Klart for årets viktigste møteplass

Torsdag er det endelig klart for Opplyst 2021. Som en følge av koronapandemien har konferansen blitt utsatt hele tre ganger – nå er det klart for årets største feiring av næringslivet i Bodø.

28. september 2021

Jobb

På Scandic Havet skal 300 lokale næringsaktører samles for en hel dag fylt med inspirerende foredrag, god mat og det som omtales som Saltenregionens egen Oscarutdeling.

– Opplyst skal være et felles «hurra». Det skal være en arena for å treffe gamle bekjente og en mulighet for å bli kjent med nye, sier arrangementansvarlig Merete Nordheim. Hun tok over stafettpinnen til Opplyst for to år siden og har jobbet med å sette sitt preg på konseptet. Hennes første møte med Opplyst var som deltaker sammen med hennes tidligere arbeidsgiver, året før hun selv fikk ansvaret.

– Konferansen løfter frem næringslivet. Det var en god følelse å være der, å møte så mange engasjerte og kunnskapsrike aktører, sier hun om sin første Opplyst-konferanse. Denne opplevelsen var noe hun ønsket å bygge videre på.

– Det er når folk møtes at ting skjer. En stor del av jobben min som direktør i Bodø Næringsforum er å skape møteplasser der folk i næringslivet kan treffes og skape samarbeid og verdier. Jeg tror det er viktig at det legges til rette for dette, sier hun.

Merete jobber på for å få alt klart til selve konferansedagen.

Rekordmange stemmer

Opplyst deles i to deler, med et faglig dagprogram og et prisutdelingsshow på kveldstid. Under arrangementet på dagen holdes det flere foredrag og intervjuer med relevante folk og historier fra lokalt næringsliv. Bodøs ordfører Ida Pinnerød står for åpningen av konferansen, og videre får vi høre fra Andre Wallan Larsen, Ellisiv og André Løvold, Anita Krohn Traaseth, Per-Arild Konradsen og Børge Lund.

Knut Folkestad er som tidligere fast konferansier i år også, og får med seg Marie Bakken Sivertsen når kvelden nærmer seg og det er klart for gallamiddag og prisutdeling.

I år er det fem kategorier man kan bli nominert i, og serviceprisen er som vanlig den som får mest oppmerksomhet, da den er stemt frem av publikum.

– Nå har Avisa Nordland hatt en avstemning, og jeg tror det aldri har kommet så mange stemmer til den prisen før, sier en fornøyd Merete.

I hver av de andre kategoriene er det de tre med flest nominasjoner som går videre, før vinneren bestemmes av en jury.

– Opplystprisen er hovedprisen, og er for de som virkelig har satt fokus på regionen, vist positive resultater og har hele pakka, forklarer Merete.

Det var god stemning under Opplyst 2019. Marthe Mølstre

Nettverksbygging i fokus

Opplyst er en konferanse for hele næringslivet, alt fra unge gründere til de mer etablerte. Det er ingen personlig invitasjon til arrangementet, så her gjelder førstemann til mølla-prinsippet. I tillegg til at man får med seg gode foredrag og deilig mat, er dette en fin arena for å utvide nettverket sitt og utveksle erfaring og kunnskap med andre.

Et av tiltakene Merete har gjort for å bryte isen mellom de forskjellige aktørene, er å kjøpe inn loddbøker. Til lunsjen må alle deltakerne trekke et nummer, og finne tallet som matcher på en av plassene inne i salen.

– Og der må de sitte. Så må de tvinges til å snakke sammen med folk de ikke nødvendigvis er sammen med ellers, smiler Merete. Hun mener man bør bli flinkere til å ikke bare mingle med de man kjenner fra før av, og er for å knytte nye nettverk og bekjentskap.

Hvordan det går gjenstår å se, men Merete har stor tro på at årets Opplyst blir en suksess, og håper folk gleder seg like mye som henne selv.

Er du interessert i å vite mer om Opplyst-konferansen? Les mer her!