Ungdommer hopper i havet på Helligvær utenfor Bodø. Per Inge Johnsen

Bodøs beste badeplasser

6. juli 2021

Fritid

Mjelle

Det populære turområdet på Nordsida er en gjenganger på topplister over friluftsområder i Bodø, men Mjelle må med her også. Med lilla strand og helt magiske omgivelser, er det vanskelig å komme utenom en anbefaling av denne badeplassen. Området er stort og det er armslag til å finne den perfekte soleplassen uten å måtte ligge klistret opp i naboen.

+ God plass og veldig insta-vennlig
Lave badetemperaturer

Kveldsbad på Mjelle. @Ingaah på Instagram.

Heggmokulpen

Denne badekulpen har både strand og flere svaberg der du kan få jobba med sommerfargen. Området er godt tilrettelagt med både gapahuk og bålplass og på fine sommerdager er badetemperaturen behagelig. Stedet er en favoritt hos barnefamilier og godt besøkt.

+ Godt tilrettelagt område
Kan bli trangt om plassen på de fineste dagene

Lyst til å gjøre noe annet enn å ligge på stranda? Her er 14 tips til ting å gjøre i Bodø når sola skinner. 

Soløyvannet

Ved hestesenteret på Soløyvannet finner du en sandstrand med langgrunt ferskvann. Hvis du er litt følsom for lave badetemperaturer, så er dette stedet å satse på. Badetemperaturen blir ofte høy nok til at selv søringer tør å hive seg uti for et par svømmetak. Sjekk badetemperaturen akkurat nå. 

+ God badetemperatur og lett tilgjengelig
Også et yndet område for klegg

Daviddammen

Lokalbefolkningen på Tverlandet bruker ofte Daviddammen ved grusbanen på Kringla som badeplas. Vannet er litt grunt til å svømme, men helt perfekt til å kjøle seg ned. Området har en unik atmosfære med nesten litt magisk stemning og har fine svaberg å ligge på.

+ Fin atmosfære og god temperatur i vannet
Kan bli mye innsekter

Daviddammen
Både folk og dyr setter pris på en dupp i Daviddammen. NB! Husk båndtvang og plukk opp etter hunden din. Therese Korsvik Berger

Futelva

Mørkvedungdommen elsker Futelva! På sommerdager står det tett i tett med sykler på denne lett tilgjengelige badeplassen ved Manndjupålen. Badeglade hopper gjerne rett ut i det varme elvevannet fra brygga, mens de som trenger litt tid gjerne bruker trappa. Området er tilrettelagt med toalett, benker og bålplass.

+ Tilrettelagt for bading med trapp opp fra elva og mulighet til å hoppe rett ut
– Ikke så mange steder å sette seg for soling og avslapping

Slo været plutselig om? Her er 11 tips til ting du kan gjøre når det regner. 

Kjerringøy

Ta ferga ut til Kjerringøy og velg og vrak mellom kritthvite sandstrender. Sjansen er stor for at du finner en strand du kan ha helt for deg selv. Den omkringliggende naturen er slående vakker og vannet er turkist og klart. Vil du ha noen konkrete tips til strender å besøke på Kjerringøy, kan du lese mer her. 

+ Langt mellom folk og fantastisk natur
– Kaldt badevann

Stranda ved Kjerringøy gamle handelssted er en av mange vakre strender i området. Terje Rakke

Kistrand / Nordvika

Du må inn i Fauske kommune for å finne denne badeplassen, men turen er absolutt verdt det. Dette er nemlig en av de få plassene i området der du kan bade i varmt sjøvann. Barnefamilier setter ofte stor pris på at det er langgrunt, selv om den som har lyst til å svømme kanskje kan synes det blir litt vel langt. Området er tilrettelagt med stor parkeringsplass, toalett og sti ut mot svabergene.

+ Varmt sjøvann
– Ingen sandstrand

Geitvågen

Dette er kanskje barnefamiliens favorittområde på varme sommerdager. Geitvågen har oppdemmet sjøvann som gjør at temperaturene blir svært behagelige. Området er stort og godt tilrettelagt av Geitvågen bad og camping, så de fleste fasiliteter finnes tilgjengelig. Vil du sjekke badetemperaturen før du drar, kan du gjøre det her.

+ Familievennlig og tilrettelagt med kiosk, toalett, omkledning og enda mer.
– Kan bli svært folksomt på de fineste dagene.

Paradisbukta

Er du heldig og har tilgang til båt så anbefaler vi en tur ut til Hjertøya og Paradisbukta. Stranda ligger 2 km i luftlinje fra moloen og oppleves som idyllisk og privat. Dette er kanskje det nærmeste vi kommer karibisk strand i Bodø?

+ Idyllisk og privat
– Krever båt og er ikke tilrettelagt

Mange tar turen til paradisbukta med kajak. Svein Hedenstad.

Strandparadiset Salten

Hvis du har bil og tid til overs, så anbefaler vi å dra på oppdagelsesferd til noen av nabokummunene våre. Gildeskål og Steigen har så mange fabelaktige strender at det er vanskelig å plukke ut favoritter. For eksempel har fantastiske Langsanden på Sandhornøy har blitt et veldig populært område, men stranda er så lang at du trenger ikke bekymre deg for at det skal bli for folksomt. Det samme gjelder Bøsanden i Steigen – hvit strand så langt øyet kan se og et nydelig sted å tilbringe en sommerdag.
For den oppmerksomme og eventyrlystne finnes det utrolig mange steder å velge mellom. Det gjelder bare å ha øynene åpne når du kjører langs veien i sommer – kanskje oppdager du ditt nye badeparadis?

Brennvik i Hamarøy er en av mange skjulte badeperler i Salten. Therese Korsvik Berger

Fant du ikke en badeplass som fristet på oversikten vår? På turbading.com finner du enda flere områder der du kan kjøle deg ned.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.