Terje Rakke

De fineste løpeturene i Bodø

Løpefeberen har kommet til Bodø for lenge siden, så om du ikke gjort det til nå; knyt på deg løpeskoene og kom deg ut i marka. Begynn i det små, før du vet ordet av det har du løpt din første mil.

17. juli 2020

Fritid

Vågøyvannet rundt

Dette er en tur mange har som sin favoritt, og det er ikke uten grunn. Når du tar turen rundt dette vannet, som for øvrig er fint å ta en dukkert i om sommeren, består ruta av én del skogsti, og én del grusvei. En perfekt løpetur som gir beina passe variasjon mellom underlag og stigningsgrad.

Bakkeløp på Hunstadtoppen

Denne velkjente turperlen på Hunstad er ideell for å gå fort, eller ta bakkeintervaller på. Ta ned ene veien opp, og den andre ned. Hunstadtoppen har også fått en downhill-løype, for deg som heller vil rase ned på sykkel framfor å bruke beina.

Bestemorenga

Bestemorenga består av et stort løypenett som åpner opp for flere typer trening, både sommer og vinter. Fartslek, intervaller og langkjøring – mulighetene er uendelige. Du kan for eksempel gå for en rolig langkjøring i den moderate bakken som går opp på Junkerfjellet, og få kjent litt på melkesyra på den siste strekninga opp mot mastene som møter deg på toppen.

Lysløypa i Bodømarka

Her er det bare å velge å vrake i hvilket trenings- og pulsnivå du vil legge deg på, og om du vil løpe flatt eller i bakke. Lysløypa i Bodømarka er variert, og du finner garantert din favorittparsell her.

Maskinisten – Dyrlia – Løpsfjellet – Omgamjellet – Skautuva

Dette er en nydelig tur, med storslått utsikt og fantastiske omgivelser. Den er riktignok ganske krevende på grunn av lengden på 28 kilometer tur retur, og er på rundt 1000 høydemeter, men har du formen til å ta turen, anbefales den på det varmeste. Og apropos varmt – på varme sommerdager er det greit å vite at løypa går forbi flere bekker underveis, som gir deg mulighet for å fylle på med væske. Ta likevel med deg litt proviant.

Rønvikjordene og elveparken

Her møtes land og by i Bodø, noe som gir deg muligheten for en nær og fin løpetur. På Rønvikjordene finner du også elveparken, som du kan følge helt ned til Bodøsjøen. På turen langs elva kan du oppleve kulturlandskap, løpe gjennom både skog og i åpent lende, og til slutt ende opp ved kysten.

Trappeløp ved Bodø Panorama

Ute etter å teste deg selv skikkelig? Da må du legge løpeturen forbi trappene ved Bodø Panorama. Trappetrening gir deg som kjent mer eksplosiv muskulatur, spesielt i rumpe og lår, ikke minst får kondisen en skikkelig boost. Anbefales!

Ble du fristet til å komme i gang? Her er noen enkle tips på veien:

1. Ikke gå for hardt ut; unngå skader og mismot.
2. Ha i bakhodet at intervalltrening setter ekstra fart på formkurven.
3. Finn utstyret som er rett for deg, spesielt viktig er løpeskoene.
4. Sett deg et mål et mål som er realistisk å jobbe etter.
5. Varier treningsøktene, dette gir best progresjon og er viktig for den totale belastningen på kroppen.