De beste lunsjstedene i Bodø

I Bodø finnes det mange muligheter for en ekstra fin matopplevelse midt på dagen. Her er våre beste anbefalinger.

31. august 2020

Fritid

Hundholmen brygghus og gastropub har en lunsjmeny som blant annet består av ostetallerken, fiskesuppe og burger. Velg mellom klassisk pubmat, internasjonale retter og norsk tradisjonsmat. Brygghuset har en utfyllende drikkemeny, her er du sikret rett drikke til maten.

Melkebaren kan du nyte byens beste kaffe i koselige lokaler. Ikke bare har de kaffe, du finner også flere muligheter for å stille en lunsjsulten mage. Her får du også skikkelig god is.

Bjørk kan skilte med både inne- og uteservering. All maten de lager er stekt i vedfyrt ovn eller kullgrillet i en helt spesiell grill. Den steinovnsbakte pizzaen deres har blitt en bodøfavoritt, det samme har den grillede tørrfisken.

Pangea streetfood, bar & circus holder til i den gamle paviljongen på torget, og er et fargesprakende og spennende tilskudd til Bodøs restaurantverden. De satser på streetfood, med drikke som går hånd i hånd. Uteserveringen her er lun og forlokkende, selv når bodøvinden river og rusker.

Tur Kafé Stormen har både inne- og uteservering, og sistnevnte har blitt spesielt godt mottatt denne sommeren. På menyen står alt fra skalldyr og fiskesuppe til nachos, noe som skulle tilfredsstille både voksne og barns ganer.

Samvirkelaget holder til i Sambogården i nyoppussede, moderne lokaler. Dette er stedet for deg som er glad i skikkelig god kaffe, eller te. De holder åpent hver dag og har en lunsjmeny som blant annet består av salater, toast og wraps, og egen barnemeny.

Menyen hos Ohma Asian Cooking er en kombinasjon av det kinesiske Schezuan-kjøkkenet og det japanske. Her kan gjester velge blant retter som Crispy Duck Ohma Style, sushi og sprø gris. Ohma er et populært lunsjsted, og har en variert lunsjmeny.

Brødrene Berbusmel har blitt kjent for kortreist kvalitetsmat. Filosofien deres tar utgangspunkt i lokale råvarer, rene smaker og en blanding av tradisjonelle og moderne teknikker. Det gir det perfekte lunsjstedet; de har god kaffe og godt utvalg i lunsjmat. Fra håndverksbakeriet serveres det også et vel av fristende hvetebakst.

Tiger Sushi Bar er relativt nyoppstartet, men ser allerede ut til å ha tatt bodømarkedet med storm. Her kan det være lurt å forhåndsbestille bord til lunsjen, de har nemlig en superpopulær lunsjbuffet.

Bryggerikaia ligger perfekt til i Bodø Aktiebryggeris gamle lokaler på kaia. De har et velrennomert kjøkken som benytter seg av de edleste råvarer, i tillegg har de en variert og innholdsrik lunsjbuffet. Ikke rart mange vender tilbake for nye smaksopplevelser gang på gang.

LystPå har nettopp frisket opp både lokalene og menyen, og kan som alltid sikre deg en kulinarisk opplevelse av høyeste klasse. Og med sin spesialkompetanse innen vin, er du sikret å få rett drikke til maten.

Sist, men ikke minst – nyåpnede Craig Alibone Patisserie & Champagneria. Dette spektakulære stedet kan du lese mer om her.

Bon appetit!