Frida Bringslimark

Sulten? Her er de beste matopplevelsene i Bodø.

Om du ikke allerede er godt kjent med disse stedene og menyene deres, har du mange gode opplevelser foran deg.

10. desember 2019

Fritid

LystPå

Ikke bare tilbyr de catering, selskapslokaler og spennende matkurs —  kulinariske opplevelser har gjort dem kjent. Kokkene har som mål å kombinere lokalt med globalt, så lenge resultatet gir en smakfull og minneverdig opplevelse. Hva med en dåhjortplomme servert med jordskokkpuré, rosenkål, tyttebær, potet-terte og soppsaus?

Bjørk

Det er vanskelig å glemme den sentrale og koselige restauranten i toppen av Glasshuset. Et italienskinspirert spisested som kan by på en variert meny, spesielt kjent for sine smakfulle steinovnspizzaer og spennende sammensetninger. Kokkens anbefaling byr på et utvalg antipasti, småretter, pizza, en hovedrett fra Josper-grill og en søtsak til slutt.

Hundholmen

Hundholmen frister også med lokale råvarer, og et bredt utvalg av både mat og drikke. Med eget brygghus i lokalene, produserer de øl som like gjerne kan nytes sammen med maten – eller etterpå. Den bakte klippfisken med chimichurri av ramsløk høres farlig god ut – om du ikke er på let etter den ettertraktede burgeren som de er godt kjent for.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.

Ohma

Stedet hvor du kan nyte en skikkelig asiatisk atmosfære, samtidig som du smaker på uendelig mange gode biter sushi. I tillegg har de lenge vært kjent for byens beste crispy duck – sprøstekt and med pannekaker, grønnsaker i hoisinsaus. Uansett hva du plukker ut fra menyen, kan du nesten garantere deg en kulinarisk overraskelse.

Bryggerikaia

Spise med utsikt mot havna? Deilig på terrassen i sommersola – og lunt og herlig inne i den hustrige vintertida. Her kan du gå for en sikker burger – men siden du nærmest sitter på kaia, frister det kanskje med en av Bryggerikaias mange gode fiskeretter, enten du er hypp på hval, blåskjell eller en skikkelig hummerpasta.

Roast

Høyere enn Roast kommer du ikke! I 17. etasje på Scandic Havet kan du nyte mange herlige retter til utsikten av den vakre byen vår. Signaturretten deres, «Roast Board» byr på kjøtt med en helt spesiell aroma fra skikkelig kullgrill. I baren har de rikelig med erfaring med hvilke smaker som kompletterer måltidet til det fulle.

Great Ghandi

En av Bodøs gamle og kjente slagere. Great Ghandi ligger i hjertet av byen, og serverer anerkjente indiske spesialiteter. Mens bylivet i gågatene utenfor pulserer, kan du senke tempoet og invitere smaksløkene for en sterk og fyldig opplevelse. Tikka Masala, Tandoori Chicken og Sarabi Ghost er tre av mange favoritter i menyen.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.