Gøran Kristiensen

Skal du flytte til Bodø? Gled deg!

Her har vi samlet insidernes tips til ting du må skaffe deg for å leve, ikke bare overleve, som bodøværing.

14. november 2019

Fritid

Foruten spennende arbeidsmuligheter og et yrende kulturliv, er det nok nasjonalparker i Bodøs bakgård til å holde selv den mest ihuga Monsen-type opptatt i årevis. Men til tross for dette, er det er nok slik at noen får et litt røft møte med Nord-Norge. Vinteren kan føles lang for ferskinger, og kommer du sørfra kan det i starten føles det uvant å spenne fast grillen med jekkestropper. Eller bruke kjetting når du sykler. Fortvil ikke. Vi har gjort det enkelt for deg. Her har vi samlet insidernes tips til ting du må skaffe deg for å leve, ikke bare overleve, i Bodø.

En skikkelig varm dunjakke

Dette få selv den sureste januarstormen til å føles som lett bris. En fargerik dunjakke gjør det også lettere å passe inn på café, eller på toppturen for den saks skyld.

Nordlys-app

Nordlys kan gi fantastiske opplevelser i vinterkulda, og vi i Bodø er så heldig å få oppleve det ofte. Du går ikke glipp av en eneste nordlysmulighet med appen Aurora Borealis Forecast & Alerts – den sier nemlig fra når nordlyset er på sitt beste. Her kommer også den nye, varme dunjakka inn: Den holder deg varm, helt til showet er over.

Lånekort på Stormen bibliotek

Stormen er byens stolthet, arkitektonisk prisvinner, og et perfekt sted å tilbringe noen timer når snøen føyker utenfor. Bibliotekarene som jobber der er kunnskapsrike og hjelpsomme, og hjelper deg å finne ei bok du ikke klarer å legge fra deg.

Brodder

Ikke bare holder de deg på beina på turer mellom byens restauranter og barer, men de forlenger også tur-sesongen med minst fire måneder. Med gode brodder på skoene kan du nyte turklassikere som Keiservarden og Finnkonnakken, nesten hele året.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.

Travel Pass Nordland

Lei av å traske i kø over Besseggen? I ditt nye liv som bodøværing kan du se frem til spontane helgeturer til drømmesteder som Lofoten, Steigen og Træna. De er i bakgården din, og nås med en liten fergetur eller hurtigbåt-tur. Travel pass Nordland gir deg fri reise i en uke, med regionale busser, bybusser og hurtigbåter i hele Nordland. Perfekt hvis du får besøk sørfra, og skal vise fram alle de nordnorske perlene.

Travelpass finner du her.

Klippekort i klatrehallen

Klatring er populært, og nye klatresenter popper opp over alt. Men nesten ingen av disse kan måle seg med den nye klatrehallen på Mørkved. Mange hevder at klatrehallen på Mørkved er Norges beste, og byr på buldring og tauklatring i verdensklasse. Det er gode nyheter for fjellgeiter, men også for nybegynnere: Hvis du først skal prøve klatring, prøv det på Mørkved.

Refleks

Vi har alle hørt om den, men den kan være vanskelig å ta innover seg før man er omgitt av den. Vi snakker selvfølgelig om mørketida, og den er høyst reell. For å ta best mulig vare på deg selv, bikkja og alle de andre du er glad i, anbefaler vi refleks. Og gjerne av den blinkende typen, som virkelig gjør deg til et blikkfang når du ferdes langs islagte veier i januar, med brodder og dunjakke.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.