Norges mest attraktive by! Jøran Johnsen

24 gode grunner til å velge Bodø

24. desember 2016

Bo

Bodø er kåret til Norges mest attraktive by

Vi er faktisk kåret til Norges mest attraktive by! Bedre blir det ikke.

Foto: Erik Veigård, Videofabrikken
Erik Veigård, Videofabrikken

5 om Bodø – Norges mest attraktive by!

De 50.000 folka som bor her

Vi kan nesten si at det er mer enn 50.000 grunner til å velge Bodø – nemlig alle de fine menneskene som bor her! Folk som kommer hit setter pris på vårt nordnorsk lynne, vår gjestfrihet og det fargerike språket.

fb-cover
Fra utstillingen Inside Out – ”Æ e betydningsfull” av Mailen Evjen

Flyplassen midt i byen

Flyplass i sentrum! Lett å reise ut i verden. Kort vei hjem!
Reisetida hjemmefra til Oslo tar ca like lang tid som et sjakktrekk!

3-desember
@austevollen (Instagram)

Les også: Go to gate – direkte fra sentrum

Lyset

Det fantastiske lyset – året rundt! #bodobylight

4-desember

Nord universitet

6000 studenter har allerede valgt Bodø. Kanskje fordi det ryktes at vi har et fantastisk studentmiljø, splitter nye studentboliger, mange studier å velge mellom og verdens beste kyllingfocaccia i kantina?

5-desember

De fantastiske fjellene

Kjenner du noen som ville elsket å bo her, med fjellene rett utenfor stuevinduet?

6-desember

Les også: 15 vakre fjellturer rundt Bodø

 Stormen Bibliotek

Debatter, leksehjelp, studier, språkcafeer, bokbad og arrangementer. Biblioteket har blitt akkurat den unike møteplassen vi håpet på.

7-desember

Bodømarka

Løypenettet i Bodømarka! Uendelig mange kilometer merkede stier snor seg sammen i et eneste stort mulighetsnettverk. Vil du sykle, løpe, ri, gå eller ta skiene fatt? Markagrensa er kloss inntil byen. Her kan du være ute hver eneste dag.

8-desember

Kulturlivet

Sting spilte i Bodø for 10.000 fans. Parkenfestivalen blir utsolgt på få minutter, og vi har Nordland Musikkfestuke og Oppturfestivalen hvert eneste år. Det er kulturnatt i oktober hvert år. Barn og ungdom har alle muligheter til å danse, synge og spille hva de vil. Sinus er blitt den råeste konsertscena i Norge. Stormen Konserthus fylles hver eneste uke. Unge artister i Virkelig som gjør oss stolte. Og så mye mye mer. Bodø er definitivt en fantastisk kulturby.

9-desember

Det er 10 minutter til alt

Her kan du åpne ytterdøra di og være ved havet, i marka eller ved foten av et fjell på noen minutter. Moloen, bystranda Breivika, Stormen kulturhus og Glasshuset ligger rett i nærheten av hverandre, og det gjør også Nordlandsbadet, City Nord og det nydelige friluftsområdet i Bodøsjøen. Vi vet knapt hva rushtrafikk er, og vi trenger heller ikke kjøre ungene til alt de skal. Nesten alle kan sykle eller gå til barnehagen og jobben, året rundt.
Vi tør påstå at vi rett og slett sparer en masse tid her i Bodøområdet.

10-desember-rune-nilsen

Bodø er sikkerhets- og beredskapshovedstad i Norge

Har du noen gang tenkt over at Bodø har tung kompetanse og mange spennende jobbmuligheter innenfor sikkerhet og beredskap? Her er en oversikt som vi tror vi imponere dere alle

Beredskapsaktører:

 • Hovedredningssentralen i Nord-Norge
 • Nordland politidistrikt
 • Helse Nord
 • Luftambulansetjenesten ANS
 • Lufttransport AS
 • Fylkesmannen i Nordland
 • Nordland sivilforsvarsdistrikt
 • Forsvarets operative hovedkvarter
 • Nasjonalt luftoperasjonssenter
 • Kampfly, inntil videre
 • Redningshelikoptrene ved 330-skvadronen
 • Noble (Norwegian Battlelab & experimentation)
 • Bodø Radio
 • Salten Brann
 • Samlokaliseringen av nødetatene (110, 112 og 113) på Albertmyra
 • Luftfartstilsynet
 • Avinor
 • Redningsselskapet
11-desember
Grete Elvenes J

Saltstraumen

Fantastiske Saltstraumen. Verdens sterkeste malstrøm Ord er overflødige. La deg fascinere!

Les også: Nå har verden fått øynene opp for Saltstraumen

 Luciakonserten i Bodø Domkirke

En vakrere desembertradisjon skal man lete lenge etter. 13. Desember klokken 0700 fylles Bodø Domkirke til randen, og de heldige som får plass får en magisk start på dagen.

13-desember

Shopping

Bodø har alt du trenger – og en god del til. Vi har flere små uavhengige nisjebutikker, og vi har de store kjedene. Alle står klare med åpne armer og smilende mennesker – hver dag.
Kjøpesenteret Koch er midtpunkt i Glasshuset og bykjernen Bodø Sentrum står mer samlet enn noensinne. Oppe på Stormyra står City Nord i spissen for utviklingen og byr på stadig nye butikker.

14-desember

Idrettsmiljøet

Et mylder av tilbud og positive miljøer. En dugnadsånd og et foreldreengasjement av en annen verden. Samarbeid som knytter vennskap blant store og små. Turneringer, stevner, konkurranser og oppvisninger. Ren idrettsglede, ambisjoner, høyt engasjement og ivrige heiarop. Idrettsmiljøene i Bodø og regionen er virkelig en god grunn til å velge seg hit.

15-desember-nordland-idrettskrets

Flymuseet

Visste du at Norsk Luftfartsmuseum er Nordens største museum innen luftfart? Det er virkelig noe å være stolt av!
Vi lar oss stadig fascinere av hvordan formidlingen endrer og utvikler seg med de ulike utstillingene. Turister gjør sommeren til høysesong, og i løpet av et år har museet ca 40 000 besøkende.

16-desember

 Utelivet

Bare ta et glass etter jobb? Skravle i en pub til det stenger? Vorspiel og ut? Bodø har det meste! Restauranter, barer med intimkonserter, musikkquiz, live musikk hver dag, sportspuber, diskoteker og brune puber. Bodø er akkurat stort nok til å ha det uhemmet artig – akkurat lite nok til å alltid treffe kjentfolk.

Foto: Martin Losvik
Martin Losvik

 Treningstilbudene

Kombinasjonen av fantastisk natur og flotte treningssentre er perfekt. Vi tør påstå at ingen steder i Norge har et bredere, sprekere eller morsommere treningstilbud enn oss i Bodø.

18-desember

 Havet og skjærgården

Hva skulle vi gjort uten havet? Vi har et aktivt seilemiljø, kajakkmiljø, og for ikke å glemme alle de nydelige kritthvite sandstrendene. Magi.

19-desember

 Grundersatsningen

Vi er kjempeimponert over miljøet som bygges rundt de som ønsker å starte egne bedrifter. En rekke nye møteplasser og kurs for gründere er etablert, med Gründeruka GNIST som et høydepunkt.

gnist-fb_topp_arrangement_1000

Keiservarden

Keiservarden er selve symbolet på alle gode grunner for å velge seg Bodø. Den umiddelbare nærheten til marka og turmulighetene som vi setter sånn pris på. Fabelaktig utsikt og magisk lys året rundt. Skarp frisk luft og stillhet.

Et raust næringsliv som støtter lokalsamfunnet

Enten det handler om idrett, kultur, jubileum eller veldig gode ideer, så stiller næringslivet i Bodøområdet opp! De sponser, engasjerer seg og heier på våre. Det syns vi faktisk de fortjener en stor takk for.

22-desember

Byutviklingen og Ny by- Ny flyplass

Bodø er i konstant utvikling og fornyelse, og det liker vi! Boligbygging i sentrum, nye skoler, større sykehus, nye veier og broer. Vi gjør klart til å ta imot stadig nye bodøværinger. Det hele topper seg med det fantastiske prosjektet Ny by- Ny flyplass som vi ser frem til om noen år. Det er så spennende at vi nesten ikke tar det inn over oss.

ny-by-tegning

Les også: Ny by – ny flyplass: en taxi-pitch

Familie og venner

Hva er vel bedre enn å ha venner og familie i umiddelbar nærhet. Lett tilgjengelig barnevakt, og mange å gå ut å ta en hyggelig kaffe eller et glass med.

24-des-2
 Fotograf Nadia Norskott