8 aktiviteter for hele familien i førjulstida

Enten du koser deg med førjulstidens mange gjøremål, eller lar deg stresse: — Disse hyggelige aktivitetene kan bidra til senkede skuldre og julestemning.

29. november 2019

Fritid

Julegrantenning på torget

Lørdag 30. november er det duket for å tenne gnisten i alle hjerter som gleder seg til julestemning. Grana blir tent med sang, korps og åpning av Ordfører Ida Pinnerød. 

Torget, lørdag 30. november, klokken 15:00-16:00

Besøke Pepperkakebyen

Som alltid, åpner årets pepperkakeby i Bodø 1. desember i Stormen. En fin anledning til å også få med seg en koselig lesestund på barneavdelingen oppe. Byen holder åpent hele desember.

Julemusikal «Reisenissene»

Sinus arrangerer julemusikalen «Reisenissene – og jakten på det viktigste med jula». Hele familien kan relatere til en hektisk juletid hvor nissemamma prøver å lære nissebarna å dele, og sette pris på dem de har rundt seg. I følge Sinus byr musikalen på nyskrevet, fengende musikk som tar barna med inn i en verden fylt av lekenhet og varme. 

Les mer om det som skjer på Stormen i tida framover her.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.

Årets kuleste juleverksted

Med Kreativt Gjenbrukssenter og Markerspace som gjester, arrangerer Salmon Center Bodø det de kaller Årets kuleste juleverksted. Et sted hvor store og små kan utforske og prøve sine kreative ferdigheter. Det blir laging av lykter og bilder av resirkulert plast, og det blir demonstrasjon og opplæring i 3D-printing og laging av LED-lamper. I tillegg, et kjemisk juleverksted hvor barna kan lage bruspulver, hudkrem eller et DNA-smykke. 

Her kan du lese mer om juleverkstedet.

Julemarked i sentrum

Et lite stykke julemagi i sentrum. Gågaten mellom Professor Schyttes gate og Sandgata gjøres om til julemarked. Her kan du handle en rekke koselige julegaver, hvor du også får muligheten til å handle lokale og nordnorske produkter. En koselig førjulsstund sammen med familien. Går du tomhendt hjem – kan du likevel legge Bodøs koseligste julegate i minneboka!

Adventsbowling

Er barna glad i å bowle? Royal Bowling & Biljard inviterer til en trivelig førjulsstund for hele familien – hvor alle får spille til barnepris, hver søndag fram mot jul. Her er det duket for morsom avkobling for hele gjengen, enten man har behov for inngjerding av bowlingbanen eller ei.

Gatas Evangelium i Bodø Domkirke

Kirkens Bymisjon inviterer for sjette år på rad til denne forestillingen, som er et juleevangelium lagt til nåtiden. Tilbakemeldingene har vært overveldende, og forestillingen er verdt å få med seg den 30. november.

Førjulskos på Kjerringøy handelssted

De to første lørdagene i desember kan hele familien delta på det som har blitt en tradisjon på Kjerringøy, førjulskos på Kjerringøy handelssted. Da kan store og små kjøre med hest og vogn, høre på fortellerstund, og kanskje få et glimt av Jektenissen. Bakeriet og krambodshandelen er også åpen.

Dersom du ønsker å følge med på mer av det som skjer i sentrum i førjulstida, kan du følge med på dette Facebook-arrangementet fra Bodø Sentrum. 

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.