Sverre Magnus Bjørseth

14 tips til ting å gjøre når sola skinner i Bodø

Temperaturen har bikket to-sifferet, måsene skriker og lukten av sjø siver mellom gatene i en lett Bodøbris. Nå er den deilige bodøsommeren i gang, og da smiler livet!

2. juni 2021

Fritid

For at du ikke skal bli helt spinnvill og løpe hodeløst rundt å lure på hva du kan bruke finværsdagene til, så har vi laget en liten liste over hva du kan finne på i bodøregionen når sola skinner (og det håper vi den skal gjøre mye).

Øyhopping

Givær, Bliksvær, Landegode, Helligvær og Karlsøyvær er en egen øyverden rundt den åpne bodøhalvøya. Lett tilgjengelig og godt beskyttet. Klar for øyhopping i Bodøs skjærgård? Øyhopping med egen eller leid båt eller havkajakk er helt perfekt. Øyriket ligger i kort avstand fra Bodø havn, med daglige avganger med hurtigbåt til et av væran.

Hurtigbåtene tar deg til flere øyer utenfor bodøhalvøya. Her fra Helligvær. Ernst Furuhatt

Her finner du rutetider for lokalbåtene

Modellflyving på Bestemorenga

Lær deg å fly modellfly på Bestemorenga med hjelp av Bodø Modellflyklubb. Klubben har et eget anlegg på Bestemorenga hvor de møtes for å fly modellfly sammen. Når været er fint, er det stort sett aktivitet på anlegget deres. Skuelystne er alltid velkomne for å se og slå av en prat. Klubben har også en egen skoleavdeling med sertifiserte instruktører innenfor de forskjellige grenene. Vil du lære deg å fly modellfly, helikopter eller drone? Klubben har også et skolefly som kan benyttes om publikum ønsker å prøve en tur. Da med instruktør som kan ta over om det er nødvendig.

Bodø Modellfykklubb
Bodø Modellflyklubb har et eget anlegg på Bestemorenga Geir Johnny Karlsen

Videoinnslag fra Norge Rundt om modellflyging på Bestemorenga

Prøv deg på SUP

Lyst å prøve Stand Up Padling (SUP)? Kvik Guiding har et unikt tilbud til alle som har lyst til å lære seg SUP. Det tilbys introkurs og opplæring for nybegynnere, eller for deg som har prøvd stand up padling tidligere. Alt i nydelige omgivelser hvor du også har mulighet til å overnatte i telt eller i en hengekøye.

Her finner mer informasjon og kontaktinfo.

Utvid horisonten med et kurs i Stand up padling i sommer.
Utvid horisonten med et kurs i Stand up padling i sommer.

Gå en fjelltur

Bodøhalvøya er omkranset av vakker natur, noe som kanskje særlig innbyr til fjellturer. Du kan gå en lavterskeltur til Hunstadtoppen eller Keiservarden, eller legge ut på mer utfordrende eventyr.

Ti på Topp er et tilrettelagt turtilbud for alle, hvor det hvert år plukkes ut ti forskjellige topper av forskjellig vanskelighetsgrad. Her registrerer du turene dine, du kan laste opp bilder til nettsiden, og bli belønnet med premier for innsatsen din. Naturopplevelsene du får på slike turer er selvsagt den største premien.

Les også: Ekspertenes tips til fjellturene du bare må sjekke ut

Les også: 15 vakre fjellturer rundt Bodø

Opplev Kjerringøy

Kjerringøy ligger kun en halvtimes biltur nord for Bodø. Et vakkert, kystalpint landskap ytterst mot Vestfjorden skjermet mot storhavet av en krans av små øyer, holmer og skjær. Her kan du besøke Kjerringøy Handelssted som er et av landets mest intakte museumsanlegg. Du kan telte på en av de flere titalls nydelige sandstrendene, gå topptur på Kvarven (531 moh) eller på Kjerringøys høyeste fjell, Eidetind på 1020 moh. Et besøk på Kjerringøy Bryggehotell er også å anbefale.  Mer info om Kjerringøy finner du her.

Kjerringøy Handelssted
Tenk å tilbringe sommeren på vakre Kjerringøy? Terje Rakke

Dogwatching og frisbeegolf i Rensåsparken

Er du lei av å se på hundefilmer på Youtube? Da bør du ta deg en tur i Rensåsparken for å se på hundene i sitt naturlige jeg. I byens grønne lunge, Rensåsparken, er du garantert å få øye på en. I tillegg er det også mye annet å finne på i Rensåsparken. Her kan du nyte parklivet, grille, skate og chille. I tillegg har parken også en egen frisbeegolfbane. Prøv deg på en runde selv, eller hiv deg med Bodø Frisbeeklubb på tirsdagsgolfen.

I Rensåsparken kan du nyte parklivet, se på hunder, spille frisbeegolf og slappe av. Børge Hetty

Tusle en tur på moloen og spis ferske reker

Nyt småbåthavna og gå langsomt langs den fine havnepromenaden vår. Før du går ut på moloen kan du kjøpe med deg noen ferske reker, og nyte dem på yttersiden av moloen med solen i fjeset. Se byen fra et annet perspektiv og få med deg utsikten over Bodøs skyline.

Molokroken
Terje Rakke

Gåtur til nydelige Hovdsundet

Dette er en skjult perle av en strand. Standa er tosidig og ligger på Hovdenhalvøya. Dette er en fantastisk og lite besøkt plass, som garantert vil slå pusten ut av deg. Du parkerer i høyresvingen på tur oppover til Futskaret, som du kjører over på vei mot Mjelle. I svingen finner du en fin strandsti som går mot Auvika, her fortsetter du videre langs bergene til du kommer til Hovdsundet. Enjoy.

Her finner du turbeskrivelse fra ut.no

Nydelige Hovdsundet ligger kun en kort kjøretur ut av sentrum Sunniva Bjelland

Ta et friskt bad

Bodøhalvøya er full av vakre strender og populære badeplasser med gode bade- og svømmemuligheter, både for unge og voksne. I sentrum kan du vasse på bystranda i Breivika, gå en tur opp mot Keiservarden og ta et bad i Svartvatnet eller i et av Vollvatnene. Om ikke er en kort biltur på Nordsia et sikkerstikk. Her kan du velge mellom populære Geitvågen, Ausvika, Mjelle, Løp og mange fler. Hvis du vil ha flere tips, veibeskrivelser og bilder, bør du sjekke ut denne geniale siden; turbading.com!

Bodøhalvøya er full av herlige badeplasser Sverre Magnus Bjoerseth

Ribtur til verdens sterkeste malstrøm

Bli med til Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. En RIB-tur til Saltstraumen er en opplevelse for livet, ulikt alt annet du har opplevd. Når 400 millioner kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom en 150 meter bred og 31 meter dyp passasje i løpet av seks timer, er du plutselig ansikt til ansikt med verdens sterkeste malstrøm. En strøm som farer forbi i 40 kilometer i timen. Stella Polaris har avgang hver dag klokka 16. Dette må bare oppleves.

Saltstraumen
Tenk deg å suse i en RIB gjennom spektakulære Saltstrømmen! Tommy Andreassen

Her finner du alt du trenger å vite om turene

Slå et slag midnattsgolf

Bare en kort kjøretur fra Bodø sentrum, venter en flott 18-hulls kombinert links og skogsbane. Salten Golfklubb er Nord-Norges største golfklubb, og byr på omgivelser som tar pusten fra de fleste. Sjø, holmer, svaberg og fjell gir rammen rundt fairwayer og greener som er på høyde med de aller beste. Her er det mulig å spille golf hele natten.

Å spille golf under midnattsolen er forbeholdt de heldige, bodøværingene Rune Nilsen

Her kan du lese mer om Bodø golfpark

Brevandring på Svartisen

Er det spektakulære naturopplevelser du er ute etter, bør en tur opp på Svartisen være noe for deg. Norges nest største isbre dekker et areal på rundt 370 kvadratkilometer. Den strekker seg gjennom kommunene Rana, Meløy og Rødøy. I sommer har du mulighet til å få deg en guidet tur opp på Engabreen. Svartisen er et populært turistmål, og har rundt 25.000 besøkende i året. Nordland Turselskap kan ta deg til Svartisen. Mer info finner du her.

Svartisen er spektakulært Rune Nilsen

Sportsfiske

Er du glad i å fiske mangler det ikke på muligheter i bodøregionen. Her finnes det massevis av gode fiskevann med ørret og røye, i tillegg til flere gode lakseelver. Beiarelva og Saltdalselva er kjent som gode lakseelver, og noen få kilometer fra Bodø sentrum ligger Futelva som også er en flott lakseelv. Sørg for at du har fiskekort og tillatelser. Skitt fiske!

Fluefiske i en våre mange lakseelver er å anbefale Rune Nilsen

Vi har også laget en liste over ting å gjøre dersom været slår om igjen. Sjekk våre 11 tips her.

 

Buldring i Bodøområdet

Er du en av de som synes sommeren best på en crash-pad under en stor stein med kalk på fingrene? Vi har tatt en prat med forfatter av buldreføreren «Arctic Circle Bouldering», Rasmus Bølling, for å få tips til fine buldreområder. Sjekk de ut her. 

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.