Kjartan Lauritzen

FOTO Jonathan Vivaas Kise

Årets villeste fest

Arrangeres årets beste konsert allerede i februar? Det kan fort skje når det er både Vinterjazzfestival, fenomener og intimkonserter med visesanglegender i byen. Her er seks konserter du ikke bør gå glipp av i februar.

31. januar 2019

Fritid

Lørdag 2. februar: Steamdome på Sinus

Årets beste konsert på Sinus arrangeres allerede i starten av februar.

Ikke gå glipp av denne, Bodø! Ola Kvernberg (årets Stormen-profil) sitt prosjekt Steamdome har alt du måtte ønske deg, og kommer til å kle Sinus helt perfekt! Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser. Billetter kjøper du her!

Torsdag 7. februar: Dustbite på Dama di (Halv ti på torsdag)

En liten dose stadionrock midt i uka!

Rockebandet Dustbite har bakgrunn fra Vanishing Vegas, som preget rockescenen i Bodø det siste tiåret. Dustbite har ambisjoner om å føre arven fra de store navnene på ’90 og ’00-tallet videre, og vi vet at det er mange av dere der ute som savner den ekte og ærlige stadionrocken. Torsdag 7. februar starter neste kapittel i den nord-norske rockehistorien!

Fredag 8. februar: Vidar Vang (solo) på Kom Heim

Intimkonsert med en av landets beste låtskrivere på Mørkved.

I 2018 ga Vidar Vang ut «8530 Bjerkvik», hans åttende album. Albumet består av fortellinger og stemninger fra et hjemsted, og singelen «Hvis du ser ho» ble satt på høy rotasjon hos NRK P1. To uker etter kom albumet «9 Viser», nedstrippet og akustisk, med versjoner av sanger fra «8530 Bjerkvik» og debuten hans på norsk, «Vårres egen lille krig» fra 2015. De siste årene har bl. a VG hyllet Vidar som «En låtskriver i særklasse», Nordlys som «En nordnorsk bauta». Vinteren 2019 gleder Vidar Vang seg til å ta med kassegitaren, stemmen og historiene sine ut på veien for en rekke konserter i det akustiske formatet! Billetter finner du her!

Fredag 8. februar: Fette Helg: Larsiveli og DJ Joddski på Dama di

Årets første Fette Helg!!

FETTE HELG, klubben hvor legenden Joddski inviterer opp noen av sine favorittrappere og artister til konsert på fredagskvelden. Raske Penge (DK), Klish, Myra, KingSkurkOne, Izabell, Linni, Triggafinga Int´l (IT), Kyrre Krunk, DJ Sophey, Big Daddy Karsten og Tuva Syvertsen har alle stått på scena på Dama Di, og skapt legendariske kvelder sammen med vår egne rap-legende. Denne gangen er det Larsiveli -som også bidro på Joddskis «Poenget (Remiks)» i 2016, sammen med Jonas V – som gjør sin Bodø-debut. «Din favorittrappers favorittrapper» – beskrivelsen har sjelden vært mer dekkende.

Lørdag 23. februar: Kjartan Lauritzen på Sinus

Akrobaten, fenomenet og showpluggen Kjartan Lauritzen er klar for Sinus!

Med ny musikk i bagasjen og en tettpakket festivalsommer bak seg, drar Kjartan og gjengen på tur for å stimulere endorfinproduksjonen i din og dine venners hjerner. Kjartan Lauritzen har på rekordtid gått fra å være en nesten normal gutt fra Balestrand i Sogn & Fjordane, til å bli hele Norges nye rap-superhelt. Med sitt breie sognemål tok han først Bergen med storm, før resten av landet åpnet øyner og ører for bygdegutten. En gledesspredende karakter og et sjeldent godt rapteknisk talent la grunnlaget for reisen som til nå har gjort han til en av norges mest populære artister uten noe majorlabel i ryggen. I september i fjor slapp han sin selvproduserte EP «Fenomenet» som fikk terningkast 6 av musikkredaksjonen i P3. Velkommen til vinterens villeste fest! Billetter her!

Torsdag 28. februar: Spidergawd på Sinus

Rabulistene fra Trøndelag er heldigvis ikke døde.

Spidergawd, anført av gromgitarist og rølpecrooner Per Borten har tydeligvis bare fylt opp energilagrene, og trimmet motoren ekstra godt, i forkant av sitt femte album. Kvartetten spiller motorsykkelrock slik den bør låte: Svett, aggressiv og kåt – med nesa og haka i været. Bevisst eller ikke, låter Spidergawd så lite 2019 som man kan forestille seg. I et rockklima dominert av synth, discoflørting og lettbeint psykedelia – der indie-begrepet fortsatt brukes i fullt alvor – utgjør bandet en motvekt av tyngste klasse. Billetter finner du her.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.