Jakter på jobb: De stortrives på Hauketo, men det er Bodø som er den store drømmen for Kaja von Kwetzinsky-Stetzenknow, Aslak Juell Kristensen og barna Fia og Otto. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Jakter på jobb: De stortrives på Hauketo, men det er Bodø som er den store drømmen for Kaja von Kwetzinsky-Stetzenknow, Aslak Juell Kristensen og barna Fia og Otto. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Brenner etter å flytte til Bodø

De bor i Oslo, men lengter nordover. Den store drømmen er å få bli med på laget som skal skape den nye fylkeshovedstaden.

12. juli 2017

Bo

– Hadde det vært opp til oss, hadde vi pakket sekken og reist umiddelbart, sier Kaja von Kwetzinsky-Stetzenknow (35) og Aslak Juell Kristensen (38).

Nordnorsk lengsel

Det er en vakker solskinnsdag i idylliske Øvre Prinsdals vei på Hauketo. Ute i hagen leker de to barna Fia (1,5) og Otto (3). Men det er altså ikke her familien har lyst til å bygge fremtiden. Det er Nord-Norge og Bodø som er det endelige målet.

Ta en titt på vår liste over 15 vakre fjellturer rundt Bodø

 Elsker naturen: Aslak og Kaja benytter en hver anledning til å komme seg ut i den nordnorske naturen.

Elsker naturen: Aslak og Kaja benytter en hver anledning til å komme seg ut i den nordnorske naturen.

Det eneste som mangler er jobber. Og det er Kaja og Aslak i full gang med å finne frem til. Derfor ønsker de også innspill fra folk som vet om spennende stillinger som de kan søke på.

Kunnskapsrike folk

– Vi sitter med mye spennende og variert kompetanse som vi er sikre på kan være nyttig når Bodø nå skal ta det neste skrittet, sier Kaja og Aslak.

Kaja har nettopp fullført en MBA i økologisk økonomi ved Nord Universitet i Bodø: Sykkelens geniale enkelhet og kunsten å komme seg til jobb.

– Dette er en økofilosofisk undersøkelse av jobbsyklingens dypere mening, forteller Kaja.

Formålet med oppgaven var å sette fokus på verdimangfoldet forbundet med jobbsykling og samtidig vise at løsningen på endel miljø- og samfunnsproblemer ligger i sykkelens enkelhet.

Kule folk og deilig mølje

Studiet i Bodø gjorde også at Kaja virkelig fikk smaken på byen, folkene og naturen:

– Det er noe helt eget med Bodø. Lyset, den omgjengelige tonen, det lave stressnivået og den ubegripelig vakre naturen. For ikke å snakke om den himmelske opplevelsen da jeg spiste ekte skreimølje på Løvolds Kafé!

 Bred kompetanse: Kaja von Kwetzinsky-Stetzenknow har en master i økologisk økonomi, en bachelor i visuell kommunikasjon og en bachelor i natur og miljø. I tillegg jobber hun som frilans designer. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Bred kompetanse: Kaja von Kwetzinsky-Stetzenknow har en master i økologisk økonomi, en bachelor i visuell kommunikasjon og en bachelor i natur og miljø. I tillegg jobber hun som frilans designer.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

I tillegg til masteren har Kaja en bachelor i visuell kommunikasjon og en bachelor i natur og miljø. I tillegg enkeltemner i utvikling og miljø.

Frilans designer

Hun jobber også som frilans designer og illustratør/visuell kommunikatør.

– Jeg er en del av designkollektivet Skaperverket. Sammen driver vi en liten butikk på Grünerløkka hvor vi selger eget design. I tillegg gjør jeg diverse frilans-oppdrag innen visuell kommunikasjon.

Design og arkitektur

Aslak, på sin side, jobber i dag som prosjektleder for utstillinger og arrangementer hos DOGA (Design og arkitektur Norge). Der har han ansvaret for utvikling og gjennomføring av DOGA ARENA.

Tung prosjekt-erfaring: Aslak Juell Kristensen har bred erfaring fra tunge prosjekter innen arkitektur og design. Nå vil han gjerne bidra med å løfte nye Bodø. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
Tung prosjekt-erfaring: Aslak Juell Kristensen har bred erfaring fra tunge prosjekter innen arkitektur og design. Nå vil han gjerne bidra med å løfte nye Bodø.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

– Dette skal bli den nye, nasjonale scenen for design og arkitektur. Min jobb er å holde styr på budsjettet samt koordinere og videreutvikle konseptet, ideen og innholdet – i tett samarbeid med lederen, sier Aslak.

Bred erfaring

Han har tidligere vært prosjektleder for utstillingen Design i 100 og prosjektkoordinator for en utstilling om Norges design- og arkitekturfremtid. I perioden 2008-2016 var han arrangement- og driftsansvarlig hos det som da het Norsk Design- og arkitektursenter (DogA).

Kaja, Aslak og barna har brukt mye av feriene sine i Nord-Norge, og nå har de altså et brennende ønske om å bli nordlendinger og bodøværinger på heltid:

Trener på bybygging: Her er familien godt i gang med å trene på bygging av nye Bodø. F.v mamma Kaja von Kwetzinsky-Stetzenknow (35), Fia, pappa Aslak og Otto. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
Trener på bybygging: Her er familien godt i gang med å trene på bygging av nye Bodø. F.v mamma Kaja von Kwetzinsky-Stetzenknow (35), Fia, pappa Aslak og Otto.
Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

– Vi ser for oss at vi kan få jobbe med kultur, miljø, økt sykkelsatsing, utvikling av den nye bydelen, musikk, arkitektur, design samt utstillinger, kurs og konferanser, sier Kaja og Aslak.

Ønsker gode tips

De følger nå aktivt med på Bodø i Vinden for å se om det dukker opp spennende jobber. Aslak landet nesten en jobb på Stormen Bibliotek, men endte opp som nummer to. Det betyr ikke at han og Kaja har gitt opp håpet:

– På ingen måte. Dette er noe vi bare må få til.

Til og med ungene er veldig klare for å flytte nordover. Tre år gamle Otto er allerede fullstendig hektet på Villmarksbarna på NRK Super.

Flytteklare: Dukker det opp jobbmuligheter, er familien klare til å pakke flyttebilen. Foto: Rune Nilsen, Bodø Nu Respons
Flytteklare: Dukker det opp jobbmuligheter, er familien klare til å pakke flyttebilen. Rune Nilsen, Bodø Nu Respons

Dermed er oppfordringen fra Oslo-familien tindrende klar:

–Vi er klare til å gjøre en innsats for Bodø. Så hvis det er noen i området som trenger motiverte medarbeidere, er det bare å ta kontakt!

Er du en bedrift som kunne tenke deg å snakke nærmere med Kaja og Aslak om jobbmuligheter, kan du sende dem en mail her.