

 

På Fauske kan du vandre langs en flott strandpromenade eller gå gjennom byens miljøgate bygd av marmor, som kommunen er viden kjent for. Nord for Fauske ligger naturreservat ved Kvitblikkvatnet med fugletårn. Øst for Fauske går veien opp til Sulitjelma, som er et av de mest brukte utfartsområdene i Salten. Fauske byr på gode forhold for jakt og fiske. Nærområdet er et grotteparadis. Svarthamarhola regnes som  nordens største naturlige fjellhall. Denne ligger bare fem minutters kjøretur fra Fauske sentrum.

  

Saltdal kommune

Saltdal ligger midt i fylket og strekker seg fra fjord til fjell. Administrasjons-og handelssenter er Rognan med umiddelbar nærhet til Junkerdalsura naturreservat samt Junkerdal og Saltfjellet- Svartisen nasjonalparker. Kommunen byr på flotte friluftsmuligheter og er et yndet utfartsted for folk fra nabokommunene. Nordland nasjonalparksenter er et naturlig utgangspunkt for den som ønsker kunnskap og opplevelse knyttet til naturen i Nordland. Saltdal er også kjent for kulturlivet med blant annet realityserien og showet "Alt for Rognan" og Blåfrostfestivalen.

 

Hamarøy kommune

 

Hamarøy er en av de vakreste perlene i Nordland. Kommunen strekker seg fra værhardt kystlandskap langs Vestfjordens bredder til høyfjell på grensen mot Sverige. Her finner du fine fiskevatn, store skog- og fjellområder med flotte muligheter for jakt og bærplukking samt nærhet til havets rike fiskeressurser. Hamarøy er dikterens landskap! Norges mest leste forfatter utenlands, Knut Hamsun, trådte sine barnesko i Hamarøy og bodde senere i oppveksten både på Tranøy og Presteid.

 

Gildeskål kommune

 

Gildeskål er rik på forminner både fra stein-, jern- og middelalderen. Det er rike muligheter for fiske i både sjø, elver og vatn. I tillegg byr kommunen på flotte muligheter for turer i fjell og grotter. Fjelltoppen Sandhornet og den langstrake, syndenaktige sandstranden, Sandvika, er svært populære utfluktsområder. I tillegg kan man nå øyriket Fleinvær med hurtigbåt både fra Bodø og Inndyr. Ellers byr kommunen på midtsommertreff i juni og Olsokstevne i juli med utgangspunkt i kirke, kultur og natur.

 

Sørfold kommune

 

 

Sørfold er stor i geografisk utstrekning, men beskjeden i folketall (2000 innbyggere). Kommunen har fått status som nasjonalpark-kommune. Her ligger hele Rago nasjonalpark som sammen med tre tilgrensende nasjonalparker i Sverige er det største vernede arealet i Europa. Området er uberørt med rikt dyreliv og mange gode fiskevatn. Kulturlivet i Sørfold har mer enn 60 foreninger som sørger for trivsel og aktivitet rundt om i kommunen. Kommunen har fostret uvanlig mange kunstnere som satser profesjonelt innen musikk, teater og billedkunst.

 

Meløy kommune

 

 

Svartisen ligger i Meløy kommune og er norges nest største isbre. Det er den isbreen på det europeiske fastlandet som har lavest beliggenhet. Det gjør den lett tilgjengelig for breturer og opplevelser. Høyeste punkt på breen ligger 1594 meter over havet og Engenbreen har en tykkelse på opptil 450 m. Med sine 6600 innbyggere byr kommunen på mye spennende kultur med Sommerdagan i Meløy som en spydspiss.

 

Steigen kommune 

 

Steigen har et rikt kulturliv som i hovedsak er basert på lokale krefter. Her kan nevnes Steigenkoret, Steigen Historielag, Steigen kulturskole og Steigen sportsklubb. Kommunen har i tillegg verdens nordligste godkjente vannskianlegg tilhørende Lakså vannskiklubb. Kommunen har ca. 2750 innbyggere.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takk til fotografene.  Nettstedet er utviklet av Seria.no

Bodø Turistinformasjon, Tollbugata 13
Tlf: +47 75 54 80 00

turistinfo@bodo.kommune.no

Din oppføring


Savner du din oppføring på www.bodo.no? Send forespørsel på dette skjemaet

Bodo.no er under utvikling! Nettstedet skal vokse til å bli en komplett guide over Bodø. For å få det til trenger vi din hjelp!
Benytt deg av vårt lille spørreskjema hvor du kan rapportere inn feil, mangler, idėer og andre synspunkter...
På forhånd takk for hjelpen.

Din kommentar:
KONTAKT
Team Bodø KF
Postboks 319, 8001 Bodø
Tlf.: 755 55105 / 908 37795