Februar - en kort, men innholdsrik måned

Februar er kanskje kort, men med dager som valentinsdag, morsdag og fastelaven byr den på mye. For å toppe det hele har vi laga ei liste over en rekke konserter du også burde sjekke ut denne måneden.

9. februar 2018

Fritid

Du skal høre mye..
– En god latter forlenger livet

Lørdag 10. februar, store sal Amfi

Konsertstart: 18:00

”Det sies jo at en god latter forlenger livet, så nå følte vi virkelig for påfyll av denne sterke medisinen før det er for seint.»

Gjennom tre tiår og hundrevis av TV-programmer formidlet Tore Skoglund og makker Trond Myhre tusenvis av historier fra Rorbua i Tromsø.

Så mye latter og sterke inntrykk har det blitt at Skoglund og Myhre selv er overrasket over at de fortsatt er i live, men så er det kanskje nettopp derfor de har latt seg overtale til denne historiske gjenforeningen.

De har samlet et kruttsterk lag av musikere og fortellere, og det blir gjensyn med kjente historier og figurer samt en rekke andre gjester som vil bidra i forestillingen på sin ferd gjennom landet. Det blir en forestilling i kjent Rorbu stil, hvor publikum og gapskratten blir en viktig og interaktiv del av en helstøpt nord-norsk festaften. Gå ikke glipp av denne historiske anledningen – plutselig er det for seint!

Gjester denne kvelden:
Gunnar GP Pedersen
Atle Smedsund
Grotmar Rustad

JulietNorth
– Utfordrer Nord-Norsk slåttetradisjon

Søndag 11. februar, Sinus

Julietnorth er et spennende band som spiller musikk inspirert av den nordnorske slåttetradisjonen. Besetningen består av musikere kjent fra bl.a. Violet Road og Mari Boine, med den særegne felespilleren Julie Alapnes i spissen.

Våren 2014 samlet felespiller Julie Alapnes tre av sine musikervenner for å starte det som skulle bli bandet Julietnorth. Gitarist og sanger Petter Carlsen, perkusjonist Aleksander Kostpoulos og Halvard Rundberg på trøorgel og gitarer fikk spillerom til å sette sitt preg på låtmaterialet, som består av Julies egenkomponerte låter blandet med tradisjonelle slåtter fra nord. Resultatet er et
energisk, kjølig og friskt sound hvor nordnorsk folkemusikk møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige slåttene trives i dette filmatiske landskapet, hvor Julies karakteriske felespill og trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme.

Julietnorth gjør det stort om dagen og høster strålende kritikker og lovord for singlene «Naustet» og «Få ut fingern». Bandet er nå klar for slipp av sitt debutalbum tidlig i februar og skal i den forbindelse på turné med ferske cd-er og nypresset vinyl i kofferten.

Hvitmalt Gjerde // Halv ti på torsdag
– Siste mulighet til å oppleve skranglegjeng fra Bergen – noensinne

Torsdag 15. februar, Dama Di

Etter et flertalls femmere og seksere på terningen for albumet «Våken» fikk Hvitmalt Gjerde nylig en velfortjent Spellemannsnominasjon i kategorien indie. De siste årene har det skranglete rockebandet fra Bergen spilt alt som kan spilles i Norge, og er nå ute på ny for å spille et knippe utvalgte steder i landet, deriblant gode gamle Dama Di i Bodø!

Hvitmalt Gjerde er så skranglete at det ikke burde gått an å være så tilgjengelig samtidig, og med siste album understreker de dette så til de grader!
Dette blir absolutt siste mulighet til å få med seg Hvitmalt Gjerde i Bodø – noensinne! Vi forventer stinn brakke, så her er det mulig å sikre seg billett på forhånd. Kun 50 spenn og 18 års aldersgrense frem til kl 23:00.

Kjøp billett her

Honningbarna på Dama Di
– Svett, tett og intimt

Lørdag 17. februar, Dama Di

Honningbarna er ute med nytt album og påfølgende turne. Gled deg til
alvorlig rockete stemning når guttene inntar scenen på dama di. De siste årene har Kristiansandbandet gjort seg bemerket både i inn og utland. Honningbarna debuterte i 2010 med EP-en “Honningbarna“, og i 2011 vant de NRK P3s konkurranse for usignerte band – Årets Urørt. Samme år ga de ut debutalbumet ”La Alarmane Gå”, som ble belønnet med en Spellemannspris i kategorien rock.

Siden har Honningbarna sluppet to album, ”Verden Er Enkel” (2013) og ”Opp De Nye Blanke” (2015), som brakte Honningbarna ut på en tettpakket turné i Europa og en fellesturné med Razika i Norge. Den enorme innsatsen landet Honningbarna den velfortjente seieren for “Årets Liveartist” fra NRK P3 Gull.

Kjøp billett her

Ivar Bowitz // Halv ti på torsdag
– Cold Mailman-hits i soloformat

Torsdag 22. februar, Dama Di

var Bowitz spiller vanligvis konserter sammen med bandet sitt Cold Mailman, men torsdag 22. februar er han for en anledningen mutters alene på scenen igjen slik hele prosjektet startet. Ivar hater å spille konserter alene, og derfor er det store muligheter for gjesteartister.

For anledningen har Ivar laget nedstrippede versjoner av gamle Cold Mailman-hits og han blir også å presentere smakebiter fra kommende utgivelser.