4 flotte jubileumsarrangementer i februar

8. februar 2016

Fritid

Den samiske årstiden vinter, som strekker seg fra 30. januar til 14. mars har i jubileumsåret fått tittelen «Bydannelse, fisk og handel». Vi har her valgt ut 4 arrangementer du bør få med deg i februar.

1)

Hva med et historisk påfyll? Forfatter av Bodøs historie bind 3, Steinar Aas holder foredrag i litteratursalen på Stormen bibliotek 10. februar kl 19:00. Foredraget med tittelen «Salten – Klippfiskens sentrum i nord» blir et viktig historisk tilbakeblikk på fiskens viktighet i Bodøs bydannelse.

foredrag salten klippfiskens sentrum i nord

2)

«NO BI DA» NO BI DA er et uttrykk blant ungdommer om at noe spennende er i ferd med å skje. Og spennende blir det når over hundre musikk- og danseelever inviterer til forestilling i Stormens store sal 11.februar. Det er naturlig å se tilbake på historien når en by skal feires. Elevene ved Bodø videregående skole retter heller blikket fremover og tar byen inn i fremtiden.

No bi da

3)

Hvem blir Norgesmester i bordtennis? NM for junior og eldre junior i Kinas nasjonalidrett bordtennis går av stabelen i Bodøhallen i Bodø Spektrum, 19.-21. februar. 119 spillere er påmeldt fra hele landet og 14 gutte- og 12 jentelag skal konkurrere. Lagkampene går fredagen, mens single- og doublematcher går lørdag og søndag.

4)

For første gang i Bodø! Bodø Roller Derby spiller tre kamper på hjemmebane lørdag 27.februar i Bodø Spektrum. Bodø Roller Derby skal få utfordret seg mot Arctic Roller Derby fra Tromsø og Dock City Rollers Plan B fra Gøteborg. Roller derby er en fartsfylt kontaktsport på rulleskøyter, som i hovedsak spilles av kvinner. I Bodø roller derby finner en 20 kvinner i alderen 21 til 38 år. Sporten har sitt opphav i USA hvor de hadde sine glansdager på 1970-tallet og ble spilt på skrå baner. På starten av 2000-tallet ble sporten reintrodusert på en flat bane og spredde seg hurtig, også helt til Bodø.

IMGP5828_Vincent Micheletti