Bodø

27. november 2015

På 67 grader nord – midt i det magiske nord – ligger Bodø. Med sine 50 000 innbyggere er Bodø Nord-Norges nest største og en av landets raskest voksende by.

Frisk og åpen plassert på spissen av Bodøhalvøya, ligger byen vennlig og åpen ut mot havet. Byen er kjent for å ta godt imot nye folk. Her finner du et av landets beste studentmiljøer og det er lett å la seg begeistre av Bodøværingenes gjestfrie og friske folkelynne.Bodø er kjent for sin spektakulære natur og sterke kontraster. Fra blendende midnattsol til magisk nordlys i mørke. Fra havsafari langs verdens vakreste kyst til ski-eldorado i grenseland. Fra urbant, pulserende sentrum til rolige, landlige områder. Du lever alltid friskt i Bodø!

Tid til å leve

Svært gode kommunikasjoner gjør at reisen til Bodø går med rekordfart. Flyplassen ligger midt i byen og i sentrum finner du tog, hurtigbåt, ferge, buss og hurtigrute. Byen er et nasjonalt knutepunkt for transport, turisme, næringsliv, utdanning, kultur og spektakulære naturopplevelser. Her finner du nasjonale attraksjoner som Kjerringøy handelssted, Saltstraumen og Norsk Luftfartsmuseum.Noe av det unike med Bodø er nærheten til marka og havet. Her kan du kombinere urban espresso-nytelse og shopping med ramsalt rafting og småsvett fjellskoglede. Du kan også velge og vrake mellom konserter og utstillinger – og du kan hoppe rett i kajakken eller kaste deg på terrengsykkelen. Med alt i nærheten får du bedre tid. Mer tid til å leve!

Offensiv satsing

De siste årene har byen vært gjenstand for en offensiv byutvikling. Universitetet i Nordland har blitt Nord Universitet, og Stormen har vært i drift i over et år.  Kulturlivet blomstrer. Nordland MusikkfestukeParkenfestivalenBodø Air and Space Festival, Bodø Hardcore festival samt en hel rekke andre kulturarrangementer viser mangfold og frisk drivkraft i Bodøs kulturliv.Med sin kombinasjon av et variert næringsliv og tunge utdanningsinstitusjoner, er Bodø et område hvor du kan studere og gjøre karriere uten å flytte på deg. I tillegg har kommunen full barnehagedekning og et godt utbygd SFO-tilbud.

Velkommen til byen vår Bodø – midt i Norge – midt i hjertet!

Logo_180px