Nordlandsbadet er svært populært, både for fastboende og turister.

Bodø Spektrum har rundet 1.000.000 besøkende i året

En hver by trenger et stort og godt idretts- og kulturmiljø for å gjøre byen mest mulig attraktiv, både for innbyggerne, men ikke minst med tanke på de som har planer om å komme flyttende. Det har Bodø til fulle, mye takket være Bodø Spektrum.

15. desember 2017

Bo

– Jeg vil påstå at det er gjennom idretten du har lettest for å skape deg et kontaktnett når du flytter til et nytt sted. Gjennom våre tilbud spiller vi en veldig viktig rolle i det å gjøre Bodø til en attraktiv by, både å bo i, men ikke minst også å flytte til. Bodø ønsker å tiltrekke seg unge familier, og da er det å kunne tilby disse noe på fritiden veldig viktig. Derfor vil man også trenge enda flere anlegg i årene som kommer, sier daglig leder Steinar Bang Hansen.

Bodø Spektrum huser mange lag og idretter, og står også gjerne som vertskap for internasjonale idrettsarrangement.

Stor betydning

Ferske tall viser at Bodø Spektrum har mer enn én million besøkende i løpet av et år.

– Det sier egentlig alt om betydningen av dette anlegget for bodøsamfunnet. De aller fleste av oss er innom Bodø Spektrum minst én gang i året. Det være seg for å følge opp barn eller barnebarn, se kamper, trene selv, ta en tur i Badeland eller dra på messe eller konsert. Og dette gjelder ikke bare bodøværinger. Anlegget trekker folk fra hele regionen, hele året gjennom, sier salgs- og markedsansvarlig Kristin Haugen.

Videreutvikling

Helt siden starten har det vært en målsetting at Bodø Spektrum skal være for alle, ikke bare fotball- og håndballspillere.

10.000 tok turen inn i Nordlandshallen for å oppleve Sting.

– Vi har, og skal ha, stor bredde i tilbudet vårt. Vi søker hele tiden å videreutvikle anlegget etter markedets behov. Og det er et helt annet marked i Bodø i dag, sammenlignet med for noen få år siden. Hadde noen for fem-seks år siden sagt at Sting skulle spille i Nordlandshallen, ville folk bare ledd av dem. Det at vi nå har oppgradert anlegget slik at vi i framtiden kan ha konserter med 10.000 tilskuere, er en valgt strategi fra vår side, sier Bang Hansen.

Den skjulte juvelen

Nordlandsbadet er en sikker vinner blant barnefamilier, og trekker folk også langt utenfor Bodø.

– Rundt 80 % av våre besøkende sommerstid kommer langveisfra. Og da er det særlig Nordlandsbadet som lokker. Det er ikke alltid like fristende for turistene å bade i sjøen, så da kommer de i stedet til oss, sier Haugen.
Noen velger også å unne seg noe ekstra i velværeavdelingen, eller den litt skjulte juvelen som Bang Hansen kaller den.

Velværeavdelingen i Bodø Spektrum gir et deilig avbrekk fra stress og mas.

– Velværeavdelingen vår er en slags skatt som er gjemt inne i et digert idrettsanlegg. Spa-kulturen er nok ennå litt ny i Norge, men det kommer til å bli mer og mer vanlig. Det er jo en eldgammel kultur som aldri helt har fått fotfeste hos nordmenn. Men for de som benytter seg av tilbudet, er det et pusterom i hverdagen. Tilbakemeldingene fra de som er der for første gang, er som regel at de undrer seg over at de ikke har prøvd det tidligere, sier Bang Hansen.

Genererer 7.500 hotelldøgn

Den store aktiviteten og de høye besøkstallene til Bodø Spektrum gir også ringvirkninger for resten av byen, og næringslivet spesielt.

– Vi er et destinasjonssted for arrangementsturisme. Arrangementene våre, som er alt fra turneringer, kamper, messer og konserter, bidrar mye til hotellnæringen og næringslivet generelt. Våre regnestykker viser at våre arrangement genererer rundt 7.500 hotellovernattinger i løpet av et år. Det er et betydelig antall som gir en stor merverdi i bodøsamfunnet, sier Bang Hansen.

Nordlandsbadet har et tilbud for alle, uansett alder eller bakgrunn.

Fakta

• Et av landets mest innholdsrike idretts-, kultur- og opplevelsessenter
• Inneholder to store flerbrukshaller, Bodøhallen og Nordlandshallen, som er tilrettelagt for idrett, messer, konserter, konferanser og events
• Anlegget har også et moderne badeland, Nordlandsbadet, med spa- og velværeavdeling, samt Jafs restaurant
• Inneholder også styrkerom, friidrettsbane, moderne treningssenter, fysioterapi, hud -, kropp- og spabehandlinger, legevakt og ballettstudio
• Bodø Spektrum KF drifter også Aspmyra stadion og Bankgatahallen