10 ting å gjøre i påsken

Nå nærmer vi oss påsken og mange har allerede lagt planene for hva de skal benytte dagene til. Til deg som fortsatt ikke har planlagt alt, eller er usikker på om du skal på fjellet eller være i byen, her er en liste over 10 ting å gjøre i Bodø i påsken.

11. april 2019

Fritid

 Gatas påskefortelling lørdag 13. April

I Stormens storstue sparkes påsken i gang av gjengen bak Gatas Evangelium. Disse er nå ute med ny forestilling, Gatas Påskefortelling!

I Gatas Påskefortelling er historien lagt til nåtida. I ord og toner vil de ta deg med på reise inn i gatefolkets verden, der livet leves fra dag til dag. Et liv vi av og til mister av syne i familietid, Kvikk Lunsj og påskekrim.

Forestillingen er satt opp med en spennende og fargerik miks av byens kulturliv. Tekst og musikk er skrevet fra bunnen av Eirik Junge Eliassen, Magnus Sørvig, Kim Lie og Chris Slettvoll.

Inntektene går til Kirkens Bymisjon Bodø sitt arbeid for rus og gatemiljøet i Bodø.

Les mer om arrangementet og kjøp billetter her.

Thon Hotel Nordlys inviterer til påskefrokost hele uken

Ta med familie og venner og få en god start på dagen med «frokost for en hundrings». Restauranten lover egg, bacon og masse annet godt! De tar ikke i mot bordreservasjon, så her er det første mann til mølla.

Les mer om frokosten og åpningstidene her.

Nordlandsbadet inviterer til badepåske

Fra torsdag til og med søndag kan du være med å finne en badeand gjemt i Nordlandsbadet. Med hver badeand kommer det en overraskelse. Alle endene vil være merket.

Nordlandsbadet og Spektrum Velvære har forøvrig åpent hele påsken. Mandag til onsdag fra kl. 11.00-21.00 og torsdag til mandag fra kl. 11.00-18.00.

Les mer om åpningstidene og aktivitetene på Nordlandsbadet her

Festvåg Velforening inviterer til møsbrømkafé onsdag 17. april

Ta deg en finfin kjøretur ut på nordsia og stopp på Festvåg Grendehus hvor Festvåg Velforening holder åpen kafé. Her serverer de nydelige møsbrømlefser, kaffe og kaker, samt pølser og brus til de minste.

Les mer om arrangementet her.

Ida Maria holder konsert på Sinus påskeaften

Sinus og Ida Maria inviterer til Urban Påske! Få med deg konserten og opplev formidlingsevnen og måten hun behersker både rockens kaos og hudløse selvutleveringer med like stor selvfølge.

Som support stiller De Nye Blanke blir også å se på scenen denne kvelden. Et punk/hardcore-band med røtter i Bodø, som snart slipper sin første singel.

Les mer om arrangementet og kjøp billetter her!

Dra på Norsk Luftfatsmuseum å bli med på eggjakt og eggslipp

Ta med deg barna til Norsk Luftfatsmusseum og bli med i jakten på påskeeggene. Her kan du i tillegg få med deg det store eggslippet. Kan vi bruke luftfarten til å hjelpe oss med å ikke knuse eggene?

Alle som leverer løsningsord i påskejakten er med i påske-konkurransen hvor du kan vinne premier som familieårskort og stort påskeegg.

Les mer om arrangementet her!

Gå deg en skitur eller ta deg en tur i alpinbakken

I Bodø er vi priset med fantastiske turmuligheter, både sommer som vinter. Hva er vel mer «påskete» enn å snøre sekken og spenne på seg skiene? Sesongen er kanskje over bak i Bodømarka her, men ta deg en tur ut til Valnesfjorden å gå mot Sætervannet i flotte løyper med fortsatt fantastiske forhold.

Vestvatn Alpinanlegg har naturligvis også åpent i påsken. For de som ikke vil stå i bakken, har caféen åpent og serverer både vafler og pølse. Vestvatn Alpinanlegg holder åpent alle dager: 10:00-16:00 + onsdagskveld kl 17:30-21:00. Les mer om vær og føreforhold her.

Det samme kan du gjøre i Sulitjelma Fjellandsby. De har åpnet hver dag fra 11.00–17.00, langfredag fra 11.00–21.00 med alle 7 løypene preppet og klar. Terrengparken er shapet og klar for alle nivåer. I tillegg vil de sette opp aktivitetsløyper og slalåmporter rundt om i anlegget for de som vil svinge seg. Les mer om påsken i Sulis her.

Om det frister mer med noe nærmere, så holder Skarmoen åpent til og med påsken. Oppdater deg på facebooksiden deres for føreforhold og åpningstider.

Ta med deg venner og familie på bowling og kast en strike i påsken

Royal Bowling holder åpent i påsken og inviterer til funbowling for store og små, familiebowling og studentbowling. Snør på deg bowlerskoene og kast en strike i påsken. Les mer på hjemmesiden deres her. 

Spis så mye pannekaker du vil på Smiths Sportsbar 2. påskedag

Hva er bedre enn pannekaker? Det er godt og man kan endre tilbehøret til nesten det uendelige! Ta med deg familien og spis så mye pannekaker dere bare vil. Kr 99,- for voksne og 49,- for barn mellom 4 og 12 år. Barn under dette spiser gratis. Velg mellom tilbehør som syltetøy, sjokolade, rømme, sukker og sirup. Det vil også være barnefilmer på noen av tv skjermene for de minste 🙂

2. påskedag spiller Bodø-Glimt mot Sarpsborg

Avslutt påsken med å ta med deg venner og familie på fotballkamp. 22. April spiller Glimt sin 4. serierunde hjemme på Aspmyra. Etter en fantastisk serieåpning er det ekstra gøy å dra på myra for å oppleve lidenskapen. Syng og rop, drikk litt buljong og hei de gule frem til nok en hjemmeseier!

Glimt-supporter
Kent Grundstad

 

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.