Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria. Marthe Mølstre

De mest romantiske stedene i Bodø

Det er snart valentinsdag og en gylden anledning til å gjøre litt stas på noen du har et ekstra godt øye til. Vi har noen forslag til hvor du bør ta med din nærmeste nærkontakt på date.

10. februar 2021

Fritid

Det er romantikk i luften og en fin tid for å gjøre noe fint sammen med noen du er glad i. Kanskje synes du det er litt utfordrende å finne på noe i disse dager og trenger litt inspirasjon til hva du kan gjøre for din utkårede. Heldigvis er det mye som fremdeles er åpent, og så lenge dere bare er to så er det nesten ikke grenser for hva dere kan finne på.

Den eventyrlystne

Hvis den du liker er av typen som elsker en utfordring og gjerne liker litt action, har vi forslagene klare.

Hva med en klatredate i Mørkvedhallen? Det er noe med det å bli utfordret på høydeskrekken og å måtte stole på klatrepartneren. Mestringsfølelse og tillitt i samme miks kan fort bli til romantikk, og mange klatrepartnere har endt opp som livspartnere.

Bodø actionhall byr også på utfordringer. Lasertag og VR er spennende og morsomt, men vi anbefaler særlig en tur innom et escaperoom. Å løse vanskelige oppgaver sammen skaper en fellesskapsfølelse og du får et unikt innblikk i hvordan daten din løser vanskelige oppgaver. Kanskje prøv det litt skumle “Roses Soul” sånn at dere kan søke trøst hos hverandre hvis dere blir redde.

Vi vil også slå et slag for date på bowlingen! Enten dere er drevne bowlingentusiaster eller happy amatører så vil en det å teste skills på bowlingbana få opp stemninga hos de fleste.

Adrenalin: Utfordre høydeskrekken i Mørkvedhallen klatresenter. Mørkvedhallen klatresenter

Den kulinariske

Den klassiske daten innebærer god mat, god vin og en god atmosfære. Hvis du har lyst til å imponere daten din med en kulinarisk opplevelse av det sjeldne, er dette våre beste tips.

Ta turen innom Delicatessen Tapasbar. Restauranten åpnet i 2020, og sjansen er stor for at daten din ikke har fått sjansen til å teste ut sted. Delicatessen ligger helt på kaikanten med nydelig utsikt ut over havet. Maten er utsøkt og stemninga likeså.

Lystpå har en nydelig atmosfære og en utsøkt meny. Dessuten tør vi å hevde at Lystpås egen Mike er en av byens beste vinkjennere og kan nærmest garantere at du ikke vil angre på en vinpakke på Lystpå.

Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria byr på franske fristelser som fjærlette croissanter og sprudlende champagne. Spisestedet byr på et lite stykke Paris midt i Bodø sentrum. Heldig for oss at når vi ikke kan reise til Paris, så har Paris tatt turen til Bodø.

Sprudlende drikke og nydelig bakst hos Craig Alibone. Marthe Mølstre // Craig Alibone

Den friluftsinteresserte

Nå som det har kommet litt snø kan det også være en idè å børste støv av langrennskiene. Bestemorenga har bynære løyper, det samme har Hopen. Men vil dere virkelig ut i det fri så ta turen til Valnesfjord eller Sulis! Løyper i verdensklasse som virkelig får opp pulsen.

En telttur ute i det fri kan også sette følelsene i sving. Mjelle er fantastisk også på vinteren og har mange fine plasser å sette opp telt. Tenn bål og kryp tett sammen med noe varmt i turkoppen.

Har du forresten hørt om igloen i Følvika på Sandhornøy? Her kan du overnatte i en komfortabel seng, men med panoramautsikt over havet og nattehimmelen. Passe romantisk, spør du oss.

Hvis du tenker litt mer lavterskel, kan du se om du finner en av Bodøs mange flotte gapahuker. Ta en joggetur opp til Hunstadtoppen, i Maskinisten eller ved Kulpen på Vatnvatnet. Har du lyst til å gjøre det litt ekstra trivelig kan du ta med noen reinskinn, litt lyslenker og noe god mat og drikke. Vi har hørt rykter om frieri som har skjedd på denne måten, så garantert romantisk!

Den klassisk romantiske

For noen er det klassisk romantisk som klaffer best. Fram kino har heldigvis enda åpent og en trivelig film i kinomørket er alltid suksess. Kinoen har dessuten Valentines-tilbud og tilbyr to billetter for prisen av en på filmen «Sommeren 85». Etter å ha sittet stille lenge kan det være fint å ta en liten prat. Vi anbefaler turen til Larsen mat- og vinbar for god stemning, en lett matbit og noe å drikke på.

Hva med en staycation på et av byens mange fine hoteller? Mange av oss har vært nok i hjemmemiljøet vårt det siste året og trenger en avveksling. Start dagen på Spektrum Velvære, gjerne bestill massasje for par hos 7. himmel. Hvordan dere avslutter dagen skal ikke vi legge oss opp i 😉

God atmosfære på Larsen mat- og vinbar. Larsen mat- og vinbar.