Åtte digitale kulturtips i påskeferien

Bli med på strømmefestival og museumsbesøk denne påsken.

7. april 2020

Fritid

De kulturelle utsiktene for bypåsken har sett dystre ut, men nå viser det seg at denne påsken kan bli mer kulturell enn vi kunne ha forestilt oss. Det er nemlig drøssevis av muligheter for å oppleve mange former for kultur i påsken – digitalt.

Her er våre beste tips:

Et helt annet sted

Ligger du søvnløs og frykter for at festivalsommeren skal gå i vasken, kan den nye strømmefestivalen Et Helt Annet Sted være en liten trøst. Norges største digitale musikkfestival byr på ti konserter med landets fremste artister og lover spektakulære musikkopplevelser spredt over dagene i påsken.

Artister som Sigrid, Aurora, Isah og Frida Ånnevik er blant artistene. Festivalpasset koster 500 kroner for en husstand, og enkeltbilletter koster 200. Les mer her.

Brakkesyke 2020

Facebooksiden Brakkesyke 2020 byr på spennende konserter hele påsken, men også påskenøtter og historefortelling for barn.

Fullt program finner du her.

Koronerulling

Koronerulling er en digital konsertscene fra Sentralen i Oslo, hvor man kan Vippse artistene og pengene går til artistene selv. Fram til nå har Koronerulling bed på konserter med alt fra Nils Petter Molvær, Kristian Kristensen og Jonas Fjeld, og i påsken er det flere gode konserter på programmet.

Vi anbefaler Minor Majority 7. April kl 21 og Eva Weel Skram 8. april kl 21.

Se fullt program her.

Klassisk karantene

Er du glad i klassisk musikk, får du dekket dette behovet hos klassiskkarantene.no. De byr på ukentlige karantenekonserter fra Marmorsalen på Sentralen. Konsertene kan nytes hvor du vil – når du vil. Fredag 10. april får du Bachs Johannespasjon live.

Les mer og se programmet her. 

Stormkast

Stormkast er det digitale tilbudet fra Stormen Konserthus. På skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. påskedag kl 21 går det konserter direkte fra Stormen på Facebook, og på Stormens nettside. Her er programmet:

9. april – Regnvær
10. april – Arvid Nilsen
11. april – Veskehund
12. april – Soetkin Baptist / Sveinar Aase

Les mer på stormen.no og meld interesse på Facebook her.

Påskekrim på Litteraturhuset

Litteraturhuset byr på digital påskekrim for hele familien i påsken, med Purriot og den usynlige mannen. Første del sendes på skjærtorsdag 9. april, og andre del sendes langfredag 10. april.

Mer informasjon finner du her.

MiniMunch

Lange påskedager er perfekt for kreativt verksted. Munchmuseet byr på daglige videoverksteder for de minste, med alt fra hvordan man lager origami til hvordan man lager malerier.

Les mer om MiniMunch her.

Museumsbesøk

Om storbyturen i påsken gikk i vasken, kan du fortsatt ta et museumsbesøk digitalt. Hva med å dra innom det Sixtinske kapell i Roma fra sofakroken?

Sjekk det ut her.

Sjekk også ut andre museer du kunne tenke deg å besøke på nett. De store museene har ofte virtuelle omvisninger, som for eksempel Louvre i Paris og Guggenheim i New York.