Golf midt på natta. Foto: Rune Nilsen, BodøNU

Golf midt på natta. Rune Nilsen, BodøNU

14 grunner til at du ikke trenger kjede deg i Bodø-regionen i sommer

26. juni 2017

Fritid

1. Øyhopping

Givær, Bliksvær, Landegode, Helligvær og Karlsøyvær er en egen øyverden, rundt den åpne Bodø-halvøya. Lett tilgjengelig og godt beskyttet. Klar for øyhopping i Bodøs skjærgård?

Øyhopping med egen eller leid båt eller havkajakk er helt perfekt. Øyriket ligger i kort avstand fra Bodø havn. Det er daglige avganger med hurtigbåt til et av væran fra Bodø.

Her finner du rutetider for lokalbåtene

Helligvær er bare én av mange perler utenfor Bodø.
Helligvær er bare én av mange perler utenfor Bodø. Ernst Furuhatt

2. Festivaler

Det heter seg at alle norske byer med respekt for seg selv, har en egen festival. I så tilfelle oser Bodø respekt. I tillegg til de to desidert største festivalene. Nordland Musikkfestuke og Parkenfestivalen, finnes det mange andre muligheter. Som for eksempel Langsandfestivalen og Opptur. Her er det bare å velge og vrake.

Parkenfestivalen i Rensåsparken. Foto: Olav-Inge Alfheim
Parkenfestivalen i Rensåsparken. Olav-Inge Alfheim

 3. Padlekurs – SUP

Et unikt tilbud til alle som har lyst til å lære seg stand up padling (SUP). Det tilbys introkurs og opplæring for nybegynnere, eller for deg som har prøvd stand up padling tidligere. Alt i nydelige omgivelser hvor du også har mulighet til å overnatte i telt eller i hengekøye.

Her finner mer informasjon og kontaktinfo

Utvid horisonten med et kurs i Stand up padling i sommer.
Utvid horisonten med et kurs i Stand up padling i sommer.

4. Toppturer

Bodøhalvøya er omkranset av vakker natur, noe som kanskje særlig innbyr til toppturer. Du kan ta deg en lavterskeltur til Hunstadtoppen eller Keiservarden, eller legge ut på mer utfordrende eventyr.

Ti på Topp er et tilrettelagt turtilbud for alle, hvor det hvert år plukkes ut ti forskjellige topper av forskjellig vanskelighetsgrad. Her registrerer du turene du tar, kan laste opp bilder til nettsiden, og bli belønnet med premier for innsatsen din. Naturopplevelsene du får på slike turer er også en premie i seg selv.

Lurfjell. Bodøs høyeste fjell. Foto: Lena Ramsvik
Lurfjell. Bodøs høyeste fjell. Lena Ramsvik

5. Ribtur til verdens sterkeste malstrøm

Bli med til Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. En RIB-tur til Saltstraumen er en opplevelse for livet, ulikt alt annet du har opplevd. Når 400 millioner kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom en 150 meter bred og 31 meter dyp passasje i løpet av seks timer, er du plutselig ansikt til ansikt med verdens sterkeste malstrøm. En strøm som farer forbi i 40 kilometer i timen. Stella Polaris har avgang hver dag klokka 16. Dette må bare oppleves.

Her finner du alt du trenger å vite om turene

Saltstraumen
Saltstraumen fra sin beste vinkel.

6. Midnattsgolf

Bare noen få minutter fra Bodø lufthavn og sentrum av byen, venter en flott 18-hulls kombinert links og skogsbane.

Salten Golfklubb er Nord-Norges største golfklubb, og byr på omgivelser som tar pusten fra de fleste. Sjø, holmer, svaberg og fjell gir rammen rundt fairwayer og greener som er på høyde med de aller beste. Her er det mulig å spille golf hele natten.

Her kan du lese mer om Bodø golfpark

Golf midt på natta. Foto: Rune Nilsen, BodøNU
Golf midt på natta. Rune Nilsen, BodøNU

7. Nordlandsbadet

Den nordnorske sommeren kan være lunefull, og skulle det være dager hvor en tur på stranda ikke frister, finnes det et veldig godt alternativ.

Nordlandsbadet er et av Norges flotteste og mest moderne badeanlegg. Her finner du mosjonsbasseng, terapibasseng, stupebasseng, opplæringsbasseng, bølgebasseng, utebasseng og eget barnebasseng. I mosjonsbassenget er det fint å trene på egenhånd, eller delta i en av treningsgruppene.

Her finner du også flere morsomme vannsklier, stupebasseng med 5 meter, 2,5 meter og 1 meter med sviktbrett og strømkanal. Nordlandsbadet har åpent 360 dager i året – og garanterer sommertemperatur.

Her kan du lese mer om Nordlandsbadet

For kaldt å bade i havet? Null stress. Stikk en tur i Nordlandsbadet. Foto: Nordlandsbadet
For kaldt å bade i havet? Null stress. Stikk en tur i Nordlandsbadet. Nordlandsbadet

8. Brevandring på Svartisen

Er det spektakulære naturopplevelser du er ute etter, bør en tur opp på Svartisen være noe for deg. Norges nest største isbre dekker et areal på rundt 370 kvadratkilometer. Den strekker seg gjennom kommunene Rana, Meløy og Rødøy.

I sommer har du mulighet til å få deg en guidet tur opp på Engabreen. Svartisen er et populært turistmål, og har rundt 25.000 besøkende i året.

Nordland Turselskap kan ta deg til Svartisen. Mer info finner du her

Fjellvandrere på vei mot Svartisen. Foto: Bård Løken
Fjellvandrere på vei mot Svartisen. Bård Løken

9. Norsk Luftfartsmuseum

I sommersesongen er det et yrende liv og mye besøk på museet. Det er omvisninger hver dag, med en egen familievennlig omvisning.

Du kan oppleve luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold i museets utstillinger. Du kan se berømte og beryktede fly som Spitfire, Mosquito, Junkers Ju-88 og Ju-52, Twin Otter, spionflyet U-2 og mange flere.

Les mer på museets hjemmeside

Bilde av fly i utstillingen
Du trenger ikke være flyentusiast for å la deg beistre av utstillingene på Flymuseet. Norsk Luftfartsmuseum

10. Bodø Actionhall

Liker du action, fart og spenning? Da må du sjekke ut Bodø Actionhall! De tilbyr Escape Room, lasertag, reball, paintballutleie, RC-bane, arkademaskiner, airhockey, biljard, warhammer og magic.

Les mer om tilbudene og åpningstidene på hjemmesidene til Bodø actionhall

11. Speiderlandsleiren Nord og utekino

Den første uka i juli fylles Bodø av speidere fra hele landet, og med gjester fra utlandet. Speiderlandsleiren Nord 2017 samler mer enn 8.000 deltakere, altså dobbelt så mange som Landsskytterstevnet i 2011. Det vil med andre ord merkes når speiderne inntar byen. Speiderleiren ligger på et 800 meter langt og 470 meter bredt område ved Vågønes gård.

Torsdag 8. juli inviterer Signal til utevisning av filmen «Robinson Crusoe». Dette skjer på hovedscenen til speiderlandsleiren på Rønvikjordene. Arrangementet er gratis, men du må likevel sikre deg en billett. Det kan du gjøre her: Ja, takk. Jeg vil gjerne dra på utekino.

Her kan du lese mer om speiderlandsleiren

Speiderlandsleiren Nord 2017 samler i underkant av 10.000 speidere fra inn- og utland på Rønvikjordene i en hel uke.
Speiderlandsleiren Nord 2017 samler i underkant av 10.000 speidere fra inn- og utland på Rønvikjordene i en hel uke.

12. Prøv deg som pilot

Newton Flight Academy er et samarbeid mellom First Scandinavia og Norsk Luftfartsmuseum. De har åpent hver dag i hele sommer, og kan tilby turer i flysimulator.

De tilbyr tre programmer:
1) Introduksjon til simulator, kort flytur (ca.15 min): kr. 250,-
2) Simulator for begynnere. (ca. 30 min): kr. 390,-
3) Simulator avansert. (ca. 30 min): kr. 390,-

Simulatorene har plass til 2 personer, og alle priser gjelder pr simulator:-)

Les mer og bestill time her

Hos Newton flight Academy kan du prøve deg som pilot.
Hos Newton flight Academy kan du prøve deg som pilot.

13. Stormen konserthus og bibliotek

Er du typen som trives best innendørs, finnes det nok av alternativer. Hva med en tur i Stormen? Her finner du konserter og andre arrangementer gjennom hele sommeren. Biblioteket er sommeråpent 8-18 mandag til fredag, lørdag 10-16 og søndag 12-16. Hver ukedag er det aktiviteter for barna i Biblioteket kl 12 og kl 13. I tillegg har de 700 kg lego tilgjengelig i kreativt verksted i Barnebiblioteket.

Se hjemmesiden for program og nærmere informasjon

Stormen bibliotek og konserthus har mye å by på. Foto: Thomas Litangen
Stormen bibliotek og konserthus har mye å by på. Thomas Litangen

14. Bodø/Glimt

Byens stolthet og kanskje aller fremste merkevare, Bodø/Glimt, har hatt en fantastisk start på sesongen. For at de helgule skal kunne gå hele veien, og være tilbake i det ypperste selskap neste sesong, er de avhengig av hjelp fra tribunen. Det er godt med plass på Aspmyra. Hvorfor ikke bidra til å gjøre det litt trangere?

Her finner du alt du trenger å vite om Glimt

Fotball-supportere for Bodø Glimt.

Vil du vite enda mer om hva som skjer i vår fantastiske region, anbefaler vi et besøk på Visit Bodø sin hjemmeside. Der finner du enda flere ideer. For en oversikt over hvilke arrangement som foregår sortert etter dato anbefaler vi også Visit Bodøs arrangementoversikt. Der kan du få en oversikt over hva som skjer på konkrete datoer.

God sommer 🙂