FOTO: Tommy Andreassen

12 steder for en kald utepils

Bodøsommeren er et faktum. Hvor går du for å ta noe godt å drikke ute? No worries, vi har ryggen din. Nedenfor har vi laget en liten oversikt over utvalgte plasser hvor det er mulig å nyte noe kaldt i glasset, ute!

18. juli 2018

Fritid

Værfast Bar

Er du ute etter havutsikt på uteserveringen, så blir det ikke bedre enn å sitte ute på en båt. På Værfast går du ombord og setter deg på dekk. Her kommer du i ett med omgivelsene i småbåthavna, og får opplevd Bodø fra et annet perspektiv. Det ligger i navnet at åpningstidene varierer med værforholdene. Om solen skinner kan du i sommersesongen sitte fra kl 12-24, fra mandag til lørdag.

Værfast Bar
På Værfast nyter man drikken på dekk Bilde lånt fra Facebook til Værfast

Gatsby Burger & Bar

I tillegg til å være en av byens beste på hamburgere, har de også en strøken beliggenhet for uteservering. På fortauskanten i starten av Moloveien har du oversikt over trafikken ut på moloen. Her kan du nyte et kaldt glass og en god burger ute. Med varmelamper og pledd, kan du også bli sittende en stund!

Gatsby
Uteserveringen til Gatsby Rune Nilsen

Ohma

Ohma gir deg muligheten til å nyte bodøsola når den skinner. Her kan du beskue vakker arkitektur med Stormen i front og havna i bakgrunnen. Som med de andre uteserveringene i byen, så er også Ohma væravhengig når det kommer til åpningstidene.

Ohma uteservering
Uteservering med flotte fasiliteter hos Ohma Line Holstad

Paviljongen

Paviljongen er en klassiker, nesten som en bodøinstutisjon å regne. Paviljongen har beliggenhet midt i smørøyet på torget i Bodø. Dette stedet kan du regne med når du vil ha noe å drikke ute i solen. Her kan du se på menneskene som går forbi, barna som leker eller bare vente på kjæresten som er ute og shopper i umiddelbar nærhet.

Uteservering på torget
Uteservering på torget. Tommy Andreassen

Lyst På

En annen uteservering med orkesterplass på torget er Lyst På. Her serverer de tapas og annet godt fra menyen. I tillegg har de på finværsdagene en relativt stor uteservering, med utmerkede solforhold!

Lyst på restaurant
Solrik beliggenhet midt på torget Hilde Opdahl

Bjørk

Her har du en av byens beste spotter for å smugkikke på folk, uten at du selv blir oppdaget med glasset i handa. Fra uteterrassen over inngangspartiet har du oversikt, og her går det mye folk! Fantastisk bra beliggenhet med bordservering, god mat og barmeny. På de beste sommerdagene skinner sola helt frem til klokken 22.00 på Bjørk.

Uteservering Bjørk
Fra uteserveringen til Bjørk har du god oversikt

Vil du ha tips til andre ting å bruke de fine sommerdagene i bodøbyen på, så kan du lese listen vår med 14 tips.

TUR Kafé

Byen nyeste uteservering finner du utenfor fantastiske Stormen. Her har de plass til over 90 bodøværinger som vil sitte ute. Når været er bra har de åpent til klokken 21.00. TUR Kafè holder til i Stormen og serverer i tillegg til utvalgte drikkevarer og gode bakevarer, en fantastisk beliggenhet med nydelig utsikt.

TUR Kafè
Uteservering med orkesterplass foran Stormen Bjarne Mosås

Bryggerikaia

Bryggerikaia er en klassiker i selskapet av uteserveringer. Med orkesterplass til småbåthavna, kan du sitte ute til langt på kveld. Her har de varmelamper og pledd, og det er garantert folk her om sola har vist seg i bodøbyen.

Bryggerikaia tilbyr førsteklasses plassering ved kaikanten Terje Rakke

Sydøst Restaurant & Bar

Sydøst har lenge vært en kjent aktør i utelivet i Bodø. Med uteservering på kaikanten, kan du knapt komme nærmere sjøluften med noe godt i glasset. Her kan du nyte lange sommerkvelder med midnattsolen i fjeset, varmelamper i bakhodet og godt selskap.

Sydøst
Uteservering med midnattsolen Nicolay Kristiansen

Hundholmen Brygghus

Hundholmen Brygghus har på kort tid blitt en kjent aktør i utelivet i Bodø. Etter at de åpnet dørene i 2016, har de sørget for at bodøværingene har nok en plass å nyte noe kaldt i glasset ute. I 2. etasjen er det etablert en stor balkong med masse plass, bord og stoler. Her kan du nyte god mat, musikk og mye folk til langt ut på kvelden.

Hundholmen Brygghus
På Hundholmen kan du sitte både ute både oppe og nede Kristine Wabnig

Roast Restaurant & Bar

Det nærmeste du kommer en skikkelig «Tokyo skybar», er Roast som ligger i 17. etasje på Scandic Havet Hotell. Her kan du sitte ute på takterrassen og nyte panorama utsikt over hele Bodø. Fantastisk beliggenhet med et fantastisk skue.

Moloen

Hvis du heller vil sitte for deg selv, barfot uten serveringsmuligheter eller andre fasiliteter, kan du alltids ta med deg noe medbrakt alkoholfri drikke, og nyte dette hvor enn du vil på Moloen. Sett deg på baksiden av Moloen, kle av deg på bena og len deg tilbake med sola i ansiktet.

Småbåthavna
Nyt medbrakt mat og drikke på moloen Terje Rakke

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.