Aleksander og samboeren flyttet hjem da datteren deres ble født

Aleksander flyttet fra Bodø for å studere. Da datteren Olivia ble født, ble trygghet og nærhet til familie et viktig argument for å komme hjem

27. september 2018

Bodøfolk

Hvilken bydel(er) har du vokst opp i?

Jeg er opprinnelig fra Hamarøy, og flyttet til Bodø for å gå Musikklinja ved Bodø VGS. Da bodde jeg hos mamma i et hus rett over veien fra Bodø domkirke. Det var sentrumsnært, kort vei til skola, og mye bråk fra kirkeklokkene på søndags morgen (formiddag).

Etter 2 år flyttet vi til Snippen, hvor jeg bodde i en kjellerleilighet – sammen med min samboer, Charlotte (fortsatt i mammas hus) – helt til vi flyttet sørover.

Hvilken bydel bor du i nå?

I dag bor jeg sammen med samboer og datter i Breivika. Der trives vi veldig godt – det er kort til mamma/bestemor som nå bor på Aspmyra, kort til fjæra og lekeplass, og kort vei til sentrum.

Hvorfor flyttet du fra Bodø?

Etter et par år i tenkeboksen etter videregående, fant vi ut hva og hvor vi ville studere, og flyttet til Trondheim. Der studerte vi i 3 år, før vi flyttet til Oslo for å studere mer og starte i arbeid.

Hva var grunnen til at du flyttet tilbake til Bodø?

Vi trivdes i grunn veldig godt både i Trondheim og i Oslo, men for halvannet år siden fikk vi vår datter, Olivia. Det ble rimelig klart i hodet mitt at vi skulle flytte hjem (til Bodø) senest før Olivia startet på skolen. Nå ble det jo tilogmed før hun startet i barnehagen.

Litt av grunnen til at vi flyttet er jo at våre foreldre er blitt besteforeldre som ønsker å bo nært barnebarnet. Men mest av alt flyttet vi fordi vi ønsker at Olivia skal vokse opp i nærheten av besteforeldre og familie.

Hva liker du best med Bodø?

Bodø er en passe stor by, med kort vei mellom A og B. Vi flyttet fra Oslos østkant, og føler oss med ett tryggere og mer avslappet i Breivika. Ellers har vi som nevnt mye kortere vei til familie, og det er veldig deilig.

Etter at du flyttet hjem, har du lært noe nytt om Bodø som du ikke viste fra før?

Ikke egentlig. Jeg har jo familie her, og har jo vært i Bodø med jevne mellomrom selv om jeg ikke har bodd her på en stund. Jeg har jo ikke kjørt bil her på mange år, så jeg ble litt forvirret over de nye (midlertidige) rundkjøringene på jordene (navn???).

Hva gjør Bodø til en bedre plass å bo, enn stedet du flyttet fra?

Vi føler oss veldig trygge i Bodø. Vi bor i et rolig nabolag, selv om det bare er et steinkast til sentrum. Det er rett og slett mye mindre stressende å bo i Bodø.

Hva fyller du fritiden med?

Jeg jobber som programvareutvikler, og driver på med et par egne prosjekter. Ellers har jo Olivia begynt i barnehagen, og vi har bare noen timer sammen før hun skal legge seg, så vi prøver jo å utnytte den tida godt. Ellers elsker jeg å spille fotball, og er nå sammen med Steigen i 6.div. Jeg var Steigen-spiller også før jeg flyttet fra Bodø, så det er fint å få være med der igjen.

Hva er dine beste tips til noen som vil flytte til Bodø?

Benytt gjerne et av de mange idrettstilbudene i Bodø. Spiller du fotball er det for eksempel ikke langt til nærmeste kunstgressbane (de er jo overalt!). Flotte sentrumsnære turstier har man i Maskinisten og Keiservarden, og flere flotte fjellturer hvis man reiser noen minutter lengre.

Ellers bør man jo være forberedt på litt vind. Men snu vinden til noe positivt! Start med kiting, drageflyging, eller kanskje bygg din egen vindmøllefarm.