Jubel utenfor Stormen

Per Inge Johnsen

Bodø blir Europeisk Kulturhovedstad i 2024

Jubelen står i taket i hele Nordland i dag. Her er fem grunner til at vi er glade for å bli kulturhovedstad.

25. september 2019

Fritid

Flere, bedre og billigere arrangementer i Nordland

Med større investeringsmidler i kultur, vil det bli enda flere arrangementer. Bodø ønsker å gjøre kultur tilgjengelig for alle, uavhengig av bakgrunn og økonomi. Fram mot 2024 vil vi derfor se flere, bedre og billigere kulturarrangementer.

Mer nasjonal og internasjonal oppmerksomhet

Det å være Europeisk Kulturhovedstad betyr noe. Både nasjonale og internasjonale medier vil sette søkelyset på Bodø i årene som kommer.

Flere turister og tilreisende

Dette er en unik mulighet til å selge Bodø og Nordland som turistdestinasjon. Europeisk kulturhovedstad kommer til å bety mye for det lokale næringslivet og vil å øke den lokale verdiskapingen betraktelig. Vi skal endelig få vise Europa alt det vi er stolt av.

Europeisk kulturhovedstad

Flere kreative næringer

I årene som kommer vil Bodø og Nordland satse mer på kreative næringer. Det betyr at vi vil se en vekst i kreative arbeidsplasser og at enda flere kan livnære seg på kultur.

En enda bedre by og region å bo i

Kultur skaper trivsel og er viktig for innbyggere i en by. Kultur vil være med å skape en levende, trygg og underholdende region. Vi håper og tror dette gjør at flere velger å flytte til Nordland og at de som bor her blir værende.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.