@andreas_mareliussen

Miniguide til en spennende høst i Bodø

Her er tips til opplevelser og aktiviteter du kan sjekke ut om du opplever din første høst i favorittbyen vår.

11. august 2021

Fritid

Om du er ny i Bodø: Velkommen til en superspennende by!

Og ja, pandemien legger fortsatt noen begrensninger for noe av det som skulle skjer på kultur- og den sosiale fronten denne høsten, men snart, snart. Likevel er det flust av spennende aktiviteter du kan se og oppleve. Vi har samlet noen av våre favoritter i denne uhøytidelige listen til inspirasjon.

Instaspots

Det er lite som gir en like god kickstart på bodølivet som en skikkelig rundtur innom de mest kjente stedene som omkranser byen. Visit Bodø har laget en fin oversikt over de viktigste Instastedene i området som er verdt et besøk. Vi setter to streker under Hovsundet, Valnesfossen, Finnkonakken og Mjelle.

Hva med å prøve en telttur i samme slengen? Her er fantastiske teltturer du kan teste i Bodø og Salten.

Hovdsundet bør være på må-se listen til alle ferske bodøværinger. Sunniva Bjelland

Øyhopping

Hvem sa du måtte til Hellas for å oppleve eksotisk øyhopping? Fra Bodø sentrum kan du hoppe på hurtigbåten og ta en rundtur i Bodøs skjærgård, og oppleve paradisisk strandidyll, flotte steder for telting og kajakkturer og små øysamfunn i havgapet, for så å ende opp i Bodø igjen. Et perfekt og koselig tidsfordriv på en rolig dag. Rutetidene for hurtigbåten til Væran finner du her.

Bodø 2040

Bodø 2040 er en nettverksarena for unge i Bodø mellom 20 og 40 år, og har i dag  over 700 medlemmer.  Hensikt er å skape forbindelser mellom folk på tvers av yrke, arbeidsplass og interesser. Det er gratis å være medlem og det er gratis å komme på arrangementer. De arrangerer aktiviteter der det å bli kjent med andre er hovedfokus, og har blant annet gjennomført speed-networking og midnattssolvandring til Ausvika.

Les mer om nettverk og slik lykkes du med å bygge du nettverk i Bodø her. 

Les om opprettelsen av Bodø 2040: Kan vi få i pose og sekk, takk? 

Spis

Som alle livsnytere vet, er den beste hobbyen en kan ha god mat og drikke. Heldigvis er det flust av spennende restauranter i Bodø for deg som er på jakt etter gode matopplevelser. Vi kan anbefale italiensk på Bjørk, asiatisk på Ohma, sesongbasert fine dining på LystPå, gastropub og tradisjonsmat med en vri på Hundholmen Brygghus og spanske småretter på Larsen Mat- og Vinbar. Og måltidet må selvfølgelig avsluttes på Bodøs seneste tilskudd, der du får søte desserter og boblende drikke i kombinasjon. Les mer om sistnevnte her.

RIB til Saltstraumen

Saltstraumen er egentlig selvskreven på listen over Instaspots, men har du ikke vært i Bodø før, må du faktisk sjekke ut dette utrolige naturfenomenet til vanns. Samle en gjeng, og dra ut i RIB når strømmen er på det sterkeste. En bonus er at sjansen er stor for å se havørn på nært hold, i tillegg til et nytt perspektiv på de fantastiske omgivelsene som omkranser byen vår.

Saltstraumen
RIB i Saltstraumen er en fantastisk opplevelse. Lars Westvig

Topptur

Intet ordentlig bodøliv uten en topptur i ny og ne. Våre favoritturer i Bodø og Salten har vi skrevet om flere ganger tidligere. For de beste toppturene til fots kan du sjekke ut denne saken, og om vinteren kan du teste ut disse toppturene med ski på beina.

Shopping

La oss ikke late som at fritid må involvere natur eller sport. For lite slår en god shoppingrunde, og Bodø har mange fine, selvstendige butikker som er verdt et besøk. Lulu i Sjøgata har trendy klær og tilbehør fra merker som Ganni, Isabel Marant, By TiMo, Filippa K og Holzweiler. På No14 finner du alt du kan drømme om innen interiør fra alle de fremste merkene, og Noor By M har spennende klesmerker til fine priser. Er du mann,  finner du fine kvalitetsklær på Clarke’s, Riccardo og O. Johanson i sentrum. I tillegg finnes et mekka av kjedebutikker på City Nord, som Høyer, H&M, Gina Tricot, Volt, Urban og mye mer.

Pizzaen på Bjørk er en favoritt blant mange bodøværinger. Bjørk

Golfbyen Bodø

Noen minutters kjøretur fra Bodø sentrum, på Myklebostad, finner du en flott 18-hulls golfbane, som er kombinert links- og skogsbane. Om sommeren kan du spille golf i midnattssol, som er en fantastisk opplevelse! Om vinteren kan golffrelste opprettholde kunstene i golfsimulatorene på Bodø Golfsenter. Og så må vi selvfølgelig nevne frisbeegolf, som også er populært i Bodø. Her er det egne baner både i Bratten aktivitetspark og i Rensåsen i sentrum.

Kajakk

Lurer du på hva du skal lære deg av nye kunster i høst, kan vi anbefale kajakkurs på det varmeste.  Bodø har fantastiske omgivelser for padling, og det arrangeres både turer, kurs og leie av kajakk av flere selskaper. Lite slår følelsen av å gli gjennom vannet i nærkontakt med verdens vakreste natur!

Bruk høsten til å ta et kajakkurs, da vel! Ernst Furuhatt, www.nordnorge.com

Egenpleie

Er du interessert i velvære og behandlinger, er du kommet til riktig by. Bodø har nemlig vært kjent som byen der vi lever av å klippe håret til hverandre. I tillegg til frisørsalonger, er det også en drøss andre velværesalonger for både kvinner og menn. Vil du på spa, kan du dra på 7. Himmel i Bodø Spektrum, hvor du i velværeavdelingen kan nyte seks ulike badstuer, isgrotte og innendørs og utendørs boblebad. I tillegg kan du booke massasje og andre kropps- og ansiktsbehandlinger. Er du mann, kan du også sjekke ut The London Barber i sentrum om du vil ha en klassisk barbering, skjeggtrim eller hårklipp i en superkul barbersalong.

Klatring

Bodø er også et mekka for deg som holder på med klatring, eller er interessert i å begynne. Buldring utendørs er det selvfølgelig flust med muligheter, se bare her.  I 2019 åpnet Norges største innendørs klatresenter på Mørkved i Bodø. Her finner du 2500 kvadratmeter areal, med vertikal høyde på 15 meter og hele 260 ulike klatreruter. Det finnes også eget område for barn med tilpasset tauklatring, buldring og klatrelek. Et perfekt sted å starte for deg som vil prøve en ny og spennende treningsform. Les våre klatretips for nybegynnere her.