Christian Doll i sitt verksted

Christian Doll, MC-entusiast som #elskerbodø

Christian Doll, MC-entusiast som #elskerbodø

Christian Doll forelsket seg i motorsykler da han gikk i barnehagen, og sin første motorsykkel byttet han til seg mot en flaske cognac.

20. oktober 2017

Bo

Doll er født og oppvokst i tyske Kaiserslautern, men etter først å ha vært to år på Svalbard, flyttet han til Bodø i 2004.

– Jeg kom hit for å være nærmere datteren min som bor i området, sier han.

Motorsykler har vært den store lidenskapen så lenge han kan huske, så det tok ikke lang tid før han ble kjent med byens motorsykkelklubb.

Tidlig interessert

Interessen for motorsykler kom tidlig.

– Jeg kom i prat med en veldig hyggelig mann, Leif Alexander-sen, som var medlem av Bodø motorsykkelklubb (BMC). Han introduserte meg, og siden har jeg vært medlem. Noe av det viktigste når man flytter til en ny by, er det å skaffe seg et sosialt nettverk. Noen av mine aller beste venner, er venner jeg har møtt gjennom klubben.

– Den startet allerede i barnehagealder. Min første sykkel skaffet jeg meg i 1984. Det var en Hercules 50 ccm, 1968-modell, som jeg byttet til meg fra en eldre herremann mot en flaske cognac. Jeg har fremdeles sykkelen, sier han.

Kjører uansett vær og årstid

For Christian er motorsykkelen mer enn bare en fritidssyssel.

– Jeg kjører motorsykkel hver dag til og fra jobb. Jeg bruker den for å hente på skolen, og jeg bruker den til koseturer, og av og til også en ferietur. For meg er motorsykkel det foretrukne framkomstmiddelet uansett vær eller årstid.